Skarpest i vinden

Tog fat: Udnyttede vejrforholdene

Hjemmeholdet var det skarpeste hold i en kamp, hvor vinden tog fat. Foto: Palle Rhode
Hjemmeholdet var det skarpeste hold i en kamp, hvor vinden tog fat. Foto: Palle Rhode

Slaget om Sydvestfyn kunne man med rette kalde dette opgør. Haarby Skole tog på hjemmebane imod Strandmølleskolen fra Assens.

Kampen fik en tredje med/modspiller i Knud. Altså stormen med navnet Knud, der indtræf fredag eftermiddag. Knud viste sig nu ikke at være så slem som først antaget men dog med en kraftig blæst gennem hele kampen på tværs af banen.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Landsholdsvikar tabte på ny

Hjemmeholdet bedst
Som det ofte er set, spiller et hold bedre og koncentreret fodbold i modvind end i medvind, og her var det hjemmeholdet, det handlede om. Efter en del tilfældigt spil i starten af kampen fandt Haarby rytmen i modvinden.

Man skulle dog helt hen til 24. minut, før der blev scoret. Konstant farlige Emil Thomsen sendte et drøn mod mål. Tobias i Strandmølleskolens mål halvklarede bolden op på målstolpen, hvorfra den røg på tværs af målet. Her kom hjemmeholdets Jens Olsen hurtigt til og fik skubbet bolden den sidste meter over stregen.

Allerede to minutter senere viste Emil Thomsen igen sin farlighed efter en lang aflevering i højre side, og han sparkede knaldhårdt bolden i mål uden chance for Tobias i målet. 2-0 til Haarby var stillingen ved pausen.

Taktiktavlen måtte i brug hos Strandmølleskolen i pausen. Efter et par omrokeringer gik anden halvleg i gang.

Taktiktavlen måtte i brug i pausen hos gæsterne. Foto: Palle Rhode
Taktiktavlen måtte i brug i pausen hos gæsterne. Foto: Palle Rhode

Se også: TV: Bedst i blæst

Billedet det samme
Dog uden at billedet ændrede sig. Hjemmeholdet fik den kraftige vind i ryggen. Men som det ofte er tilfældet, var bolden ikke så nem at styre. Mange chancer endte forbi, over mål eller var svære at løbe op for medspillere.

Så stillingen forblev 2-0 til Haarby Skole, da dommeren fløjtede kampen af. Hos Strandmølleskolen gjorde nr. 10  Christian Venekilde sig bemærket med en fin indsats som bagerste mand, og sammen med sin målmand Tobias og det øvrige forsvar forhindrede han et større nederlag. Derfor gik fidusbamsen til Christian.

Hos vinderne fra Haarby gik bamsen til Victor Danielsen, der egentlig skulle have startet på bænken. Men på grund af en skadet medspiller startede han inde, og han gjorde en fremragende indsats. Han løb og løb, og han tacklede og spillede en masse fornuftige bolde fra sin position på midtbanen.

Dermed vandt Haarby Skole slaget om Sydvestfyn, og de er derfor videre til næste runde.