TV: Direkte spil gav pote

Fight: Kampen kunne let have taget en anden drejning

Ebbe Kristensen scorede to mål for gæsterne. Foto: Lars Pedersen
Ebbe Kristensen scorede to mål for gæsterne. Foto: Lars Pedersen

I drengenes anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold tog Lyshøjskolen fra Kolding hjemme mod Sdr. Vang Skole. Lyshøjskolen havde i første runde sendt Bakkeskolen ud med 5-1, mens Sdr. Vang Skole havde måttet kæmpe lidt hårdere mod Brændkjærskolen, der måtte forlade turneringen efter et 3-2 nederlag.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Fightede til sidste fløjt

Bedst fra land
I denne kamp var det gæsterne, der kom bedst i gang. Sølle fire minutter skulle der gå, inden hjemmeholdets målmand Victor Schmidt første gang måtte hente bolden ud af målet. Jonas Lund tog et frispark fra 20 meters afstand og sendte bolden flot over i fjerneste målhjørne.

De to hold bestod af mange dygtige teknikere, og der blev i perioder vist rigtigt flot teknisk fodbold. Hos hjemmeholdet var det primært Luis Carlsen og Mikkel Hansen, der viste prøver på fin driblekunst, men alt for ofte ville de drible sig helt ind til gæsternes mål, og så blev det ikke rigtigt farligt.

Udeholdet havde en lidt mere direkte tilgang til spillet, og selvom de teknisk set var fuldt ud på højde med hjemmeholdet, så forsøgte de sig ofte med stikninger frem til de to hurtige angribere: Ebbe Kristensen og Viktor Møller. Netop Ebbe Kristensen stod bag gæsternes scoring til 2-0 efter 12 minutters spil, da han pillede bolden fra en forsvarsspiller og herefter lagde bolden sikkert ind bag Victor Schmidt.

Luis Carlsen spillede en stor kamp for hjemmeholdet. Foto: Lars Pedersen
Luis Carlsen spillede en stor kamp for hjemmeholdet. Foto: Lars Pedersen

Se også: TV: Udnyttede hjemmebanefordel

Chance på chance
Der skulle gå 15 minutter af kampen, inden hjemmeholdet havde deres første afslutning inden for målrammen, men Luis Carlsen måtte se sin fine afslutning ende i favnen på Christopher Møller.

Efter 19 minutters spil burde Benjamin Poulin have bragt udeholdet på 3-0, da han efter et hjørnespark pludselig fik frit skud tæt inde under mål.

En super flot fodparade fra Victor Schmidt hindrede dog en scoring i denne omgang. Fire minutter senere måtte Victor Schmidt dog kapitulere over for Benjamin Poulin, der flot afdriblede tre forsvarsspillere i straffesparksfeltet, inden han bankede bolden i kassen.

Hør hjemmeholdets pausesnak her:

Bagud med 3-0 ved pausen, så virkede kampen mere eller mindre afgjort, men hjemmeholdet lagde straks fra anden halvlegs start et stort pres på udeholdet. Mikkel Hansen fandt Luis Carlsen i straffesparksfeltet, og dennes afslutning måtte Christopher Møller bruge det yderste af fingerspidserne for at fiste over målet. På det efterfølgende hjørnespark fik Marcus Borch sat hovedet på bolden, men bolden strøg lige uden om målet.

Se en af hjemmeholdets chancer her:

Se også: TV: Overraskede alt og alle

Lukkede og slukkede
En reducering eller to ville for alvor have skabt spænding i kampen. Fordelt på spil og chancer så havde dette ikke været helt ufortjent.

Reduceringen udeblev desværre for hjemmeholdet, og med 15 minutter tilbage af kampen kom udeholdet foran 4-0. Fejlkommunikation mellem forsvar og Victor Schmidt resulterede i, at Benjamin Poulin kunne trille bolden i et tomt mål.

For at gøre ondt værre så måtte hjemmeholdet også se gæsterne komme foran 5-0, da Ebbe Kristensen via et flot raid på fløjen pludselig var alene med Victor Schmidt, og igen blev målmanden den lille i den duel, da Ebbe Kristensen elegant lagde bolden over i det lange hjørne.

En 5-0 sejr til Sdr. Vang var måske nok et mål eller to for stort, men fuldt fortjent at de nu kan se frem til en kamp mod Kolding Realskole i tredje runde.

Efter kampen fortalte Sdr. Vangs helt store profil Ebbe Kristensen, at han glæder sig til at møde Kolding Realskole på hjemmebane.

- Vi skal passe på med at undervurdere Kolding Realskole, men det er bare fedt at spille på hjemmebane, når hele skolen kommer og bakker os op, og selvfølgelig kan vi vinde, hvis vi selv tror på det.

1 af 2 Victor Schmidt havde flere fine redninger. Foto: Lars Pedersen
2 af 2 Ebbe Kristensen scorede to mål for gæsterne. Foto: Lars Pedersen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen