TV: 'Jeg kunne ikke fatte det'

Drømmehug: Freja Kristensen hamrede bolden i mål fra 35 meter

Jublen brød løs efter sidste fløjt, hvor Sofie Hornemann løb direkte fra tilskuerpladserne og ind i sejrscirklen. Foto: Henrik Schou
Jublen brød løs efter sidste fløjt, hvor Sofie Hornemann løb direkte fra tilskuerpladserne og ind i sejrscirklen. Foto: Henrik Schou

Pres, stress og opbakning for hinanden blev nøglen, der brød Mulbjergskolens piger ned i pigernes semifinale i vest. I fraværet af U16-landsholdsspilleren Sofie Hornemann lød det:

- Det var én, der skulle fylde trøjen ud, så vi satsede på en kompakt midtbane med fem i kæden, udtalte en stolt Brændkjær-træner efter kampen.

- Vores angriber skulle bare jagte alle bolde, og så havde vi, ligesom i kvartfinalen hvor Sille hakkede den ind fra 30 meter, fokus på afslutninger udefra. Jeg siger altid til dem, at så snart de ser keeperen og målet, så skal de skyde, for keeperne i pigefodbold i denne alder er sjældent 198 centimeter som hos drengene. Denne plan lykkedes til fulde i dagens opgør.

ZOOM: Brændkjærskolen - Muldbjergskolen

Langskud på langskud
Først var det Ajla Julardzija, som efter en lang clearing fra Emma i det bagerste forsvar huggede til på en flot afslutning på kanten fra feltet. Den fløj henover en sagesløs Laura Jensen i udeholdets mål. Yderst kompetent afslutning af den dygtige Ajla, som tog det dybe løb fra sin position som central offensiv midtbane.

Dernæst var det en anden central midtbanespiller, som gjorde, hvad træneren havde prædiket. Freja Kristensen tog chancen fra 35 meter, og kuglen sejlede henover Laura, som endnu engang var chanceløs. Et fantastisk mål som senere viste sig at blive sejrsmålet.

- Jeg står langt ude på banen og får bolden. Jeg ser, at målmanden er ude, tager et træk til højrebenet og tager chancen, fortalte Freja efter den hæsblæsende kamp om at komme i finalen i Odense torsdag 26. april.

- Det er noget, vi har talt om på taktikmødet. Det er bedre at få et skud på mål end en omstilling imod sig.

Freja Kristensen blev nærmest overfaldet af glade holdkammerater efter scoringen. Foto: Henrik Schou
Freja Kristensen blev nærmest overfaldet af glade holdkammerater efter scoringen. Foto: Henrik Schou

Her spilles finalerne

Glad for tilliden
Alt klappede i situationen, da Freja huggede til læderet. Hun håbede, at den gik ind, og det gjorde den så eftertrykkeligt.

- Jeg kunne ikke fatte det, men så kom alle mine medspillere løbende og omfavnede mig. Det var et stort øjeblik.

Matchvinderen sendte slutteligt også lige en hilsen af sted til sine medspillere.

- Jeg er meget beæret og stolt over, at de har og viser tillid til mig. At de stoler på mig, sluttede Freja.

Hør Freja fortælle om det vilde langskud:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Brændkjærskolen - Muldbjergskolen, 2-1

Målscorere:

1-0: Ajla Julardzija (5.)
2-0: Freja Kristensen (27.)
2-1: Karoline Kristensen (40.)