TV: De rutinerede sejrede

9. klasser: De ældre spillere snuppede sejren mod de mindre rutinerede

Et kompakt Bramdrup-forsvar holdt pænt stand. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
Et kompakt Bramdrup-forsvar holdt pænt stand. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)

Forud for kampen kunne Erritsø Fællesskoles træner oplyse, at det var det hidtil bedste pigehold, han har været træner for. Og det siger ikke så lidt, for i skolefodboldturneringen 2014/2015 nåede hans piger frem til kredssemifinalen. Med en enkelt undtagelse er alle spillere fra 9. klasse.

Modsat var optimismen ikke tilsvarende hos dagens modstander fra Bramdrup Skole. Her vidste man på forhånd, at det ville blive en meget svær opgave. Ikke mindst fordi holdet kun bestod af fire spillere fra 9. klasse, men også at holdet bestod af flere spillere fra 6. klasse.

Se kampfakta her.

Erritsø startede da også bedst med flot positionsspil langs jorden op ad banen, og det blev hurtigt til flere nærgående forsøg.

Men hjemmeholdet skulle frem til det ottende spilleminut, inden det lykkedes holdet at komme foran 1-0. Anne Krogh centrede fra højre side en høj bold tæt ind foran mål, og da gæsternes keeper kun kunne få fingerspidserne på, så dalede bolden ind i nettet bag hende.

I det 17. minut kom Erritsø-pigerne yderligere foran. Igen var det på en høj centring fra højre. Og igen kunne gæsternes keeper ikke nå den. Denne gang var det Julie Kempel, der var afsenderen.

Selvom hjemmeholdet pressede gæsterne helt i bund, så kom der ikke flere mål i første halvleg. Gæsterne kæmpede bravt, og det var ikke mindst holdets forsvarsspillere, Frederikke Bækgaard og Julie Danielsen fra 6. klasse, der holdt Erritsø-pigerne på afstand.

Bramdrup holdt flot stand
Anden halvleg fortsatte som første med et stort pres på Bramdrup Skolens mål. Der gik kun to minutter inden Bramdrup Skolens forsvar ikke fik clearet bolden godt nok, og så stod Laura Kyhl pludselig fri og kunne nemt bringe Erritsø Fællesskole på 3-0.

Så blev der ikke scoret mere i den kamp, og det skyldtes helt klart, at Bramdrup-pigerne kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne. På den måde stressede de Erritsø-pigerne, så deres koncentration svigtede i de afgørende situationer. Og bedre blev det ikke for Erritsø-pigerne, at gæsternes keeper, Nanna Kossmann, spillede sig gevaldigt op i anden halvleg, og havde flere gode redninger.

Se også: TV: Neglebidende nulløsning

Efter kampen var der stor ros til pigerne fra Bramdrup Skolen for deres heroiske fight over for de ellers velspillende piger fra Erritsø Fællesskole.

Efter kampen blev hjemmeholdets anfører Rebecca Fjordside spurgt om holdets forventninger og mål for årets skolefodboldturnering, nu at holdet tilsyneladende er bedre end tidligere og Rebecca svarede:

— Fire af os var også med i sidste turnering, og næsten alle på vores nuværende hold spiller klubfodbold i samme klub. Så vi kender hinanden særdeles godt – både spillemæssigt og holdningsmæssigt, og vi har alle viljen til at gå hele vejen.

Rebecca Fjordside og hendes holdkammerater er klar til næste runde. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
Rebecca Fjordside og hendes holdkammerater er klar til næste runde. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
 

Spændende bliver det at følge Erritsø Fællesskole i de næste kampe. Men helt sikkert, holdet skal blive langt mere effektive med deres afslutninger.

1 af 3 Kaptajnerne trækker lod. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
2 af 3 Tre glade prisvindere. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
3 af 3 Et kompakt Bramdrup-forsvar holdt pænt stand. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)