TV: Hundetæmmerne i kredsfinalen

Cruise control: Nymarkskolen er videre til finalen på Fyn

Nymarkskolen, Svendborg er i kredsfinalen. De har et homogent hold, hvor holdet er stjernen i sig selv. Foto: Carsten Lausten
Nymarkskolen, Svendborg er i kredsfinalen. De har et homogent hold, hvor holdet er stjernen i sig selv. Foto: Carsten Lausten

Forventningerne til kredssemifinalen på Fyn mellem Nymarkskolen, Svendborg og Hunderupskolen var store. Nymarkskolen kom med en suveræn målscore på 25-0, Hunderupskolen ikke meget dårligere med 22-1.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Værterne tog teten
Hjemmeholdet satte sig på kampen straks fra starten. Allerede i det første minut var det ved at blive farligt, da Alton Berisha lagde en god bold indover, dog uden en angriber kom frem til den. Nymarkskolen lagde tryk på, mens Hunderupskolen virkede nervøse og smed bolden alt for hurtigt væk.

Samtidig stod de langt tilbage på banen og tillod Nymarkskolens forsvarsdirigent Toke Amtrup at føre bolden op og sætte gang i spillet. Ikke mindst over kanterne hvor højre kanten Gustav Jensen og venstre kanten Jakob Jessen hele tiden bød sig til og var med til at sætte Hunderup under pres.

Det blev ikke til de store målchancer i kampens indledning. Først i det 15. minut kom første afslutning, da Nymarks William Jensen trykkede af udefra og ramte overliggeren. Men kort efter lykkedes det for hjemmeholdet. En god bold fra Gustav Jensen blev slået ind foran, og her pressede William Jensen gæsternes Louis Krull hårdt, så det endte med et selvmål. Et par minutter efter var William på spil igen, da han blev spillet godt fri, men Emil Ruud i Hunderup-målet var hurtigt ude og blokere skuddet.

De to hold hilste pænt på hinanden før kampstart, inden hjemmeholdet gjorde livet surt for gæsterne inde på banen. Foto: Carsten Lausten
De to hold hilste pænt på hinanden før kampstart, inden hjemmeholdet gjorde livet surt for gæsterne inde på banen. Foto: Carsten Lausten

TV: Skarpest fra pletten

Kunne ikke håndtere presset
Hunderup-spillerne virkede rådvilde over presset og overlod alt for meget plads til hjemmeholdet. Når man havde bolden, søgte man i for høj grad at få spillet bolden til holdets stjerner og topscorere Bastian Hartvig og Gustav Gaarde. De lod sig begge falde alt for langt tilbage på banen. Det er svært at lave mål, når selv angriberne ligger defensivt.

Hunderup fik dog kæmpet sig ind i kampen mod slutningen af halvlegen. Efter 25 minutter kom holdets første afslutning, da Bastian Hartvig fik rykket sig fri på kanten af feltet, men hans afslutning var lige på Nymarkskolens keeper August Hoffmand. Minuttet efter var det Valdemar Stokke, der blev spillet fri, men fra en god position sparkede han i sidenettet.

Så var der mere kynisme i Nymarks topscorer Gabriel Nilsson, der modtog en lang bold, vandt løbeduellen med forsvaret og sikkert prikkede den ind til 2-0.

Pausesnakken hos hjemmeholdet handlede om at fortsætte og ikke give Hunderup muligheden for at komme tilbageHos Hunderup var fokus at komme 10-15 meter længere frem på banen og få lukket ned for Nymarkskolens kanter.

Hør her pausesnakken hos Nymarkskolen, Svendborg:

TV: 'Ruud er en mur'

Fortsatte i samme spor
Det var dog Nymark, der igen kom bedst fra start. Gustav Nilsson blev sat flot op men en lige så flot redning igen af Emil Ruud i gæsternes mål. To minutter efter skød Gabriel igen på mål lidt udenfor feltet. Bolden blev rettet af og sejlede i kassen uden chance for Emil Ruud. Igen var det Louis Krull der var den uheldige. Han spillede i øvrigt en god kamp, hvor han bandt Hunderups vaklende forsvar sammen.

Det lukkede kampen. Nymark gik på cruise control, og Hunderup manglede troen på, at det kunne vendes. Det gav hjemmeholdets trænere mulighed for at spare spillere, og topscorer Gabriel Nilsson fik en pause på bænken, da han virkede lidt overtændt, og man var nervøse for, at han skulle rage et gult kort til sig.

William Jensen kronede en flot kamp midt i halvlegen, Alton Berisha spillede ham fri, og han scorede sikkert til slutresultatet 4-0.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nymarkskolen, Svendborg - Hunderupskolen, 4-0

Nymarkskolens Alton Berisha lukkede kampen med sit mål til 4-0. Foto: Carsten Lausten
Nymarkskolens Alton Berisha lukkede kampen med sit mål til 4-0. Foto: Carsten Lausten

TV: Spænding til det sidste

Holdet er stjernen
Hvem er Nymarkskolens stjerne. Træner Jon Bøgedal var ikke i tvivl:

- Det er holdet, de arbejder hårdt, og vi er stærke i alle kæder, mente han.

Holdet er bygget op om en stærk defensiv omkring Toke Amtrup. Det giver en ro til holdet. Man har nogle pågående folk på kanterne i Jakob Jessen og Gustav Jensen, og det at man får bredt spillet ud giver mulighed og plads til Alton Berisha der ligger centralt som 10´er, og foran mål har man en klasse angriber i Gabriel Nilsson. Det var da også et par glade profiler William Jensen og Toke Amtrup efter kampen.

William Jensen sagde:

- Vi spiller en god kamp. Vi havde godt styr på dem og kunne løbe fra deres forsvar.

Men ligeså glade de var for indsatsen og for at være nået finalen, ligeså meget uld i munden kom der, når de blev spurgt, om holdet vinder finalen:

- Jeg håber på det. Vi får at se, sagde Toke, mens William mente:

- Det er den bedste, der vinder. Jeg håber, det er os.

Nu er holdet for andet år i træk i en kredsfinale, hvor modstanderen først findes på mandag mellem Kolding Realskole og Ejby Skole. En ting er dog sikkert. Kredsfinalen på Fyn hos drengene spilles onsdag 14. november klokken 12. Datoen er fastlagt og kan derfor ikke ændres.

Nymarkskolen, Svendborgs vej til kredsfinalen:

6. september: Nymarkskolen, Svendborg - Skårup Skole 11-0

17. september: Ørstedskolen - Nymarkskolen, Svendborg 0-3

25. september: Nymarkskolen, Svendborg - Carl-Nielsen-Skolen 7-0

10. oktober: Nordagerskolen - Nymarkskolen, Svendborg 0-2

31. oktober: Nymarkskolen, Svendborg - Nyborg Friskole 2-0

9. november: Nymarkskolen, Svendborg - Hunderupskolen 4-0

TV: Holdt nullet igen

Hør hele interviewet med Toke Amtrup fra Nymarkskolen, Svendborg: