TV: Alt på hovedet i sidste minut

Stort drama: Brændkjærskolen tog fusen på gæsterne og sikrede guldet

Brændkjærskolen gennemførte et vildt comeback i kredsfinalen og snuppede sejren. Foto: Henrik Schou
Brændkjærskolen gennemførte et vildt comeback i kredsfinalen og snuppede sejren. Foto: Henrik Schou

Det var en utrolig vending Brændkjærskolen præsterede i kredsfinalen mod Hjalleseskolen med sejrsmålet i næstsidste minut.

- Vi troede på det hele tiden, fortalte matchvinder Ditte Langberg efter kampen.

- Men vi spillede dem forkert i første halvleg, hvor vi spillede for mange lange bolde.

Ditte er normalt en af holdets profiler. Hun løber meget og er god til at søge ind i feltet, hvilket hendes total på ni mål i denne sæson vidner om, men med de lange bolde forsvandt hun ud af billedet i det meste af første halvleg, men det skulle hun revanchere i slutningen af kampen.

Se kampfakta her.

TV: 'Jeg skulle fandeme ikke tabe igen'

Klog taktik
Det var gæsterne, der kom bedst ud til kampen. Træner Roham Behrouz havde på forhånd udtrykt respekt for modstanderen, og at de derfor ville gribe kampen mere defensivt an.

De havde rykket topscorer Rebekka Frederiksen ned på midtbanen og spillede med tremålsskytten fra seneste kamp Ida Guttesen på top. Et klogt træk for Rebekka og de sædvanlige midtbanespillere Katrine Andreassen og Isabella Jeppesen satte de sig tungt på kampen og lod ikke hjemmeholdets 'dynamiske trio' Sille Fuhlendorff, Ditte Langberg og Alja Julardzija komme til fadet.

Gæsterne pressede højt, og det bekom ikke hjemmeholdet, der i den grad savnede Sofie Hornemann, som man normalt har kunne spille aflastende bolde op på.

- Vi var nok lidt rystede over at mangle Sofie og Emilie Billing, der normalt styrer forsvaret, mente Laura Faurskov efter kampen. Emilie var dog med i kampen, da hun var blevet sat på mål, hvorfra hun kunne dirigere sit forsvar og i øvrigt stod en god kamp.

Det havde betydet en rokering i forsvaret, og Laura Faurskov der normalt spiller venstre kant var placeret som back, og Naja Skousen havde fået Emilies sædvanlige plads i midterforsvaret.

Laura Faurskov havde det svært i starten af kampen. Foto: Henrik Schou
Laura Faurskov havde det svært i starten af kampen. Foto: Henrik Schou

Galleri: Brændkjærskolen - Hjalleseskolen

Tog føringen
Totalt set havde værterne det svært. Ikke mindst havde forsvaret svært ved de lange stikninger frem til Ida Guttesen, som flere gange var tæt på at smutte igennem. Heldigvis for hjemmeholdet spillede Andrea Hansen en stor kamp i forsvaret og fik ryddet op, når det brændte på.

Andrea Hansen havde mange frelsende fødder i løbet af første halvleg. Foto: Henrik Schou
Andrea Hansen havde mange frelsende fødder i løbet af første halvleg. Foto: Henrik Schou

Midt i halvlegen fik de rokeret rundt i forsvaret for at stabilisere det. Men inden de gjorde det, havde Rebekka Frederiksen lagt sig meget midlertidigt alene i spidsen (da Sofie Bredgaard samtidig var i aktion og scorede hele seks mål red.) af pigernes topscorerliste, da hun efter en flot solotur, hvor hun afdriblede tre forsvarere, sikkert udplacerede Emilie Billing i hjemmeholdets mål.

Rebekka Frederiksen satte gang i scoringen med sit mål nummer 23 i sæsonen. Foto: Henrik Schou
Rebekka Frederiksen satte gang i scoringen med sit mål nummer 23 i sæsonen. Foto: Henrik Schou

Fuld fortjent føring og trods rokeringerne i forsvaret fortsatte udeholdet med at styre kampen, og de havde muligheden for at udbygge føringen.

TV: Troede på det hele vejen

Kæmpede sig tilbage
Pausen var derfor tiltrængt for hjemmeholdet for at få rokeret rundt på holdet og få snakket om, hvordan de skulle få spillet sig ind i kampen.

Det var tydeligt, der var flere, der var frustrerede, men træner Peder Larsen bevarede roen. Han fik rokeret rundt på holdet og sendt Laura Faurskov fra backen og op på hendes sædvanlige plads som kantspiller, hvilket skulle blive vigtigt senere.

Samtidig fik midtbanen besked på, at de skulle tættere på deres modstandere, så de ikke fik så meget tid og plads til at spille bolden, og endelig skulle de spille bolden mere ved jorden.

Det ændrede dog ikke ved kampbilledet i starten af anden halvleg. Gæsterne pressede på, og allerede efter to minutter fik Rebekka Frederiksen chancen, men uden held.

Efter 40 minutter fik Laura Faurskov den første store chance til Brændkjærskolen, men Frida Clausen i udeholdets mål var hurtigt ude og blokere. Men det var som om, at det gav hjemmeholdet et energiboost. Langsomt kæmpede de sig ind i kampen. Ikke på det flotte spil, men på fight og vilje.

Der blev gået til den i hver eneste nærkamp. Foto: Henrik Schou
Der blev gået til den i hver eneste nærkamp. Foto: Henrik Schou

TV: Anfører: Var vores egen skyld

Skulle udfordre backen
Ikke mindst Sille Fuhlendorff tog ansvar som anfører, vandt mange bolde og begyndte også at fordele dem godt. Samtidig er det Sille, der tager alle dødbolde, hvilket hun gør helt suverænt med en fremragende sparketeknik.

Sille Fuhlendorff (th.) var i mange dueller. Hun pressede konstant sin modstander. Foto: Henrik Schou
Sille Fuhlendorff (th.) var i mange dueller. Hun pressede konstant sin modstander. Foto: Henrik Schou

De ligger knivskarpt og skaber problemer hver gang. Gæsterne gik ned i kadence og trak sig tilbage på banen for at forsvare føringen, måske også grundet træthed hos holdets dominerende spillere. Ikke mindst Rebekka Frederiksen forsvandt fuldstændigt ud af kampen og markerede sig mest ved at være heldig med at slippe for en advarsel, da hun stoppede et angreb ved at rive i trøjen.

Efter 52 minutter fik hjemmeholdet udbytte af anstrengelserne. Farlige Laura Faurskov gik til baglinjen og slog et perfekt indlæg til bagerste stolpe, hvor den anden kantspiller Kamille Westergaard kom til og sikkert lagde den i kassen.

Om målet fortalte Laura:

- Vi havde snakket om, at backen virkede usikker, så hun skulle udfordres. Det lykkedes, og jeg så, vi havde tre spillere fri ved bagerste stolpe, og det gav heldigvis mål.

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Sejr i de døende sekunder
Udligning, og nu var der kun et hold på banen. Brændkjærskolen pressede på. Tre minutter efter udligningen havde Sille Fuhlendorff et drøn på overliggeren, bolden røg i spil, men der var ikke nogen til at følge op.

Det var der to minutter senere. Igen et drøn fra Sille på overliggeren, riposten tog Ditte Langberg sig af, og hun blev matchvinder.

- Mit livs vigtigste mål, sagde hun.

Ditte Langberg tiljubles efter det afgørende mål. Foto: Henrik Schou
Ditte Langberg tiljubles efter det afgørende mål. Foto: Henrik Schou

Om målet fortalte hun, at de havde hørt fra dommeren, at der var et minut tilbage, og eftersom hun ikke havde lyst til at sparke straffe, hvor hun mente, at hun ville være en af skytterne, tog hun løbet. Det løb blev matchafgørende.

Hør Ditte fortælle om det afgørende mål her:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Brændkjærskolen - Hjalleseskolen, 2-1

Målscorere:

0-1: Rebekka Frederiksen (18.)
1-1: Kamille Westergaard (51.)
2-1: Ditte Langberg (59.)

Brændkjærskolen klar til kvartfinalen

Stor tiltro til holdet
Dermed blev der sat punktum for kampen, og jublen kunne bryde løs. Brændkjærskolen er et spændende hold. De var læst i store dele af denne kamp af Hjalleseskolen, men de havde evnen til at fighte sig tilbage. Ikke mindst fordi holdets bredde var større end modstanderens.

Man så i kredsfinalen at en aggressivt pressende modstander kan ryste holdet, og at de defensivt godt kan udfordres. Til foråret venter en eller flere spændende slutspilskampe, og så må man håbe, at Kolding Q vil give sine spillere lov til at deltage, de vil i hvert fald gerne. Sofie Hornemann har netop scoret to mål for U16-landsholdet og vil være en giftig spiller at have med til foråret. 

Vi fangede Sofie Hornemann inden kampen:

Laura og Ditte var da også meget glade for sejren efter kampen:

- Nu går vi hele vejen, sagde de.

- Der er ingen dårlige hold tilbage, men omvendt har vi et rigtigt godt hold.

Brændkjærskolens vej til kvartfinalen

14. september: Sdr. Vang Skole - Brændkjærskolen, 0-3 (Vundet uden kamp)

25. september: Brændkjærskolen - Lyshøjskolen, 5-1

6. oktober: Kolding Realskole - Brændkjærskolen, 0-2

25. oktober: Brændkjærskolen - Erritsø Fællesskole, 10-0

31. oktober: Kirstine Seligmanns Skole - Brændkjærskolen, 0-7

13. november: Havrehedskolen - Brændkjærskolen, 0-9

15. november: Brændkjærskolen - Hjalleseskolen, 2-1

Holdets samlede målscore: 35-2

Sådan gik finalerne i Odense