Annonce:
Annonce:

TV: Fysikken blev afgørende

Smal sejr: Der var dog aldrig for alvor tvivl om kampens resultat

Kamp om bolden. Foto: Palle Rhode
Kamp om bolden. Foto: Palle Rhode
Annonce:

Kampen mellem pigerne fra Øhavsskolen i Faaborg og Broskolen fra Aarslev tegnede på forhånd ret spændende. Øhavsskolen havde vundet deres første opgør med 8-1. De var derfor spændte på, hvor de stod i forhold til en modstander, der formentlig ville stige i styrke. Og så var de på hjemmebane. Udeholdet kom med en sejr på 8-0 i bagagen fra seneste kamp.

Se kampfakta her.

Lukkede kampen før pausen

Prøvede at finde modtræk
Det viste sig hurtigt, at udeholdet var en sej modstander. Deres fysiske styrke var lidt større – og dermed også boldbesiddelsen.

Men hjemmeholdet var aldrig nedspillet. Ikke på nogen måde.

Annonce:

Med midtbanespiller Katrine Hoby som den bærende kraft holdt hjemmeholdet sig godt inde i kampen. Med lidt omrokeringer undervejs forsøgte de at finde modtræk overfor gæsterne dominans. Blandt andet spillede Ida Nielsen flere forskellige positioner og gjorde det fremragende på dem alle. Derfor fik hun fortjent fidusbamsen. 

Målmand Cecilie Birkholm gjorde det bestemt også godt, selvom hun måtte lade tårerne trille midt i første halvleg over en knæskade, der truede hendes fortsatte deltagelse i kampen.

Men hun kom over problemet og gennemførte kampen til stor lettelse for veninder og holdleder.

Cecilie Birkholm kæmpede sig igennem smerterne og gennemførte kampe. Foto: Palle Rhode
Cecilie Birkholm kæmpede sig igennem smerterne og gennemførte kampe. Foto: Palle Rhode

TV: 3-0 efter fire minutter

Kamp om midten
Generelt var det en kamp med meget spil på midtbanen, men som sagt med overvægt til udeholdet, som da også kom foran efter 17 minutter ved Sophie Johansen.

Fem minutter før pausen kom gæsterne så på 2-0. Et frispark lidt uden for straffesparkfeltet til gæsterne blev i opdækningen hos hjemmeholdet ramt af nogle vildtflyvende hænder. Straffe til gæsterne.

Pigen, der fremprovokerede straffesparket, Josephine Ladegourdie blev sat til at eksekvere.

Annonce:

Det gjorde hun stensikkert og dermed 2-0 til gæsterne. Samme Josephine var i øvrigt en glimrende fodboldspiller, som styrede gæsternes midtbane på fremragende vis sammen med Mathilde Suhr. Og for den indsats fortjente hun fidusbamsen hos gæsterne.

Hos hjemmeholdet talte de om, hvad de skulle stille op overfor overmagten. Foto: Palle Rhode
Hos hjemmeholdet talte de om, hvad de skulle stille op overfor overmagten. Foto: Palle Rhode

TV: Rejsen stoppede her

Stærk keeper
Også udeholdet havde en fin sidste skanse i målmand Louise Askær. Louise har været inde omkring DBUs talentsamlinger og har senest deltaget i samlingen for bruttotruppen til U16-landsholdet.

Hun fik dog ikke lejlighed til at brillere særlig meget i denne kamp, da udeholdet stort set lukkede af for hjemmeholdets spillere kampen igennem.

Louise udtalte:

- Jeg er glad for at spille med i Ekstra Bladet Skolefodbold og tror nok, der skal blive brug for mine målmandsevner længere fremme i turneringen.

Hør fra Louise her:

Fairplayhåndklædet gik til hjemmeholdets Zohal Nuri for en rigtig flot fighterindsats – båret af fairplay hele vejen igennem.

2-0 til Broskolen, som fortjente sejren, men Øhavsskolen var bestemt et godt hold, som kunne være deres indsats bekendt.

I næste runde venter Nr. Lyndelse Friskole.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: