TV: Brændte straffe og tabte

Spændende opgør: Det var en meget intens kamp imellem de to drengehold

De tre præmiemodtagere. Fra venstre: Marcus Purtoft, Julius Hansen og Jeppe Banke. Foto: Carsten Lausten
De tre præmiemodtagere. Fra venstre: Marcus Purtoft, Julius Hansen og Jeppe Banke. Foto: Carsten Lausten

Skårup Skole skulle i dette opgør møde gæsterne fra Øhavsskolen i Faaborg. Begge drengehold har ikke ofte haft lejlighed til at synge sejrssangen efter en kamp i verdens største skolefodboldturnering før.

Hjemmeholdet vandt senest en kamp i 2011, og gæsterne skulle helt tilbage til 2009 for at finde den seneste sejr.

Se kampfakta her.

TV: Afgjorde alt på sidste angreb

Ligemænd i kamp
Til gengæld var det to hold, der stod godt til hinanden. Det var ikke det polerede fodbold med TIki-Taka og boldmassage, men begge hold spillede meget direkte op på deres giftige angribere. For værterne var det Felix Møller, der var en evig kilde til uro. I løbet af første halvleg fik han trykket flere kvalificerede afslutninger af, som tvang Asmus Frederiksen i gæsternes mål til gode redninger.

I den anden ende var det Rune Jensen, der var på færde. Han er hurtig og har en god fysik. Han havde halvlegens anden største tilbud, som han brændte på det skamligste. Derfor endte en meget lige første halvleg 0-0.

Udeholdet i pausesnak. Foto: Carsten Lausten
Udeholdet i pausesnak. Foto: Carsten Lausten

TV: Vogtede buret for drengene

Ny taktik
I pausen ændrede gæsterne på formationen. Casper Von Essen blev lagt på top, Rune Jensen ud på kanten og Jeppe Banke blev skiftet ind offensivt. Det skulle vise sig at være en en genial disposition.

Først var det dog værterne, der viste tænder. Efter fem minutter fik man bolden i kassen. Desværre for dem blev målet korrekt underkendt for offside. Men det skulle blive værre endnu for hjemmeholdets drenge.

Angrebet efter fik før omtalte Jeppe Banke bolden. Han sendte Casper Von Essen afsted med en knivskarp aflevering gennem midterforsvaret, og Casper takkede ved sikkert at lægge bolden i kassen. En våd klud i hovedet på værterne.

- Vi har spillet sammen, siden vi var små, fortalte Jeppe efter kampen.

- Så jeg vidste lige, hvor den skulle slås, tilføjede han.

Pausesnak hos hjemmeholdet. Foto: Carsten Lausten
Pausesnak hos hjemmeholdet. Foto: Carsten Lausten

Hurtige mål førte til sejr

Mål efter mål
Udeholdet fik bedre fat og styrede spillet. Fem minutter efter var Jeppe der igen. Denne gang som afslutter til 0-2. Herefter gik kampen over i mere fysik end godt spil.

Der var mange små kampe imellem spillerne, og tonen på banen var der ikke meget fairplay over.

Rune Jensen der havde været formidabel i første halvleg, forsvandt helt ud af billedet og brugte mere energi på sine modspillere end på at spille fodbold i anden halvleg. Det var synd. Et par advarsler fik dog dæmpet gemytterne.

Men Jeppe fik en ny chance og scorede igen sikkert. Han lukkede dermed reelt kampen. Han fik siden hen også chancen for at lave hattrick.

Helt fri foran mål lykkedes det ham på mærkeligvis at sparke over et ellers tomt mål.

Drengene var fokuserede i pausen. Foto: Carsten Lausten
Drengene var fokuserede i pausen. Foto: Carsten Lausten

Til prøvetræning hos Chelsea

Sidste fløjt
Hjemmeholdet fik tilkæmpet sig et straffespark efter 50 minutter. Sebastian Wilsdahl skulle sparke, men bolden tog stolpen. Det havde været chancen for at skabe spænding, men hjemmeholdet fik reduceringsmålet i sidste minut.

Holdets bedste Julius Hansen forfulgte energisk en løs bold. Han fik lagt den ind på midten til en helt udækket Mathias Johnsson, der fik lavet trøstmålet.

Det var så slutningen på en rigtig underholdende kamp. Udeholdet havde mange spændende spillere, og mon ikke Jeppe Banke får lov til at starte inde næste gang. Hvis man også udnytter at bruge sin energi på eget spil frem for modstanderen, så er det et godt hold, der godt kan gå et par runder mere.

Se Felix fra Skårup Skole brænde straffesparket her: