TV: Afgjort fra pletten

Vandballet: Holdene havde fået forbud imod korte bolde i det bagerste forsvar

De tre prisvindere. Foto: Carsten Lausten
De tre prisvindere. Foto: Carsten Lausten

Baneforholdene var ikke blevet meget bedre til drengekampen mellem Vinding Skole og Thyregod Skole, end den var i den tilsvarende pigekamp. Hjemmeholdet kom til kampen med en 5-0 sejr i bagagen, mens udeholdet havde vundet hele 14-0 i deres seneste opgør.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Vand, bold og mere vand

Solen kom frem
Det var håbløse forhold. Til gengæld begyndte at skinne. Vandet var et issue i forberedelserne hos begge hold. Der var forbud mod at spille korte pasninger i forsvarerne, så hellere spille med lange bolde.

Hjemmeholdet kom bedst fra start. De var fysisk større end sine modstandere, hvilket de udnyttede til at sætte dem under pres, ligesom de havde fordelen af at have den banehhalvdel med mindst vand, så de kunne kombinere mere i angrebet.

Det gav flere gode afslutninger. De ramte blandt andet overliggeren på et frispark. Udeholdet fik langsom kæmpet sig ind i kampen. De stressede hjemmeholdet spillere og fik trykket af selv. Blandt andet havde Simon et godt frispark - dog lige på målmanden efter 15 minutter.

Frustrationerne lå lige under overfladen hos begge hold, og sidst i halvlegen brugte man mere energi på dommerens kendelser end på eget spil.

Se også: TV: Oplevelsen var vigtigst

Skabte ro
Det var da også noget, begge hold snakkede om i pauserne. De skulle holde fokus på eget spil. Hjemmeholdet ville gerne have mere bredde på spillet, mens udeholdet snakkede om at holde hovederne kolde og udnytte banefordelen.

Pausesnak hos gæsterne. Foto: Carsten Lausten
Pausesnak hos gæsterne. Foto: Carsten Lausten
 

Det var en lige anden halvleg. Hjemmeholdet havde mest spil, mens udeholdet hele tiden lurede på at sende Jonas eller Andreas af sted i omstillingerne.

I starten var det dog fortsat kampens, for den neutrale tilskuer udmærkede, dommer der havde alt for meget fokus, men efter 40 minutter blev han træt af snakken. Han gav et gult kort til hvert hold, og så var der ro.

Se også: TV: Sikkert spil

Ud i straffe
Inden da havde hjemmeholdets bedste Gustav Freund bragt sit hold foran 1-0, da han sikkert sparkede en løs bold på kanten af feltet i kassen.

Det var svært for hjemmeholdet at få spillet til at fungere i vandet. De kom frem til en del dødbolde, men uden at kunne udnytte det.

Samtidig skulle de passe på bagude. Efter 50 minutter fik udeholdet udlignet. En tilbagelægning stoppede i en vandpyt, Jonas var hurtigt over den tog et træk og fik prikket den forbi Jakob i hjemmeholdets mål. Resten af kampen var en tæt fight uden, det resulterede i større målchancer. Derfor måtte de til straffespark for at få kampen afgjort.

Hjemmeholdet vandt lodtrækningen og valgte at lade udeholdet sparke først.

Det gjorde de godt og scorede på alle deres fem spark, mens hjemmeholdet brændte deres andet.

Se straffesparkskonkurrencen her:

Dermed er Thyregod Skole klar til næste runde, hvor de møder Kirkebakkeskolen.

De kunne dermed lave deres sejrsdans på den våde bane:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen