TV: Drama, blod og 14 straffespark

Herrefight: NOVA-Skolen videre til kvartfinalen efter gyser

Jublen var til at tage og føle på efter den nervepirrende afgørelse på straffe. Foto: Henrik Schou
Jublen var til at tage og føle på efter den nervepirrende afgørelse på straffe. Foto: Henrik Schou

I drengenes kredsfinale på Fyn tog Nymarkskolen fra Svendborg på hjemmebane imod NOVA-skolen fra Vejle. Nymarkskolen havde på deres vej høstet følgende sejre: 4-0, 5-0, 3-0, 11-0, 12-1 og 3-1, mens gæsterne fra NOVA-Skolen havde været knapt så overbevisende med deres sejre på hhv; 5-2, 3-0, 4-2, 1-0, 6-5 og 3-1.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Judomester viste klassen i drama

Sad tæt på modstanderen
Baseret på resultaterne måtte hjemmeholdet påtage sig en svag favoritrolle, og da to af udeholdets bedste spillere samtidig havde fået forbud mod at stille op i kredsfinalen af deres klubtrænere fra Vejle Boldklub, så lå det til, at de godt og vel 300 våde og småfrysende tilskuere skulle få en god oplevelse at varme sig på.

Straks fra kampens start stod det meget klart, at det ville blive en ret taktisk affære, hvor begge hold langt hen af vejen spillede med både seler og livrem. Det meste af spillet foregik på midtbanen, og faktisk skulle vi helt hen til kampens 18. minut, inden kampens første skud indenfor målrammen fandt sted. Gæsternes Eric Lascan sendte et fint langskud af sted, men det voldte ikke Victor Faarup i hjemmeholdets mål større vanskeligheder.

Hans Korsholm leverede en stor indsats på gæsternes midtbane. Foto: Henrik Schou
Hans Korsholm leverede en stor indsats på gæsternes midtbane. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Nymarkskolen - NOVA-Skolen

Frustrationer førte til gult
Hjemmeholdets største profil i de indledende runder havde været Jonathan Kamdee, der fra en plads som defensiv midtbane havde præsteret at score 15 mål i de første seks runder. Det var tydeligt, at det primært var ham, der skulle føre bolden frem og være den kreative spilstyrer.

En svær opgave for den teknisk dygtige midtbanespiller, for ofte skulle bolden hentes helt nede omkring eget straffesparksfelt, og der blev simpelthen for langt op til modstanderens felt. Efter 20 minutters spil blev frustrationerne åbenbart for store for Jonathan, og han sparkede bolden væk i en situation, hvor han havde begået frispark.

Kampens dommer trak resolut det gule kort frem, og så måtte hjemmeholdet spille resten af første halvleg med 10 mand.

Jonathan Kamdee måtte se på fra sidelinjen i ti minutter efter det gule kort. Foto: Henrik Schou
Jonathan Kamdee måtte se på fra sidelinjen i ti minutter efter det gule kort. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Var sikker på sejr

Udnyttede overtal
En overtalssituation var åbenbart, hvad der skulle til for at få kampen ud af sit dødvande. Ganske vist trak hjemmeholdet angriberen Bajram Hamza tilbage til midtbanen for at kompensere for undertallet, men alligevel blev der mere plads at boltre sig på for udeholdet.

Gæsternes Eric Lascan var nede og hente bolden i egen venstre forsvarsside, hvorefter han via lidt ping-pong med et par medspillere til sidst fandt Christoffer Simonsen midt på hjemmeholdets banehalvdel.

Christoffer Simonsen tog smart bolden med sig, og fra ca. 20 meters afstand kanonerede han bolden i mål uden chance for Victor Faarup i hjemmeholdets mål.

Christoffer Simonsen var ude og hilse på hjørneflaget efter sin scoring. Foto: Henrik Schou
Christoffer Simonsen var ude og hilse på hjørneflaget efter sin scoring. Foto: Henrik Schou

Udeholdets træner Lars Baes var naturligvis en tilfreds mand i pausen og så ingen grund til at ændre på taktikken, hvorimod han havde meget fokus på, at holdet helst ikke skulle rammes af en udvisning, for flere af hans spillere havde allerede tiltrukket sig dommerens opmærksomhed i negativ retning.

Se også: TV: Blodigt: Krigeren gav aldrig op

Satsning gav pote
Hjemmeholdet benyttede pausen til et par offensive rokeringer, idet de satte Jonathan Kamdee helt i front og samtidig overlod dirigentstokken på den centrale midtbane til den lille hurtige Mathias Wiborg.

Den offensive satsning viste sig allerede givtig efter fem minutters spil af anden halvleg. En lang aflevering endte hos Simon Skøtt på kanten af straffesparksfeltet. Med en retningsbestemt brysttæmning tog Simon Skøtt bolden med sig ned til baglinjen, hvorfra han lagde den skråt tilbage til brormand Lasse Skøtt, der tæt inde under mål kunne banke bolden i kassen til en fortjent udligning.

Stor lettelse hos hjemmeholdet efter det udlignende mål. Foto: Henrik Schou
Stor lettelse hos hjemmeholdet efter det udlignende mål. Foto: Henrik Schou

Nu vågnede tilskuerne for alvor op, og i de følgende minutter kunne de se hjemmeholdet presse gevaldigt på for et føringsmål. Specielt Jonathan Kammdees afslutning få meter fra mål burde have udløst et mål, men Andreas Jungdal i udeholdets mål viste høj klasse i denne periode.

Gæsterne fik redet den værste storm af, og mod slutningen af den ordinære kamp var det pludselig dem, der fik et par store chancer for at undgå forlænget spilletid. Ikke mindst Kasper Sommers skud over mål fra få meters afstand gav grund til ekstra neglebidning.

Se også: TV: Se NOVA gå amok i omklædningsrummet

Sikre skytter
Der blev imidlertid ikke scoret mere i den ordinære spilletid, så med stillingen 1-1 skulle der spilles yderligere to x ti minutter.

Udeholdet måtte spille med en mand i undertal i det meste første halvleg af den forlængede spilletid, idet holdets angriber Amro El-Jechy indkasserede det gule kort for en voldsom hovedstødsduel med hjemmeholdets Osca Bagge, der efterfølgende lod sig lappe sammen og spillede videre som en sand kriger. 

Alligevel var det udeholdet, der var tættest på scoring efter et hjørnespark, hvor anfører Lau Larsen bragede bolden på overliggeren.

Lau Larsen spillede en stor rolle i gæsternes forsvar, hvor han kom i vejen for meget. Foto: Henrik Schou
Lau Larsen spillede en stor rolle i gæsternes forsvar, hvor han kom i vejen for meget. Foto: Henrik Schou

Heller ikke anden halvleg af den forlængede spilletid resulterede i scoringer, og så måtte det hele afgøres igennem en straffesparksafgørelse.

Hvert hold udpegede fem skytter i første omgang, og heller ikke dette bragte en afgørelse for alle scorede, så stillingen var 5-5. Herefter skulle der udtages en skytte fra hvert hold, indtil et af holdene brændte.

På det syvende spark reddede keeper Andreas Jungdal for gæsterne, og da Christian Grøndal efterfølgende scorede for NOVA, så var sagen klar. NOVA-Skolen er videre til kvartfinalen til foråret.

Jublen ville ingen ende tage efter sidste spark i straffesparkskonkurrencen. Foto: Henrik Schou
Jublen ville ingen ende tage efter sidste spark i straffesparkskonkurrencen. Foto: Henrik Schou

KAMPFAKTA:

Resultat:

Nymarkskolen - NOVA-Skolen, 1-1 (7-8 efter straffe)

Målscorere:

0-1: Christoffer Simonsen (27.)

1-1: Lasse Skøtt (38.)

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Forventer forstærkning
Alt i alt var der tale om en meget lige kamp, hvor spillet aldrig nåede astronomiske højder. Skuffelsen hos hjemmeholdet ramte dog meget hårdt, og flere spillere valgte i første omgang at udeblive fra præmieoverrækkelsen. Det var under lavmålet for fair play, for NOVA-skolens spillere havde fortjent en bedre attitude fra hjemmeholdets spillere og tilskuere.

- Det blev en lige så svær kamp, som vi havde forventet, sagde udeholdets midtbaneslider Hans Korsholm efter kampen.

- Vi havde læst om deres nummer syv Jonathan Kamdee, så vi vidste, vi skulle give ham ekstra opmærksomhed, og det lykkedes meget godt at lukke ned for hans spil.

Phon-Ek Jensen, som spillede en stor kamp for NOVA-Skolen som venstre back, sagde efter kampen:

Phon-Ek havde en flot debut i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Phon-Ek havde en flot debut i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

- Det er min første kamp på skoleholdet, og jeg er med, fordi vi har to spillere, som ikke måtte spille for deres klubtrænere. De to kunne have forstærket vores hold mærkbart, men det var bare fedt at være med til at spille.

Hør fra Phon-Ek og Hans her:

Se også: NOVA-Skolen klar til kvartfinalen

Mangler støtte i front
Om NOVA-Skolen har potentiale til at gå hele vejen vides ikke, men der hersker en god harmoni på holdet.

Med udgangspunkt i en stærk midtbane med Hans Korsholm, Kasper Sommer og Christoffer Simonsen, så kan de drille alle hold. Samtidig har de et stærkt forsvar bygget op omkring anfører Lau Larsen og målmand Andreas Jungdal. Holdets akilleshæl er angrebet, hvor Amro El-Jechy simpelthen fylder for lidt.

NOVA-Skolens vej til kvartfinalen

1. september: NOVA-Skolen - Sct. Norberts Skole, 5-2

14. september: Mølholm Skole - NOVA-Skolen, 0-3

26. september: NOVA-Skolen - Hældagerskolen, 4-2

23. october: Kirkebakkeskolen - NOVA-Skolen, 0-1

30. oktober: NOVA-Skolen - Kolding Realskole, 1-1 (6-5 efter straffe)

7. november: Lillebæltskolen - NOVA-Skolen, 1-3

16. november: Nymarkskolen - NOVA-Skolen, 1-1 (7-8 efter straffe)

Holdets samlede målscore: 18-7

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 4 Hjemmeholdets tilskuere råbte og skreg igennem hele kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
2 af 4 Krigeren Osca Bagge fightede igennem i hele kampen for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou
3 af 4 Victor Faarup var meget tæt på at snuppe det sidste spark fra gæsterne. Foto: Henrik Schou
4 af 4 Jublen var til at tage og føle på efter den nervepirrende afgørelse på straffe. Foto: Henrik Schou