TV: Fighter: Vidste det blev svært

Hårde odds: Ziwer Hussein sprang i øjnene i intens dyst

Trods sin størrelse gik Ziwer Hussein forrest for sit hold. Foto: Henrik Schou
Trods sin størrelse gik Ziwer Hussein forrest for sit hold. Foto: Henrik Schou

Hunderupskolen tog hjemme imod Holluf Pile Skole. Hjemmeholdet kom til kampen med en 7-0 sejr i bagagen, mens gæsterne havde vundet deres seneste opgør med 4-1.

Udeholdet viste sig som en svær modstander for hjemmeholdet i første halvleg. Men alligevel var det hjemmeholdet, der fik første reelle målchance i femte minut, hvor Gustav Gaarde headede bolden lige forbi Marcus Møllers mål efter et hjørnespark.

Se kampfakta her.

Stærk organisering
Udeholdet spillede ud fra en stærk defensiv, hvor de kun havde den hurtige Jeppe Klint liggende alene oppe i angrebet. Det var naturligvis svære vilkår for den dygtige angriber, men han var god til at holde fast i bolden, så hans holdkammerater kunne nå at støde med frem.

Gæsterne havde inden kampen stor fokus på, hvordan man skulle dække op for hjemmeholdets U16-landsholdsspiller Valdemar Ibsen. I starten lykkedes det til punkt og prikke.

Efter et kvarters spil gav Valdemar Ibsen dog prøver på sit store talent, da han afdriblede tre forsvarsspillere i straffesparksfeltet, men afslutningen stod ikke mål med det flotte forarbejde.

Hjemmeholdets træner Morten Rasmussen forsøgte at opildne Valdemar Ibsen til at tage endnu flere løb ned bag gæsternes backs, for det var tydeligt, at det var en af modstandernes åbenlyse svagheder.

Ziwer Hussein gik forrest ind i hver eneste tackling, selvom han var en af de mindste spillere på banen. Foto: Henrik Schou
Ziwer Hussein gik forrest ind i hver eneste tackling, selvom han var en af de mindste spillere på banen. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Hunderupskolen - Holluf Pile Skole

Hul på bylden
I kampens 17. minut fik udeholdet en gylden mulighed for at bringe sig foran, da et sublimt samarbejde mellem Ziwer Hussein, Shajan Shalim og Jeppe Klint fik hjemmeholdets forsvar til at ligne kegler i en træningsøvelse, men Jeppe Klint endte med at sende bolden lige uden om den ene stolpe på få meters afstand.

I kampens 24. minut fik hjemmeholdet så endelig hul på scoringen. En bold i dybden gav Bastian Hartvig en friløber fra banens midte. I første omgang kom Marcus Møller godt ud af sit mål og fik pareret bolden ud i siden, men Bastian Hartvig fik fat i den ved baglinjen, hvorefter han kunne sende den skråt tilbage tilbage til Rasmus Demant, der forholdsvist let kunne sende bolden i kassen til 1-0.

Se målet her:

Tungen ud af munden. 1-0 scoringen er i hus. Foto: Henrik Schou
Tungen ud af munden. 1-0 scoringen er i hus. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: 'Hundene': Vi når finalen

Gylden opskrift
Trods bagud 1-0 ved pausen fandt udeholdet ingen grund til at ændre på deres spilkoncept, for de var sikre på, at de nok skulle tilspille sig de få chancer, som var nødvendige for at vende kampen.

Hør pausesnakken her:

Alligevel så man flere gange holdets eneste angriber Jeppe Klint helt nede i egen forsvarszone for at hente bolden. De manglede med andre ord spilstationer helt i front, og holdet kom derfor ikke rigtigt til afslutninger i starten af anden halvleg.

Derimod havde hjemmeholdet fundet opskriften på, hvordan man skulle få åbnet gæsternes forsvar. Spil over højre kant gav mange muligheder, for Bastian Hartvig var hurtigere end de skiftende oppassere. Det var dog Gustav Gaarde, der sørgede for oplægget til hjemmeholdets andet mål i kampens 43. minut, da han fra baglinjen sendte bolden ind til Valdemar Ibsen, der blot behøvede at sætte en blød inderside på bolden for at se den stryge i kassen.

Valdemar Ibsen kunne gøre det til 2-0 uden de store problemer. Foto: Henrik Schou
Valdemar Ibsen kunne gøre det til 2-0 uden de store problemer. Foto: Henrik Schou
 

Da Valdemar Ibsen blot tre minutter senere scorede til 3-0 for hjemmeholdet med et smukt spark direkte på frispark, så var kampen reelt afgjort.

Bolden på vej i mål på et klassespark af Valdemar Ibsen. Foto: Henrik Schou
Bolden på vej i mål på et klassespark af Valdemar Ibsen. Foto: Henrik Schou

Se alle de fede fotos fra kampen.

Kom på tavlen
Med seks minutter tilbage af kampen kom hjemmeholdet foran 4-0. Et flot raid af Bastian Hartvig på fløjen endte med en følt aflevering ind foran mål, hvor Peter Høffner var fulgt med frem. En scoring lige efter fodboldens ABC.

Gæsterne skal roses for at spille deres chance indtil dommerens sidste fløjt. De havde faktisk adskillige chancer i kampens sidste 10 minutter.

Victor Larsson ramte overliggeren, og Emil Eg brændte en friløber, men til sidst fik Jeppe Klint bolden i kassen. En flot dribletur fra kanten af straffesparksfeltet blev afsluttet med et drømmehug helt op i modsatte målhjørne.

Det var af rent kosmetisk betydning, at hjemmeholdets Bastian Hartvig i kampens døende sekunder kunne afslutte et flot angreb med at bringe sit hold på 5-1. Hunderupskolen er dermed klar til fjerde runde, hvor de skal møde vinderen af kampen mellem Munkebjergskolen og Agedrup Skole.

Ziwer Hussein gav ikke op på noget tidspunkt. Foto: Henrik Schou
Ziwer Hussein gav ikke op på noget tidspunkt. Foto: Henrik Schou

- Vi vidste godt, at det ville blive en svær kamp, for mange af Hunderupskolens spillere er meget dygtige, lød det fra udeholdets Ziwer Hussein, som var klar med sin analyse af kampen efter sidste fløjt.

- Vi spillede en flot første halvleg, som vi var meget tilfredse med, men til sidst hang vores kæder ikke sammen, og så fik deres midtbane alt for meget plads at spille på.

- Skulle vi nå langt i turneringen, så skulle det have været i år, for næste år får vi ikke noget stærkt hold.

1 af 2 Der var mange gode dueller i opgøret. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Trods sin størrelse gik Ziwer Hussein forrest for sit hold. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen