TV: Jævnbyrdig affære

Ikke mange mål: Havrehedskolen og Vestre Skole gav hinanden kamp til stregen og spillede en flot kamp

Der var mange chancer i opgøret. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)
Der var mange chancer i opgøret. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)

Inden kampen imellem Havrehedskolen og Vestre Skole fangede vi Kristoffer Andersen fra Havrehedskolen:

— Jeg tipper en lige kamp med en sejr på 2-1 til ét af holdene.

Se også: TV: Forudsigelse holdt stik

Han fik ganske ret. Inderst inde havde han nu nok håbet på, at det blev Havrehedskolen, der trak det længste strå, men det var Vestre Skole, der med en 2-1 sejr kan gøre sig klar til 6. runde og dermed kredssemifinale i den fynske region.

Vestre Skole måtte i dag undvære deres anfører Tue Meiniche, som havde været så uheldig at brække håndledet i efterårsferien. Ifølge Emil Nielsen, vi også fangede inden kampen, var det en svækkelse af holdet, men der var gode reserver klar til at træde til.

— Nu må vi gå hele vejen, så han kan blive klar til foråret, var den optimistiske melding fra Emil.

Se også: TV: Klare klask

Se kampfakta her.

Der var flere medrejsende fans fra Vestre Skole. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)
Der var flere medrejsende fans fra Vestre Skole. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)

Begge hold var klar til start. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)
Begge hold var klar til start. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)

Hjemmeholdet sløjt fra land
Havrehedskolen kom rigtig skidt fra start. De var slet ikke i gear, og Vestre Skole satte sig tungt på kampen i de første 20 minutter. Allerede i det 4. minut kunne de havde fået en drømmestart, da en tværbold foran Havrehedskolens mål fik lov at passere to helt frie spillere fra Vestre Skole. Hvordan de kunne undgå at sparke den bold i mål var ganske ufatteligt.

Vestre Skole fortsatte sit pres, og det var ikke mange gange, Havrehedskolen kom over midten. Kun enkelte sporadiske angreb blev det til, og som regel var det Alexander Jørgensen, som drev bolden frem. Men i forsvaret stod Havrehedskolen sikkert. Specielt Lasse Hansen holdt hele tiden Vestre Skoles farlige Emil Nielsen i kort snor.

Emil Nielsen fra Vestre Skole gør klar til at tage et frispark. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)
Emil Nielsen fra Vestre Skole gør klar til at tage et frispark. (Foto: Poul Eigil Rasmussen)

I det 14. minut lykkedes det så Vestre Skole at få bolden i mål. Et godt indlæg blev flot headet ind af den hyperfarlige Lasse Rasmussen. Det var som om, det fik Havrehedskolen til at vågne lidt op, men nærmere end et farligt frisparksforsøg i det 28. minut ved Alexander Jørgensen kom de ikke.

Forvandlet efter pausen
I pausen fik drengene fra Havrehedskolen besked på at turde spille noget mere og udfordre noget mere.

De havde hørt godt efter, for det var et helt forvandlet hold, der kom ud til anden halvleg. Nu var det dem, der var i boldbesiddelse og pressede Vestre Skole over hele banen. Christian Gram havde et par flotte langskud, som gik lige over målet. Vestre Skole lurede dog hele tiden på det livgivende kontrastød, som kunne give dem en yderligere føring.

Det var netop, hvad der skete i det 54. minut, da et kiks i Havrehedskolens forsvar bragte den elegante tekniker Emil Nielsen fri i feltet, og han scorede usvigeligt sikkert til stor jubel hos de medrejsende supportere.

Havrehedskolen fik fornyet håb, da de to minutter før tid fik reduceret til 1-2 ved Christian Gram, men mere blev det ikke til. På Havrehedskolen ærgrede de sig over deres første tyve minutter, og en enkelt fejl i forsvaret. Derimod kan Vestre Skole nu glæde sig til en semifinale mod vinderen af kampen mellem Kolding Realskole og NOVA-skolen.