Annonce:
Annonce:

'Største oplevelse som fodboldspiller'

Tog chancen: Med få minutter tilbage headede Hjalte Gaarde Nymarkskolen i semifinalen

Hjalte Gaarde sikrede sejren med sin scoring i de døende minutter. Foto: Henrik Schou
Hjalte Gaarde sikrede sejren med sin scoring i de døende minutter. Foto: Henrik Schou
Annonce:

Det blev et noget af en kamp mellem Tønder Overbygningsskole og Nymarkskolen fra Svendborg i drengenes andet kvartfinaleopgør i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Afgørelsen faldt først et par minutter før slutfløjtet. Efterfølgende havde hjemmeholdet dog chancen for at udligne og dermed sørge for forlænget spilletid. Kun det yderste af det sorte på neglene fra Nymarkskolens keeper, August Hoffmand, sikrede fynsk sejr og en plads i semifinalen mod Nibe Skole.

TV: Helten med kollapset lunge

Headede holdet videre
Sejren kan de takke den ene af holdets midterforsvarere Hjalte Gaarde for. Et par minutter før tid listede han med frem i angrebet og headede bolden i nettet på et smukt hovedstød.

Annonce:

- Nu er jeg ikke vant til at score så mange mål, så jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle reagere og vise mine følelser efter scoringen. Men det endte med, at jeg løb over til vores udskiftere og medrejsende tilskuere. Her havde jeg bare lyst til at blive mast midt i jublen, lød det fra Hjalte umiddelbart efter kampen.

Men at det blev Hjalte, der scorede målet, der sikrede sejren, kan måske se lidt satset ud. Hjalte besluttede på egen hånd, at han ville være med til at afgøre kampen inden den forlængede spilletid.

Fra midterforsvaret løb han op i angrebet og tog derfor en risiko ved at lade forsvaret stå tilbage uden en af de centrale forsvarsspillere.

Men det lod den fysisk stærke forsvarsspiller sig ikke skræmme af. I angrebet fik han en bold mod sig, og uden en eneste modspiller i nærheden kunne han nemt heade bolden i mål til 2-1.

Hans mod blev derfor belønnet, og kammeraterne fik en plads i semifinalen.

Hjaltes mål til 2-1


Sådan gik finalerne i Vejle

Måtte en tur sidelinjen
Men inden det kom så vidt, måtte Hjalte så grueligt meget igennem. Det startede kort inde i kampen med et gult kort og efterfølgende ti minutter i skammekrogen.

Annonce:

- Udvisningen var helt OK. Jeg kom simpelthen for sent ind i min tackling af deres farlige frontangriber, og så måtte jeg jo tage straffen, sagde matchvinderen.

- Men hold da op, hvor skete der meget, mens jeg var udvist. Tønder fik straffe og fik udlignet, og vi fik endnu en spiller udvist i ti minutter. Men heldigvis red mine holdkammerater stormen af.

Hjalte Gaarde fik gult kort efter blot 11 minutter. Foto: Henrik Schou
Hjalte Gaarde fik gult kort efter blot 11 minutter. Foto: Henrik Schou

Galleri: Tønder Overbygningsskole - Nymarkskolen

Største oplevelse
Klubfodbolden dyrker Hjalte Gaarde i fynske OB, og her har han prøvet at spille på Odense Stadion. Men det var ingenting i forhold til stemningen på stadionet i Tønder i kvartfinalen.

- Det var pragtfuldt med en sådan kulisse. De fynske tilhængere var i undertal i forhold til hjemmeholdets fans, og de mange tilskuere skabte en vidunderlig kulisse. Stemningen gav ekstra kræfter, og det var helt klart min hidtil største oplevelse som fodboldspiller.

- Nu håber jeg bare, vi kan få hjemmebane i semifinalen mod Nibe Skole og give vores kammerater en god oplevelse i det fynske, lød det fra Hjalte Gaarde.

Annonce:

Efter kampen nød drengene sejren i omklædningsrummet. Pladsen i semifinalen blev skyllet ned med adskillige Carlsberg Sport, inden busturen på et par timers tid tilbage til Svendborg ventede.

- Det betyder ikke så meget med en lang bustur, når man har vundet.

- Nu vil jeg nyde hjemturen og tænke på mit hovedstød, der sendte skolen i semifinalen, lød det afsluttende fra den glade matchvinder.

Nymarkskolen møder Nibe Skole på hjemmebane 9. april klokken 12:30. De spiller om at komme i finalen på Vejle Stadion, der spilles 25. april.

Hør hele interviewet med Hjalte Gaarde her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: