TV: 'Den skulle bare ha'

Slog til: Kom ind fra bænken og afgjorde kredsfinalen

Nadia Christiansen i den røde trøje tættest på målet blev matchvinder i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Nadia Christiansen i den røde trøje tættest på målet blev matchvinder i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

- Den skulle bare ha!

Sådan tænkte Nadia Christensen, da hun midt i anden halvleg blev sendt på banen for Søhusskolen i kredsfinalen mod Erritsø Fællesskole.

Det var godt tænkt, for et par minutter efter i det 48. minut søgte hun som en rutineret målræv chancen ved bagerste stolpe. Efter et frispark var blevet slået godt indover, var der lidt klumpspil i feltet, og til sidst havnede bolden hos Nadia, og hun sendte sikkert bolden i kassen.

- Det var bevidst, at jeg søgte mod bagerste stolpe, fortalte Nadia efter kampen.

TV: Uskarp Krog i Søhuset

Indskifternes dag
Måske meget logisk at det var en indskifter, der skulle afgøre kampen på en dag, hvor de etablerede angrebsspillere ikke slog til. Søhusskolens første mål blev også scoret af en indskifter Line Petterson, der også fulgte op og tog løbet ind i feltet og lavede holdets første kasse efter 40 minutter.

Specielt det med at tage de rigtige løb kneb det med. Alt for ofte manglede der spillere inde foran mål der tog løbene mod forreste eller bagerste stolpe, når indlæggene kom, så det var godt set af træner Nikolaj Thomsen at sætte spillere med de evner ind.

Han fortalte efter kampen om indskiftningen af matchvinder Nadia Christensen:

- Planen var, at hun skulle ind og være med til at lægge pres på forsvaret, så de ikke kunne spille bolden op, men at hun så afgør kampen gjorde ikke noget.

Line Petterson (i midten af billedet) udlignede til 1-1 for Søhusskolen i anden halvleg. Foto: Henrik Schou
Line Petterson (i midten af billedet) udlignede til 1-1 for Søhusskolen i anden halvleg. Foto: Henrik Schou

TV: Søhusskolen modtager guldet

Et plankeværk i målet
En der til gengæld var ærgerlig over målet var Erritsø Fællesskoles suveræne keeper Anna-Maj Nikolajsen, og hun sagde følgende efter kampen:

- Det var et irriterende mål. Der er ikke styr på bolden, forsvaret får den ikke væk, og så havner jeg mellemhånd og når ikke ned til afslutningen, lød det fra Anna-Maj, der var lidt af et plankeværk i kredsfinalen mod Søhusskolen.

Anna-Maj var dog banens klart bedste spiller, og med flere flotte redninger var det hende, der holdt Erritsø inde i kampen. Man forsvarede sig med næb og klør, og til det hører en dygtig målmand. Kampen havde indtil da udviklet sig efter Erritsøs gameplan.

Efter en indledning hvor Søhusskolen sad fuldstændigt på kampen og burde have bragt sig foran, fik man trukket tempoet ud af kampen. Det fortsatte ind i anden halvleg, og spørgsmålet er, om de kunne have frustreret Søhusskolen, hvis de havde holdt buret rent lidt længere tid?

Generelt har Anna-Maj Nikolajsen i øvrigt spillet en meget flot turnering, og hun har i flere af kampene været redningskvinden for Erritsø. Hun har været en fornøjelse at følge i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Erritsøs målmand Anna-Maj Nikolajsen stod igen en fremragende kamp, men det var ikke nok til at vinde kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Erritsøs målmand Anna-Maj Nikolajsen stod igen en fremragende kamp, men det var ikke nok til at vinde kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Zoom: Søhusskolen - Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden

Det bedste hold vandt
Men der er ingen tvivl om, at Søhusskolen var det bedste hold og med den bedste bredde på en dag, hvor det ikke rigtig kørte for holdets store stjerne Anna Krog, der til gengæld lovede:

- Jeg skal score i kvartfinalen. Jeg skylder, lød det fra anføreren.

Det blev så i stedet Nadia, der blev heltinden i kredsfinalen. Alligevel var matchvinderen ret beskeden efter kampen:

- Jeg spiller til daglig i Søhus-Stige boldklub, hvor jeg også laver mål ind imellem, sagde hun beskedent.

Beskeden var hun også på spørgsmålet om, hvordan det føltes at være skolens heltinde.

- Ah er jeg det? Det ved jeg ikke. Jeg glæder mig til at spille kampene til foråret. Jeg tror vi har gode muligheder, lød det fra en glad Nadia Christiansen.

Et hold består af 14 spillere, og skal man langt i verdens største skoleforboldturnering, er det vigtigt, at alle byder ind. Ikke kun stjernerne men også reserverne, og det afgjorde kredsfinalen mellem Søhusskolen og Erritsø Fællesskole.

Sådan gik finalerne i Vejle

Hør hele interviewet med matchvinderen Nadia Christiansen fra Søhusskolen: