Spillede sig til solskin

Dominans: Flot fodbold blev belønnet

Gæsterne var det bedste mandskab på banen. Foto:
Gæsterne var det bedste mandskab på banen. Foto:

Det lykkedes pigerne fra Odense Friskole og Højmeskolen at spille solen frem. Efter en formiddag med trøstesløs regnvejr, blev det helt fornuftigt vejr i slutningen af kampen.

Se kampfakta her.

Se også: Blæsbjerg blæste til angreb

Gæsterne tog teten
Fra kampens start var det gæsterne fra Højme, der satte sig på kampen. De var helt tydeligt mere vant til at spille fodbold end hjemmeholdet og evnede at sætte et tungt pres mod værternes mål

Hjemmeholdet satsede på, at den meget arbejdssomme Augusta der kampen igennem sled og slæbte og havde en utrolig arbejdsradius på midtbanen, kunne skabe noget, inden gæsterne kom foran efter ni minutter.

Sofie Boysen fik kæmpet sig igennem og scorede sikkert. Presset fortsatte dog uden at gæsterne skabte åbne målchancer, og der måtte derfor et godt skud udefra fra Katrine Ringkvist til at fordoble gæsternes føring efter 18 minutter.

Se også: Højme hoppede højest

Afgjorde sagerne
Yderligere ni minutter skulle der gå inden gæsternes store profil Marie Damgaard fik en lang bold, løb fra hjemmeholdets forsvar og bankede den i kassen. Det blev også 4-0 kort før pausen, da Katrine Ringkvist sparkede en returbold i nettet efter et hjørnespark Odense Friskole virkede trætte mod slutningen af halvlegen og kom ikke rigtig frem.

Man kunne godt frygte for, at hjemmeholdet skulle rende ind i en ordentlig øretæve. Men det lykkedes faktisk at få stabiliseret holdet i anden halvleg. Ikke mindst fordi man stod langt bedre i kæderne, og Klara på suveræn vis formåede at holde sammen på forsvaret.

Det blev til to mål for gæsterne i anden halvleg. Først ved Marie Damgaard, der med et godt skud sendte bolden i nettet. Herefter kom kampens bedste angreb, hvor gæsterne satte mange afleveringer sammen, og var tæt på et gennembrud. De generobrede dog bolden, og så kunne Sofie Boysen blive den tredje dobbelte målscorer i opgøret.

Det hele endte derfor med en sikker sejr på 6-0 til Højmeskolen.