TV: Giersing gav den gas

Fart på: Til sidst satte drengene turboen til mod Sct. Hans Skole

Julius Tolstrup - målscorer til 2-1 for Giersing. Foto: Lars H.P.
Julius Tolstrup - målscorer til 2-1 for Giersing. Foto: Lars H.P.

Såvel drengene fra Sct. Hans Skole som Giersings Realskole var oversiddere første runde, så da de mødtes på Sct. Hans Skoles hjemmebane, gjaldt det kvalifikation til turneringens tredje runde.

Se kampfakta her

Lagde offensivt ud
Giersing Realskole startede kampen meget offensivt og trængte Sct. Hans langt tilbage på banen. Alligevel var det Sct. Hans, der kom frem til kampens første reelle målchance i kampens 7. minut. Fra midten af Giersings banehalvdel afdriblede Malte Clausen tre modstandere, inden han kanonerede bolden mod mål. Giersings målmand Marcus Spange fik med nød og næppe vippet bolden til et hjørnespark, som Sct. Hans ikke fik noget ud af.

Omar satte turboen på

Kampens første mål faldt i kampens 11. minut, og det var fordelt på spil og chancer fuldt fortjent, at Giersings Realskolen kom først på måltavlen. Nicolai Lismann modtog bolden inde omkring straffesparkspletten, og i to forsøg fik han sendt bolden ind bag Lukas Schwartz i Sct. Hans-målet.

Hurtige strikers
Det var tydeligt at se, at Giersing gerne ville have deres to angribere, Nicolai Lismann og Joachim Nøhr, ud at løbe om kap med Sct. Hans’ forsvar. En duel, som angriberne ville trække sig sejrrigt ud af i de fleste tilfælde, men alt for ofte endte de to angribere med at stå offside.

I kampens 20. minut burde Giersing have bragt sig på 2-0. Bolden blev ført frem fra egen halvdel af holdets midtbaneprofil Lucas Hvidbjerg, og efter lidt ping-pong endte bolden hos Rasmus Lismann på kanten af straffesparksfeltet, men afslutningen stod ikke mål med det flotte opspil, så intet mål i denne omgang.

Kæmpede til sidste minut

Sct. Hans' midtbanespillere Mustafa Yusuf og Rasmus Hansen havde svært ved at bygge spillet op i første halvleg, og de forfaldt lidt for ofte til at sende lange bolde fra forsvaret hen over hovedet på midtbanespillerne og direkte op til de to angribere Malte Clausen og William Helberg, hvilket naturligt nok gav de to angribere meget svære arbejdsbetingelser.

Et mål ved pausen
Stillingen var således 1-0 til Giersing Realskole, da de to hold gik til pause, hvilket Sct. Hans kunne være bedst tjent med.

Giersing i pausen:


Sct. Hans Skoles træner brugte pausen på at beordre sine spillere lidt længere frem på banen, og ikke mindst skulle den teknisk dygtige Nasim Soleiman bringes mere i spil i en offensiv satsning.

TV: Brændte straffe og vandt

I de første 10 minutter af anden halvleg var mønstret dog det samme som i første halvleg. Giersing var mest på bolden og var bedre til at spille sig ud af vanskelige situationer end hjemmeholdet. Alligevel var det hjemmeholdet, der fik udlignet efter 42 minutter. En dårlig aflevering frem i banen blev opsnappet af en spiller fra Sct. Hans, der straks sendte den videre ud til Malte Clausen på kanten af straffesparksfeltet. Et hurtigt træk uden om en forsvarsspiller og så et tørt hug over i Marcus Spanges lange hjørne.

1-1.

Viljen var der
Måske ikke helt fair på dette tidspunkt, men man må rose Sct. Hans for deres vilje til at komme tilbage i kampen.

Herefter fulgte der et kvarters tid, hvor der var tale om en regulær stillingskrig midt på banen, og det var meget begrænset, hvad der blev skabt offensivt hos nogen af de to hold. Med fem minutter tilbage af kampen, var tilskuerne og reservespillerne så småt begyndt at tale om en afgørelse på straffespark.

TV: Sand måltyv lyste igen

Åbenbart så havde den ene midterforsvarer hos Giersing ikke tænkt sig den løsning, for en af de få gange, hvor Julius Tolstrup bevægede sig med frem i angrebet, hamrede han flot bolden i kassen fra 20 meters afstand. Uden tvivl dagens flotteste mål.

TV: Intet Vissent angrebsspil

Bagud 2-1 med små fem minutter tilbage satsede Sct. Hans alt for at skaffe en udligning. Midterforsvareren Oliver Sønnichsen blev sendt helt i front, således at man kun havde tre spillere i forsvaret. Det store pres fra hjemmeholdet blev dog hurtigt punkteret, for med to minutter tilbage af kampen, dukkede Giersings Rasmus Lismann op tæt inde under mål og sendte bolden i kassen til 3-1. Dermed er Giersing klar til tredje runde på Fyn efter en kamp, hvor begge hold skal roses for at forsøge at spille teknisk pænt fodbold.

Giersing fejrer sejren: