TV: Clean sheet-maskinen var smurt

Imponerende score: Sct. Hans Skoles piger har endnu ikke lukket mål ind og har nu en målscore på 51-0

Ida Eriksen jubler med holdkammeraterne efter sin scoring. De lukkede heller ikke mål ind i dag. (Foto: Henrik Schou)
Ida Eriksen jubler med holdkammeraterne efter sin scoring. De lukkede heller ikke mål ind i dag. (Foto: Henrik Schou)

Det var to pigehold med selvtilliden i orden, der i dag tørnede sammen i fantastisk flot efterårsvejr i en af Fyns-kredsens kvartfinaler.

Pigerne fra Sct. Hans kom med en målscore på 49-0 og turneringens topscorer Ida Eriksen, men havde dog været presset i deres seneste kamp. Havrehed kom med en målscore på 27-2. Det blev da også en meget flot kamp, som havde været en finale værdig.

Se kampfakta her

Sct. Hans skoles varemærke er et ekstremt godt pasningsspil, som det er sjældent at se pigehold mestre, hvor man med førstegangsafleveringer spiller bolden hurtigt rundt.

— Vi skal satse på høje bolde, og at vi fysisk er større, mente Havrehedskolen inden kampen.

SE ALLE DE FEDE FOTOS FRA KAMPEN HER

Våben på dødbolde
Sct. Hans kom godt bedst i gang og havde et overtag i spillet, dog uden at skabe de store chancer. De havde svært ved at spille sig igennem Havreheds kompakte midtbane, og når det endelig lykkedes ryddede Rebekka Larsen suverænt op i forsvaret.

Tilgengæld fik Sct. Hans spillet sig frem til seks hjørnespark i første halvleg og var farlige på dødbolde. De kunne måske endda være farligere, for topscorer Ida Eriksen sparker hjørnespark fra højre side, og så mangler hun inde foran mål.

— Det gør vi også på klubholdet, forklarede Ida efter kampen.

— Og eftersom det er mig og Sarah (Sundahl, red.) der bedst kan sparke dem ind over, så sparker hun hjørne fra venstre og jeg fra højre.

Ida Eriksen i kamp om bolden. (Foto: Henrik Schou)
Ida Eriksen i kamp om bolden. (Foto: Henrik Schou)

Første halvleg endte målløs. Havrehed fik en halv chance efter en dårlig forsvarsclearing og et af Sct. Hans hjørnesparkene var tæt på at fremprovokere et selvmål, men tættere på mål kom vi ikke, hvilket var synd for det forrygende flotte fodboldspil vi var vidner til.

Se også: Nyt clean sheet: Nu er de på 49-0
Se også: TV: Back i ekspresfart

Topscorer på tavlen
Pausesnakken gik hos Sct. Hans på at presse mere på ved målspark og undgå at spille angrebene centralt, men søge uden om Rebekka Larsen. Havrehed var godt tilfredse med første halvleg, men mente at pigerne godt kunne sætte mere fysik ind.

Anden halvleg fortsatte som første med Sct. Hans ved taktstokken med Sarah Sundahl som dirigenten på midtbanen. Havrehed lå hele tiden og lurede på chancen og fik da også etableret et pres med et par hjørnespark mod Sct. Hans-målet.

Sarah Sundahl i løb. (Foto: Henrik Schou)
Sarah Sundahl i løb. (Foto: Henrik Schou)

Men Sct. Hans har jo en topscorer i Ida Eriksen, som bare ikke må få chancen og slet ikke tæt på mål. Det fik hun efter 38 minutter. Et velspillet angreb sendte Sigrid Hogstad afsted. Hun kunne have afsluttet selv, men afleverede uselvisk ind foran, hvor Ida kom og scorede sit 24. mål i årets turnering. Ida spiller offensiv midtbane, og har måske en tendens til at ligge lidt for langt tilbage på banen og dermed ikke tage løbene ind i feltet. Det skulle hun gøre noget mere, for de løse bolde kommer og så er hun super farlig.
Ida Eriksen jubler med holdkammeraterne efter sin scoring. (Foto: Henrik Schou)
Ida Eriksen jubler med holdkammeraterne efter sin scoring. (Foto: Henrik Schou)
 

Se også: TV: Fart over feltet
Se også: TV: Jævnbyrdig affære

Pres gav plads
Lidt en kold spand vand i hovedet på Havrehed-pigerne. Men de fortsatte ufortrødent med at kæmpe, ikke mindst takket være at de fysisk var betydeligt større end de små Sct. Hans-piger. Det fremprovokerede et gult kort til Sct. Hans efter 47 minutter, da Amalie Strandholt lidt klodset kantede Lea Duus fra Havrehed.

Sarah Sunddahl blev flyttet ned i forsvaret, Ida Eriksen længere tilbage, nu skulle der forsvares. Havrehed fik presset spillet frem og fik nogle gode afslutninger udefra, som Laura Nielsen i Sct. Hans-målet dog sikkert reddede. Presser man på bliver man sårbar, og efter et velspillet angreb kom Kathrine Andreassen i skudposition udenfor feltet og hun hamrede sikkert bolden i kassen til 2-0, der også blev slutresultatet.

Jubel efter scoringen til 2-0. (Foto: Henrik Schou)
Jubel efter scoringen til 2-0. (Foto: Henrik Schou)

I kredssemifinalen venter Taasingeskolen, der også har været overbevisende gennem hele turneringen. Det bliver et brag af en kamp, og vinderen heraf må påtage sig favoritværdigheden i en kredsfinale.

Sct. Hans-anfører Sarah Sunddahl var da også godt tilfreds efter kampen. Hun havde ikke været med til holdets seneste kamp fordi hun skulle til DBU talenttræning og man kunne tydelig se at hun har stor betydning for holdet.

— Jeg er glad for at være med igen og synes vi spillede en god kamp, fortalte hun efter kampen.


Ida Eriksen var også glad for sejren og så allerede frem mod næste kamp: