TV: Drømmemål gav billet til Odense

Flotte detaljer: Pigerne fra Brændkjærskolen netter ofte fra distancen

Ajla Julardzija satte gang i scoringen efter få minutters spil. Foto: Henrik Schou
Ajla Julardzija satte gang i scoringen efter få minutters spil. Foto: Henrik Schou

Når man står i semifinalen i verdens største skolefodbold-turnering er det, fordi ens hold har masser af kvalitet. Det levede kampen mellem Brændkjærskolen og Muldbjergskolen til fulde op til. Det var en kamp, der viste, hvor intens, medrivende, flot og spændende pigefodbold kan være.

Gæsterne fra Muldbjergskolen havde cruiset gennem turneringen med lutter store sejre, mens hjemmeholdet havde haft nogle tætte kampe i kredsfinalen og kvartfinalen. Inden kampen var der en del snak om U16-landsholdsspillerne Sofie Hornemann fra hjemmeholdet og Laura Jensen fra udeholdets mulige deltagelse. U16-landsholdet mødes til samling i morgen (tirsdag red.). Det betød, at Sofie Hornemann ikke fik lov til at spille, mens Laura Jensen spillede. Et stort tab for hjemmeholdet, men som det blev nævnt i ZOOM-artiklen inden kampen, talte det til hjemmeholdets fordel, at de var vant til tætte kampe, og det var også tilfældet i praksis.

Se kampfakta her.

Generalen ledte tropperne i finalen

Klar fra første fløjt
Ikke mindst var de klar fra start. De gik tæt på deres modstandere og satte dem under pres. Samtidig var de tålmodige med bolden og lod sig ikke stresse. Det gav hurtigt udbytte. Forsvaret fik ikke clearet en bold ordentligt. Midtbanedynamoen Ajla Julardzija var over den og hamrede til den, og den sad flot oppe under overliggeren.

- Den kom hoppende, og den fik en strakt vrist, forklarede Ajla efter kampen og fortsatte:

- Det var fedt at få scoret så tidligt og høre jublen fra hele skolen.

Ajla bliver tiljublet efter det flotte mål til 1-0. Foto: Henrik Schou
Ajla bliver tiljublet efter det flotte mål til 1-0. Foto: Henrik Schou

Målet betød, at hjemmeholdet fik mere ro på spillet. De var dygtige til at spille bolden rundt i egne rækker. Ikke mindst når bolden kom ned i egen forsvarszone, var de dygtige til at spille sig gennem Muldbjergskolens pres og fik dermed masser af plads på midtbanen. Det passede ikke mindst Ajla godt, der var den helt store dynamo på midtbanen.

De kom da også frem til flere gode afslutninger, men vigtigst af alt holdt de totalt udeholdets ellers berygtede offensiv fra fadet.

Galleri: Brændkjærskolen - Muldbjergskolen

Drømmehug fra 35 meter
Arbejdsbetingelserne blev lidt bedre mod slutningen af halvlegen, da udeholdets Mille Bundgaard tog et lidt dumt gult kort. Angrebet efter sendte Ajla Julardzija den hurtige Laura Faurskov af sted på kanten. Hun skar ind i banen og fik rundet målmanden, men bolden blev sparket væk. Den havnede hos Freja Kristensen, der fra 35 meter sendte et projektil af sted. Igen oppe under overliggeren uden chance for Laura Jensen.

Freja Kristensen var nærmest overrasket over sit eget mål. Foto: Henrik Schou
Freja Kristensen var nærmest overrasket over sit eget mål. Foto: Henrik Schou

Uden tvivl Frejas bedste mål i karrieren, og så er en semifinale ikke noget dårligt tidspunkt at gøre det på. I det hele taget var Freja en vigtig brik på holdet i denne kamp. Den tidligere omtalte 'dynamiske trio' er jo i vinterens løb blevet til en duo, da Ditte Langberg er ude med en korsbåndsskade, men i denne kamp var det igen en trio. Med Freja som 'skraldemand' gav det plads til Ajla Julardzija og Sille Fuhlendorff offensivt.

Ajla havde ikke den samme oplevelse af at være i kontrol, som man havde blandt publikum.

- Jeg følte, at vi var hårdt presset hele kampen, sagde hun.

TV: 'Jeg kunne ikke fatte det'

Skulle blive på kassen
I kvartfinalen blev Freja Kristensen sendt på mål i anden halvleg, og Emilie Billing blev flyttet fra målet på den defensive midtbane. Det var egentlig også planen i dag, men da spillerne gik til pause, var der ingen tvivl hos træner Peder Larsen. Der skulle ikke ændres  - et klogt valg.

I pausen snakkede de om, at de skulle fortsætte med at skyde:

- Målmanden er usikker, mente de. Det blev også gjort klart:

- Vi har ikke vundet endnu.

I gæsternes pausesnak var beskeden også klar:

- Vi skal fremad, vi har alt at vinde.

De første minutter efter pausen fortsatte på samme måde som første halvleg - med Brændkjærskolen i fuld kontrol. Efter otte minutter blev Laura Faurskov spillet helt fri. Hun rundede målmanden, men inde på stregen fik en forsvarsspiller reddet situationen. Et mål her havde lukket kampen.

Laura Faurskov (th.) løber altid solen sort. Foto: Henrik Schou
Laura Faurskov (th.) løber altid solen sort. Foto: Henrik Schou

Se karakterer fra semifinalen - og stem selv

Pludselig under pres
I stedet kom udeholdet tilbage på angrebet efter. Karoline Kristensen tog en flot solotur og fik reduceret. Det var det brændstof, som Muldbjergskolen havde brug for. De satte sig på midtbanen og det rum, der havde givet hjemmeholdet tid og plads til at bygge spillet op i første halvleg, var nu lukket.

Gæsterne fik reduceret efter en glimrende solotur af Karoline Kristensen. Foto: Henrik Schou
Gæsterne fik reduceret efter en glimrende solotur af Karoline Kristensen. Foto: Henrik Schou

Udeholdet angreb, og midterforsvaret hos værterne med Andrea Hansen og Emma Veletanlic blev sat på prøve. Offensivt så man nu savnet af Sofie Hornemann. Erstatningen Mie Schelde kæmpede bravt, men man erstatter selvfølgelig ikke en landsholdsangriber uden videre. Bedste offensive kort var Laura Faurskov, der er lynhurtig og som er god til at udfordre sin modstander.

I første halvleg fra sin favoritposition på venstre kant og i anden halvleg på højre kant. Det var da også en af hendes aktioner, der gav luft til hendes hold. I en løbeduel kom hun først og skar ind foran Julie Andersen, der kantede hende og måtte indkassere et gult kort. Det gav ro på.

Et par minutter før tid havde Ajla Julardzija chancen for at lukke kampen. Laura Faurskov spillede hende helt fri, men Laura Jensen viste klassen med en stor redning. Vi skulle frem til dommerens overtid, før Muldbjergskolens slutoffensiv kom. Hjemmeholdet var synligt trætte.

Ajla sagde efter kampen:

- Det var en rigtig hård kamp, hvor vi fik løbet meget. Det gav to giftige hjørnespark til Muldbjergskolen. Det første fik Emilie Billing med stort besvær viftet væk, det andet ramte overliggeren og røg i spil igen.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Brændkjærskolen - Muldbjergskolen, 2-1

Målscorere:

1-0: Ajla Julardzija (5.)
2-0: Freja Kristensen (27.)
2-1: Karoline Kristensen (40.)

Se ALLE de fede fotos fra kampen her.

Bliver stort
Brændkjærskolen fik reddet stormen af og er dermed klar til finalen, hvor skolens drenge vandt i 2007. Dengang havde drengene hvide t-shirts med en selvskrevet tekst, som de viste for kammeraet efter en scoring. Eksempelvis var der en, der reklamerede med, han var single. Et filmklip, som træner Peder Larsen havde brugt i sin optakt.

Det ville pigerne dog ikke love, at de gjorde. Laura Faurskov havde dog et ønske om, at holdet skal spille i hvidt:

- Det er det pæneste, mente hun.

Jublen brød løs efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Jublen brød løs efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

Ajla Julardzija glædede sig bare til finalen:

-Det bliver en stor oplevelse. Jeg håber, vi vinder.

Hør fra Ajla her:

Sådan gik finalerne i Odense