TV: Gud hjalp 'Jordbærhjelmen' igen

Verdens største skoleturnering: Alle kneb gælder i Ekstra Bladet Skolefodbold

Hele tiden følger anfører Tobias Lading aktivt med i kampen og dirigerer tropperne fra Kolding Realskole. (Foto: Henrik Schou)
Hele tiden følger anfører Tobias Lading aktivt med i kampen og dirigerer tropperne fra Kolding Realskole. (Foto: Henrik Schou)

KOLDING (Ekstra Bladet): Blot to dage efter sin 16 års fødselsdag skal Tobias Lading spille den foreløbig største kamp i sit unge liv. Det er semifinalen på hjemmebane i verdens største skoleturnering. Kolding Realskole lægger nemlig 18.april græs til opgøret mod Karensmindeskolen fra Støvring lidt syd fra Aalborg.

Tobias kan være med til at sikre sig selv den bedste gave, man kan ønske sig som ung fodboldspiller i Danmark: At spille finale i Ekstra Bladet Skolefodbold.
 
Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Løjt Kirkeby Skole

En trist og tam affære
Pladsen i semifinalen kom på plads efter et drama i stiv kuling på en trist kunstgræsbane i udkanten af Kolding. Den ægte græsbane på det hyggelige stadion var desværre lukket på grund af for meget regn den senere tid. Men den er klar til næste kamp, så drengene kan få lov at lave glidende tacklinger foran flere tilskuere, end det lokale tophold spiller for.

Vi skulle alle så meget igennem i det forfærdelige efterårsvejr her først i april. Kulde, regn og en vanvittig blæst på langs af banen fik desværre lov at få stor betydning på kampen. Der var ellers lagt op flot spil fra to hold, der har gjort det godt i de tidligere kampe og vist fine takter. Men bolden sejlede rundt og var ikke til at stole på. Hvilket var mest tydeligt ved det ufortjente føringsmål til udeholdet, som blev sparket ind direkte på frispark omkring 35 meter fra mål. Den bold ville aldrig været gået ind uden hjælp fra oven.

Men den slags hjælp er nu også værd at tage med, det ved Tobias Lading alt om. Det gælder om at tro på det.
 
Kolding Realskole er klar til semifinalen efter en heftig afgørelse. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: Kolding-kuling

Burde have lukket
Med øgenavnet 'Jordbærhjelmen' gik han endnu en gang forrest fra sin plads i det centrale forsvar. Her dirigerer anføreren sine tropper med positive toner og fair play. Kun en enkelt gang smuttede det, da han efter en alt for hård tackling på sin anfører-kollega fik gult kort og ti minutter ude. Det var ganske kort før tid i den ordinære kamp, så han kunne ikke være med i første del af den forlængede spilletid.

Han er absolut ikke en hård spiller, dette var det første frispark. Men der var så også frispark. (Foto: Henrik Schou)
Han er absolut ikke en hård spiller, dette var det første frispark. Men der var så også frispark. (Foto: Henrik Schou)

Helt tåbeligt satte Tobias Lading den for hårde tackling ind helt oppe ved midten. (Foto: Henrik Schou)
Helt tåbeligt satte Tobias Lading den for hårde tackling ind helt oppe ved midten. (Foto: Henrik Schou)

Den slags koster heldigvis - lidt tid at tænke sig om i på bænken. (Foto: Henrik Schou)
Den slags koster heldigvis - lidt tid at tænke sig om i på bænken. (Foto: Henrik Schou)

Heldigvis var han med i den vanvittige afslutning med først det blæsende langskud til 0-1 og få minutter senere ved udligningen efter endnu et tamt indlæg i modvind og lidt klumspil. Trods 80 minutter på banen lykkedes det ingen af drengene at tage højde for vinden eller spille langs jorden, hvad hjemmeholdet i pausen ellers fik meget tydelig besked på af deres energiske træner.

- Vinden betød vildt meget i dag. Bolden blev hele tiden taget, og det var umuligt at læse den. De lukkede os godt ned, så vi ikke kom frem til ret meget. Men der var nogle friløbere og et par chancer, som vi skulle have afgjort kampen på. Her er der lidt at tale om før semifinalen, forklarer den ærlige kaptajn.

Knægten har helt ret oven på 6-5-sejren efter straffe. Kolding var det bedste hold og burde have lukket og slukket håbet i ordinær tid hos 'Lyseslukkeren' og drengene fra Løjt. Og de har klart lektier for, de kan gøre det meget bedre.

Se de mange fede fotos fra kampen HER.

'Jordbærhjelmen' var 'Lyseslukkeren' fysisk overlegen. (Foto: Henrik Schou)
'Jordbærhjelmen' var 'Lyseslukkeren' fysisk overlegen. (Foto: Henrik Schou)

Tandløst angreb
Otte af drengene spiller på samme hold i Kolding Boldklub. Her har de samme pladser som i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvilket naturligt har givet en stor fordel tidligere. Det så vi desværre ikke i kvartfinalen, hvor ikke mange afleveringer ramte en fra holdet. Og så mangler der virkelig bid i et alt, alt for tandløst angreb.

- Jeg burde selv have taget temperaturen på kampen i stedet for at losse bolden så meget. Mere ansvar fra min side havde måske kunnet bygge spillet mere op nede bagfra. Faktisk har vi vist ikke et eneste opbygget angreb i hele kampen, det er jo ikke godt nok, lød det kort efter kampen.

Den store Steven Gerrard-fan bruger som sit idol livligt mund og arme til at hjælpe holdet. Han har også det bedste overblik som bagerste mand, hvor kun de færreste kommer forbi. Ej heller udeholdets topscorer Thomas 'Lyseslukkeren' Eirdorf, der var usynlig bortset fra et forsøg tidligt i kampen.

- Han var da dygtig, men så heller ikke mere. Ham var der ikke ret meget ild i, kan man vel sige, var den kontante melding med et smil.

Et uheldigt tråd over foden. (Foto: Henrik Schou)
Et uheldigt tråd over foden. (Foto: Henrik Schou)

Marcus Holm (tv.) kæmpede en brav kamp. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: Sloges med vinden
Fair play fra hjertet

Selv var han nu heller ikke tilfreds. Til trods for at have pakket den farligste mand hos Løjt helt ind.

- Jeg savnede spilmuligheder fremad banen. Desværre har vi ikke haft mulighed for an træningskamp med skoleholdet, det kan vi forhåbentlig få inden semifinalen. For mere spil langs jorden for at få de andre til at løbe og muligheder for at komme af med bolden, samt et farligere angreb, skal vi have talt om og øvet på. Det vil helt sikkert være en god ide.

Kolding Realskole spillede også bedre i kredsfinalen tilbage i november, hvor de mødte et bedre hold i Sct. Hans Skole, hvis piger er klar til semifinalen. Her var også 'Jordbærhjelmen' langt bedre og mere dominerende.

- Drengene er jo vant til det fra klubben, når jeg kæfter op nede fra forsvaret. Men jeg husker også altid at sige de positive ting og rose mine medspillere. Det er vigtigt for mig som anfører at være et godt eksempel.

Lige netop et eksempel på dette så det skarpe øje også lige efter den værste jubel havde lagt sig. Her gik 'Jordbærhjelmen' nemlig alene over til 'Lyseslukkeren' og sagde tak for kampen, samt at han havde spillet godt.

- Jeg gav også en krammer til ham fra Løjt, der brændte deres straffespark. Det er sgu ikke sjovt at brænde den, der afgør det hele. Han havde også tårer i øjnene.

Sådan skal det være. Fair play!

'Lyseslukkeren' (med ryggen til) havde mange dueller med 'Jordbærhjelmen'. Sidstnævnte kom bedst ud af de fleste af duellerne. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: 'Lyseslukkeren': Vi er meget skuffede

Vild jubel i bunken efter udligningen blot få minutter før sidste fløjt i den forlængede spilletid. (Foto: Henrik Schou)
Vild jubel i bunken efter udligningen blot få minutter før sidste fløjt i den forlængede spilletid. (Foto: Henrik Schou)

En opsang fra far

Kort før kampen tog kaptajnen ordet foran holdet:

- Jeg holdt en tale for drengene i omklædningsrummet. Der sagde jeg til dem, at når man har en drøm, så skal man beskytte den. Og tage chancen, når den er der. Derfor skulle de sønderjyder have tæv.

- Jeg sagde også, at hver en centimeter skulle dækkes af en Kolding-spiller. Jeg ville ikke se en eneste spiller trække sig fra en duel. Løjt skulle føle, de havde ramt helvede. Ved at løbe os næsten ihjel ville det gøre ondt. Smerten er der kun nogle minutter. Men hvis man giver op, så er den der for evigt.

En sand poet går rundt i det jyske. Det er smukke og tænksomme ord fra den altid smilende knægt, der kort før kredsfinalen i november mødte kæresten Amalie. Faktisk blev det først offentligt for alle, da Ekstra Bladet skrev historien. Det unge par er stadig sammen, og hun har givet ham held, er han sikker på.

- Hun har helt sikkert en del af skylden for de her sejre. Hun bringer held, siger han med dagens største smil.

Et par fodbold-tosser tændte romerlys udenfor banen i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Nyheder TV: Se fodbold-tosserne med romerlys

Hjælp fra oven
Tobias har dog søgt held andre steder også. Ikke hos andre piger, men noget endnu større:

- På vores skole synger vi morgensang og siger Fadervor hver morgen. Det er ikke sådan en super religiøs skole, det er bare en privatskole med den tradition. Jeg synger aldrig med, og jeg beder heller aldrig bønnen.

Men at vinde de afgørende kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold kan få enhver på bedre tanker:

- Før kredsfinalen og i dag har jeg bedt en lille bøn. Måske det ville give os lige det ekstra skub. Man ved aldrig, derfor har jeg gjort forsøget. Det har hjulpet begge gange. Alt tæller jo, når der er så meget på spil.
 
Karensmindeskolen sikrede sig en plads i semifinalen imod 'Kragerne'. Nu er deres modstander fundet. (Foto: Henrik Schou) Nyheder Anden semifinale på plads: Intens dyst på vej

Læs ALT om slutspillet her

Hør 'Jordbærhjelmen' fortælle om kampen her:


STILLE NU..kaptajn Casper Dyrholm måtte komme nede fra forsvaret og op i angrebet for at score, når nu angrebet ikke kunne. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: 'Pandebåndet' blev den store helt
Opbakning i vinden. (Foto: Henrik Schou)
Opbakning i vinden. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Løjt Kirkeby Skole
Hjemmeholdets bedste - Martin Riis - spillede en flot kamp og var næsten ene om at være bare en smule farlig. (Foto: Henrik Schou)
Hjemmeholdets bedste - Martin Riis - spillede en flot kamp og var næsten ene om at være bare en smule farlig. (Foto: Henrik Schou)

Tobias Lading fra Kolding Realskole - kaldet 'Jordbærhjelmen - i vild jubel efter 2-1 sejren i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: 'Jordbærhjelmen' havde travl dag på kontoret
En ny trøje fra hans fan. (Foto: Henrik Schou)
En ny trøje fra hans fan. (Foto: Henrik Schou)

Fakta om kampen

Kolding Realskole - Løjt Kirkeby Skole

Resultat: 0-0 (6-5 efter straffe)

Målscorere i den forlængede spilletid:

0-1: Christian Grave, Løjt Kirkeby Skole

1-1: Andreas Pagh, Kolding Realskole


Det kan godt gøre nas at komme i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Det kan godt gøre nas at komme i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Løjt Kirkeby Skole

1 af 3 Fodboldtosser som disse kan koste dyrt - en hjemmebane kan ryge på gulvet. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Karensmindeskolens træner var på spiontogt før semifinalen. Kolding Realskoles træner var også oppe for at dem gøre sig klar til semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Hele tiden følger anfører Tobias Lading aktivt med i kampen og dirigerer tropperne fra Kolding Realskole. (Foto: Henrik Schou)