TV: Benjamin bombede

Hold øje: Han er farlig, målscorende og teknisk begavet

Benjamin Hardy var kampens store oplevelse. (Foto: Lars Pedersen)
Benjamin Hardy var kampens store oplevelse. (Foto: Lars Pedersen)

På papiret var drengene fra Kroggårdsskolen tårnhøje favoritter. Ikke mindst fordi skolen råder over målmand Mads Hermansen og superteknikeren Benjamin Hardy, der spiller på OB's U17-ligahold. De fleste andre på holdet spiller for Næsby boldklubs U16, der er blandt landets bedste i denne årgang. Unægteligt svære odds for hjemmeholdet fra Søhusskolen, men flere af spillerne troede selv, at det kunne blive en forholdsvis lige kamp.

Se fakta om kampen her.

Hurtig afklapsning
Der var dog ikke spillet mange minutter af kampen, før man kunne se, hvor det ville bære hen. Der var stort set kun et hold på banen i de første 15 minutter, hvor Søhus stort set ikke kom i nærheden af Mads Hermansens mål. Efter fem minutters spil bragte Benjamin Hardy Kroggårdsskolen på 1-0, da han smart lobbede bolden over Andreas Hansen i Søhusskolens mål.

Efter otte minutters spil gik det igen galt for hjemmeholdets forsvar, da Benjamin Hardy blev spillet fri indenom, og let kunne passere Andreas Hansen, da han kom ud af sit mål. Kroggårdsskolens spillere havde knapt fået armene ned, inden de i jubel kunne strække dem i vejret igen, da Nicolai Jørgensen fra en spids vinkel bragte holdet på 3-0.

Videre for første gang

Begyndte at sløse
Det var som om scoringen til 3-0 lagde en lille dæmper på Kroggårdens spillere, for der kom lidt meget sløseri med i spillet, og samtidig lod man Søhusskolen komme frem til et par chancer ved Mohammed Hamid og Morten Hvistendahl, men Mads Hermansen tog sig af det fornødne og forhindrede scoringer.

Mads Hermansen tog sig af det der var i målet. (Foto: Lars Pedersen)
Mads Hermansen tog sig af det der var i målet. (Foto: Lars Pedersen)
 

Faktisk skulle vi helt hen til halvlegens sidste minut, inden Kroggårdsskolen kom på 4-0. Andreas Carlsen satte sig godt igennem på fløjen, og hans gode tværaflevering havnede hos Benjamin Hardy, der efter lidt trylleri sendte bolden i kassen til halvlegsstillingen 4-0.

Angreb er det bedste forsvar

Glidende udskiftninger
I pausen foretog Kroggårdsskolen nogle udskiftninger for at skåne nogle af spillerne, der fredag aften skulle en tur til Vejle for at spille U16-kamp. På nogle hold ville det måske have ødelagt rytmen, men de tre nye folk var præcis lige så velspillende som de spillere, de afløste.

Nikolaj Petersen scorer til 5-0 til Kroggårdskolen efter hjørnespark fra Benjamin Hardy:

Anden halvleg blev en da capo af første halvleg, hvor Kroggårdsskolen sad på alt spillet, og faktisk kun tillod Søhusskolen at komme til en enkelt afslutning i kampens døende minutter. Kroggårdsskolen scorede yderligere fem gange i løbet af anden halvleg, og vandt således kampen med hele 9-0. Specielt flot var målet til 7-0, da Benjamin Hardy på kanten af straffesparksfeltet sparkede dybt i bolden, og lagde bolden i en blød bue henover målmanden, inden den sejlede ned lige under overliggeren. Et teknisk svært mål af OB-spilleren, der alt i alt scorede fem mål i kampen.

De små knækkede til sidst

Den unge mand kan blive det helt store samtaleemne i dette års turnering, hvis han kan holde niveauet i de kommende kampe, for holdet har kapacitet til at gå hele vejen til finalen.