TV: Formationen blev afgørende

Godt træk: Nymarkskolen vendte semifinalen på hovedet efter pausen

Drengene fra Nymarkskolen og deres mange fans gik helt amok efter sidste fløjt i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Nymarkskolen og deres mange fans gik helt amok efter sidste fløjt i semifinalen. Foto: Henrik Schou

Alt var klart til en forrygende semifinale imellem de to bedste drengehold i det vestlige Danmark: Nymarkskolen fra Svendborg og Nibe Skole. Solen skinnede, publikum var tændte og spillerne virkede meget tændte, så det kunne kun blive en ny fremragende kamp.

Begge hold havde læst på lektien i ZOOM-artiklen op til denne dyst. Udeholdet havde noteret, at hjemmeholdet fra Svendborg ikke er så glade for små hurtige spillere, der vender hurtigt med bolden. Deres strategi var derfor at få sat Anders Studsgaard og Oscar Strand i scene ved at få spillet dem fri i dybden. I indledningen var det netop Anders Studsgaard, der fik trykket af, men forsvaret fik blokeret. Et par minutter senere var det Oliver Olsson, der fik stoppet ham i løb mod mål.

Se kampfakta her.

TV: Trådte i karakter

Fik efterhånden overtaget
Hjemmeholdet fra Nymarkskolen havde observeret, at Simon Meling var den helt store profil for Nibe, så deres plan var at få spillet bolden rundt om ham, noget som de dog ikke havde held med i starten. Helten fra kredsfinalen, Gustav Storm, var blevet klar efter at have været ude i kvartfinalen med brækket arm, og han startede på top i stedet for holdets topscorer Gabriel Nilsson og jokeren Tobias Lauridsen, uden at han dog gjorde det store væsen af sig.

Efter en nervøs indledning med mere fight end godt spil var det som om, at hjemmeholdet midt i halvlegen langsomt fik overtaget og presset spillet op på Nibes banehalvdel, dog uden at skabe noget nævneværdigt. Alton Berisha gjorde ellers en ihærdig indsats, men den sidste aflevering blev for upræcis.

Men kampbilledet var det samme som i andre af Nymarkskolens kampe, hvor det stærke kollektiv langsomt 'æder' modstanderen. Forsvaret var tydeligt stabiliseret i forhold til kvartfinalen. Anfører Toke Armtrup tog styringen, og på den defensive midtbane smed Oliver Olsson ikke boldene væk som i seneste kamp.

- Vi havde snakket aftalerne igennem, fortalte Toke.

- Og så havde de jo kun en mand, vi skulle holde øje med, lød det.

Toke Amtrup havde fået bedre styr på sit forsvar op til denne kamp. Foto: Henrik Schou
Toke Amtrup havde fået bedre styr på sit forsvar op til denne kamp. Foto: Henrik Schou

TV: Joker vil hellere spille håndbold

Skiftede system
En af de faste fodboldvendinger er, at kan man ikke skabe noget, må man satse på dødbolde, og det gjorde Nibe efter 20 minutter. Et godt slået hjørnespark skabte panik i værternes forsvar, der ikke fik ekspederet bolden væk. Den havnede hos Simon Meling, der fladt bankede den i kassen til 1-0 til gæsterne. Der havde op til kampen været stor tvivl om, hvorvidt Simon ville blive klar til kampen. Han spillede, men klar var han ikke.

Jubel hos gæsterne efter føringsmålet. Foto: Henrik Schou
Jubel hos gæsterne efter føringsmålet. Foto: Henrik Schou

Hjemmeholdet reagerede prompte og sendte joker og håndboldspilleren Tobias Lauridsen på banen for at få noget mere tyngde i front. Det ser lidt kluntet ud, når han kommer med sine lange ben og store bevægelser, men teknikken fejler ikke noget, og det samme gælder næsen for at placere sig rigtigt i feltet. I kvartfinalen mod Tønder slog han til efter 10 sekunder og i denne kamp kom han i centrum fra starten. Efter et minut på banen kom han til hjemmeholdets første kvalificerede afslutning på hovedstød - forbi mål.

Resten af halvlegen stod der Nymarkskolen på, men farligt blev det aldrig. Simon Meling og den fremragende midtbanespiller Mikkel Høj fik ryddet godt op.

Hjemmeholdet benyttede pausen til at rokere rundt. De tog konsekvensen af, at Nibe kun spillede med Anders Studsgaard alene fremme og ændrede formationen til 3-4-3. De satte topscorer Gabriel Nilsson ind og ville skabe noget mere tryk over fløjene. De talte også meget om at være ekstra påpasselige ved dødbolde.

For Nibes del handlede det om ikke at komme til at stå lige så dybt, som de havde gjort i slutningen af første halvleg, og Simon Meling fik forbud mod at sparke til bolden for ikke at overbelaste sit skadede ben.

Galleri: Nymarkskolen - Nibe Skole

Endnu en dødbold gav kasse
Det var værterne, der havde mest held med at få omsat pausesnakken. Den taktiske rokering skabte mere plads, både på kanterne, men også midt på banen, hvor midtbanespillerne Gustav Tueman og Magnus Brandt fik mere plads til at fordele boldene.

Nibe stod fortsat for dybt, måske fordi Simon Meling var tydeligt hæmmet. Det havde måske været en god idé at få ham skiftet ud, for der var brug for 11 friske folk til at dæmme op for Nymarkskolens angreb. Det gav en enkelt god afslutning, som Tobias Hurup i udeholdets mål dog flot fik reddet, men derudover blev der ikke skabt det store i åbent spil.

Igen skulle der en dødbold til at bryde dødvandet. Et godt slået frispark blev slået ind, og den godt placerede dommer dømte straffe.

- Der var tydeligt to hænder i ryggen, fortalte han efter kampen.

Oliver Olsson fik ansvaret og sendte den sikkert i kassen til 1-1.

- Målmanden gjorde udfaldet tidligt, og så var det bare at lægge den i den anden side, forklarede målskytten.

Oliver Olsson lader sig hylde af de mange tilskuere efter straffescoringen. Foto: Henrik Schou
Oliver Olsson lader sig hylde af de mange tilskuere efter straffescoringen. Foto: Henrik Schou

Hør fra Oliver her:

TV: Går amok over finaleplads

TV2 FYN var også til stede ved semifinalen.

Sad på det hele
Nu var der kun et hold på banen, og det var Nymarkskolen, der lagde et tungt pres. Udeholdet var sjældne gæster over midterlinjen, de havde mere end rigeligt at gøre med at forsvare.

Igen var det en dødbold, der var ved at skabe chancen kort efter udligningen men uden held. Efter 46 minutter kom så målet til 2-1. Alton Berisha tog en god tur på venstrekanten og lagde et godt fladt indlæg ind foran mål.

Gabriel Nilsson fik fat på bolden og lagde den flot af til Gustav Tueman, der sikkert sparkede bolden i kassen.

Nu måtte Simon Meling give fortabt og lade sig udskifte. Værterne fastholdt initiativet, og Nibe havde ikke ideerne til at skabe noget. Anders Studsgaard gik ned og samlede forsvaret, men så manglede han oppe foran.

Så spørgsmålet var, om der skulle komme et mål mere, og det skulle der. Igen-igen var dåseåbneren en dødbold, der blev slået godt ind foran mål, hvor Tobias Hurup var alene med tre spillere fra hjemmeholdet. Han fik kun lige bokset bolden midt i feltet, hvor kampens store profil Magnus Brandt kom til og bankede den i kassen til stor jubel for hjemmeholdets højlydte tilskuere. Kampen var reelt afgjort.

Magnus Brandt (th.) lukkede og slukkede med sin scoring til 3-1 kort før tid. Foto: Henrik Schou
Magnus Brandt (th.) lukkede og slukkede med sin scoring til 3-1 kort før tid. Foto: Henrik Schou

Gæsterne var tydeligt frustrerede og brugte mere tid på at snakke med dommeren end på at spille fodbold. Benjamin Jensen måtte indkassere et gult kort for et groft frustrationsfrispark på Magnus Brandt, og efterfølgende fik Mathias Svendsen et gult kort for at løbe for hurtigt frem, da frisparket skulle tages.

Udeholdet så gult to gange indenfor kort tid. Foto: Henrik Schou
Udeholdet så gult to gange indenfor kort tid. Foto: Henrik Schou
 

KAMPFAKTA:

Resultat:

Nymarkskolen - Nibe Skole, 3-1

Målscorere:

0-1: Simon Meling (20.)
1-1: Oliver Olsson (38.)
2-1: Gustav Tueman (46.)
3-1: Magnus Brandt (54.)

Se karaktererne fra semifinalen

Holdet bag sejren
- Nu skal vi afslutte 9. klasse med manér, mente Toke Armtrup efter kampen.

- Det var en helt sindssyg kamp at være med i. Jeg er stolt over, vi blev ved med at tro på det, selvom vi kom bagud, lød det fra anføreren.

Oliver Olsson var også overlykkelig.

- Det blev for hektisk i starten med for mange tilfældigheder, men jeg følte, vi havde styr på dem trods deres lidt tilfældige mål.

Oliver var også godt tilfreds med egen indsats efter den lidt svage indsats i kvartfinalen, men der er stadig et stykke op til niveauet fra kredsfinalen.

Både Toke og Oliver fremhævede den ændrede formation som nøglen, der vendte kampen. Det er måske netop det, der er holdets styrke. De har ikke de store stjerner, men de er et godt hold, der har mange strenge at spille på, og mange spillere der kan gå ind og afgøre kampe.

Nu venter så finalen torsdag 25. april, hvor vinderen af semifinalen imellem Trørødskolen og Højdevangens Skole venter.

Hør fra Toke her:

Nymarkskolens vej til finalen

6. september: Nymarkskolen - Skårup Skole, 11-0

17. september: Ørstedskolen - Nymarkskolen, 0-3

25. september: Nymarkskolen - Carl-Nielsen-Skolen, 7-0

10. oktober: Nordagerskolen - Nymarkskolen, 0-2

31. oktober: Nymarkskolen - Nyborg Friskole 2-0

9. november: Nymarkskolen - Hunderupskolen 4-0

14. november: Kolding Realskole - Nymarkskolen, 1-2

27. marts: Tønder Overbygningsskole - Nymarkskolen, 1-2

9. april: Nymarkskolen - Nibe Skole, 3-1

Holdets samlede målscore: 36-3