TV: Flot fightet

Drengene fra 6. klasse var oppe mod en modstander, som bare var bedre og fysisk stærkere

An og Gabriel fra Ørkildskolen. (Foto: Preben Nielsen)
An og Gabriel fra Ørkildskolen. (Foto: Preben Nielsen)

Ørkildskolen har ikke deltaget i de seneste års skolefodboldturnering fortalte holdlederen inden kampen. Det er primært fordi skolen efter en omstrukturering af skolevæsnet i Svendborg, nu kun har elever op til 6. klasses niveau. Fra 7. klasse rykkes eleverne til Nymarkskolen.

De havde håbet og nok også regnet med, at de kunne komme til at møde skoler, der ligesom dem selv kun går op til 6. klassetrin.

Da de hørte, at der var helt op til 9. klasses elever med i turneringen var de godt klar over, at de ville blive meget overmatchede.

Se også: TV: Favoritværdigheden tyngede ikke

Selv heppekoret fra Ørkildskolen blev væltet omkuld. (Foto: Preben Nielsen)
Selv heppekoret fra Ørkildskolen blev væltet omkuld. (Foto: Preben Nielsen)
 

Studietur gav reserverne chancen
På den anden side fortalte holdlederen for hjemmeholdet, at de til dagens kampe havde måttet se bort fra alle elever fra 9. klassetrin, da de var på studietur i denne uge.

De havde dog valgt at acceptere at spille kampen alligevel, selvom det var med "reservehold" og det havde de gjort fordi de vidste, at Ørkildskolen kun havde elever op til 6. klassetrin, og de kunne selv udmærket stille med hold fra 7.-8. klasse.

Det er dog helt afgjort, at til næste kamp vil der indtræde helt nye spillere på holdet, idet de råder over mange gode fodboldspillere fra 9. klasse, især drengene er talentfulde, så med dagens sejr er de fortrøstningsfulde med henblik på de kommende kampe.

Se også: TV: Hæl, tå og masser af mål

Se også: TV: Seje 6. klasser

Mast på fysikken
Selvom skolens drengehold udelukkende bestod af reservespillere, havde disse heller ikke besvær med at vinde, særdeles komfortabelt, med cifrene 21-0. blev det til Ørstedskolen. Her blev målene dog fordelt på flere spillere end i pigekampen, med Rasmus Kjærsgaard som topscorer med 5 må, lige efter kom Tim Jensen med 4, Gustav Drost, Jonjas Pihl og Rasmus Buhelt scorede hver 2, Oliver Aagaard og Rasmus Uhrenholt scorede hver et enkelt, og så var Ørstedskolen så uheldige at sætte hjemmeholdet igang med et selvmål til 1-0.

Se Ørstedskolens pausesnak:

De små 6. klasser fra Ørkildskolen viste ind imellem godt sammenspil og god forståelse for spillet, det var tydeligt, at de i modsætning til pigerne, spillede noget fodbold til dagligt. Det var udelukkende deres fysiske mangler der gjorde, at de i den grad blev overtrumfet. Mange af dem vil vi sikkert komme til at se, på de kommende års hold fra Nymarkskolen, hvortil de flytter, når de skal i 7. klasse næste år.

Ørkildskolen har et meget beskedent underlag at rekruttere spillere fra, og det er i direkte modsætning til hvad hjemmeholdet har, her har det været nødvendigt at lave interne udtagelseskampe, fordi der var ca. 50 drenge, der havde meldt sig til skolefodboldholdet, og som holdlederen sagde, så er det ikke sikkert, at ret mange af dagens sejrherrer er på holdet, når næste runde skal spilles, til den tid råder de over alle fra 9. klassetrin, der er meget sammenspillede fra Rudkøbings U-17 hold, der spiller i A-rækken.