TV: Joker vil hellere spille håndbold

Vigtig indskifter: Tobias Lauridsen har imponeret i de afgørende kampe for Nymarkskolen

Tobias Lauridsen stoppede med at spille fodbold for flere år siden, men leverer fortsat gode præstationer for sin skole. Foto: Henrik Schou
Tobias Lauridsen stoppede med at spille fodbold for flere år siden, men leverer fortsat gode præstationer for sin skole. Foto: Henrik Schou

- Jeg er overhovedet ikke en typisk fodboldspiller.

Tobias Lauridsen er helt afklaret om sine evner på en fodboldbane. Alligevel har han nu i både kvart- og semifinalen været afgørende og dermed en væsentlig årsag til, at Nymarkskolen står i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se karaktererne fra semifinalen

Har gemt på jokeren
I begge kampe er Tobias Lauridsen startet på bænken. I kvartfinalen mod Tønder Overbygningsskole scorede han og lagde op til et mål. I semifinalen mod Nibe Skole blev han allerede midt i første halvleg sendt på banen, og han skabte straks uro i Nibes ellers stærke forsvar med sin uortodokse stil.

- Jeg bruger min hurtighed og aggressivitet, og når jeg kommer ind fra bænken, så skal modstanderen pludselig indstille sig på noget helt andet, fortalte Tobias efter kampen.

Nymarkskolens trænere er også glade for Tobias Lauridsen, men hvorfor så ikke lade ham starte hver gang?

- Jamen, det er vigtigt at have en bænk med forskellige typer. Så vi har faktisk ’gemt’ Tobias en smule i starten af turneringen, hvor han ikke var så vigtig for os, fordi vi styrede kampene. Men det var han i den grad i dag og bliver det også i finalen, forklarede træner Jais Schøndorf.

Dette spark fra Tobias fører i sidste ende til målet til 2-1. Foto: Henrik Schou
Dette spark fra Tobias fører i sidste ende til målet til 2-1. Foto: Henrik Schou

TV: Går amok over finaleplads

Håndbold i fokus
15-årige Tobias Lauridsen er altså jokeren, som kan ændre fodboldkampe. Men han er også jokeren, der hellere vil spille håndbold. Han stoppede nemlig med at spille fodbold for fire-fem år siden, og det valg har han ikke fortrudt trods den nuværende succes på fodboldbanen.

- Jeg havde det egentlig fint nok med fodbold, men syntes alligevel, at mit håndboldtalent var større. Og det har jo vist sig at være rigtigt, for nu spiller jeg sammen med nogle af de bedste på min årgang, fastslog Tobias Lauridsen.

GOG er den klub, der har glæde af Tobias’ håndboldtalent. Han er venstre fløj på klubbens U16-hold, og bare to dage efter finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold i Vejle skal han med GOG til Roskilde for at spille om DM. Så hvilket af de to mulige mesterskaber er vigtigst for ham?

- Begge! At så stå med to danske mesterskaber – det vil være fuldstændigt surrealistisk, afsluttede han.

Hør fra Tobias her: