TV: For sent i gang

Sad på det: Der kom aldrig tvivl om kampens udfald

Kystskolen var for længe om at få deres spil til at fungere. Foto: Carsten Lausten
Kystskolen var for længe om at få deres spil til at fungere. Foto: Carsten Lausten

Begge de to hold i denne drengekamp mellem Kystskolen og Søhusskolen kom med vigtige sejre fra forrige runde. Hjemmeholdet havde slået Slettenskole, mens udeholdet havde slået Havrehedskolen, begge besejrede mandskaber er ofte med langt henne i turneringen. Så det fortalte om kvalitet hos begge hold.

Se kampfakta her.

Hjemmeholdet kunne tage en sejr med videre. Foto: OHA Fyn TV: Afgjort i sidste fløjt

Hang ikke sammen
Efter en rodet start var det udeholdet, der satte sig på spillet. Efter otte minutter kom Jonas frem til en afslutning, og minuttet efter var det Simon på langskud, begge blev dog reddet.

Hjemmeholdet spil var alt for hektisk og usammenhængende. Det gav en usikkerhed på hele holdet, der ligesom manglede troen på, at de kunne ramme hinanden. Modsat med udeholdet, der var gode til at gøre det enkle og lade bolden gøre arbejdet.

Det gav pote efter 16 minutter. Et godt opsat angreb endte hos Anders Bødker i højre side, der sikkert sparkede bolden fladt i kassen. Angrebene bølgede frem fra udeholdet i denne periode - ikke mindst anført af deres anfører Jonas, der hele tiden var farlig.

Det blev en sejr til Søhusskolen i opgøret mod Havrehedskolen. Foto: OHA Fyn TV: Fightede til sidste minut

Manglede spillere i feltet
I de sidste fem minutter kom hjemmeholdet mere med. Lucas Christensen blev rykket på højre kant, hvor han både var større og hurtigere end sin direkte modspiller. Det lykkedes ham da også at komme forbi og slå indlægget, men desværre manglede der nogen inden i feltet.

Det samme gjaldt et par minutter senere, hvor Patrick Hansen tæt på baglinjen taklede sig igennem forsvaret, men igen manglede der en i boksen.

Hjemmeholdet snakkede i pausen om at få sat Lucas i scene på kanten, men frem for alt at få spillet mere enkelt og mindre panisk. Udeholdet snakkede om at få samlet spillet op, der havde haltet sidst i halvlegen. Deres venstre back Christian fik tips om, hvordan han skulle holde styr på Lucas samt i angrebsspillet at fordele bolden mere så alt ikke afhang af Jonas.

Udeholdet fik gode råd. Foto: Carsten Lausten
Udeholdet fik gode råd. Foto: Carsten Lausten

Caroline Johansen leverede en solid indsats i målet. Foto: Palle Rhode Fyn TV: Satte ny rekord

Lukkede og slukkede
Udeholdet kom bedst ud fra pausen. På midtbanen havde Frederik og Simon styr på tingene, fordelte boldene godt og var gode til at støtte op offensivt.

De pressede på, og 2-0 målet lå i luften. Det kom efter 44 minutter. Efter to gode afslutninger havnede en ripost hos Anders ved bagerste stolpe, der sikkert fordoblede sin og holdets målscoring. Det blev 3-0, da Simon sparkede en retur fra et frispark i kassen.

Se målet her:

4-0 målet faldt, da Andreas pludselig var fri i feltet og sparkede bolden i kassen.

De sidste minutter gik gæsterne på cruisekontrol. Pludselig hang hjemmeholdets spil bedre sammen. Først var de tæt på ved Patrick Hansen direkte på frispark, og på det efterfølgende hjørne sendte Malthe bolden i kassen fra nært hold til slutresultatet 4-1.

Dermed er Søhusskolen det første drengehold i Fynskredsen, der er klar til fjerde runde. Der skal de møde vinderen af kampen imellem Kroggårdsskolen og Ubberud Skole.

De tre prisvindere. Foto: Carsten Lausten
De tre prisvindere. Foto: Carsten Lausten