TV: Luften gik af ballonen

Optimismen var høj: Udeholdet var klar til kampen, men var oppe imod overmagten 

Drengene fra Sanderum-holdet var dominerende i opgøret. (Foto: Preben Nielsen)
Drengene fra Sanderum-holdet var dominerende i opgøret. (Foto: Preben Nielsen)

— Det er første gang, at et hold fra vores skole er nået til 2. runde, altså har vundet en kamp i skolefodbold-turneringen. Nu kan vi jo lige så godt prøve, om vi ikke kan komme i 3. runde, lød det fra Marie Jørgensens skoles Kasper Dagg.

Det skulle dog vise sig at blive en større opgave, end han og holdet magtede.

Allerede efter ca. fem minutters spil måtte holdets glimrende målmand pille bolden ud af netmaskerne. Han var ellers hovedårsagen til, at de var nået til dagens kamp, da han i forrige kamp havde reddet tre straffespark i straffesparksafgørelsen.

Det var hjemmeholdets lille tekniker og angrebsdynamo Ali, der fik serveret et flot indlæg fra højre, som han halvflugtede i mål.

Holdets topscorer Jeppe ville også være med, og han nåede at score tre gange inden pausen. Da også Simon ville lege med med et mål, var pausestillingen 5-0.

Se kampfakta her.

Christoffer Fredsgård kæmpede imod overmagten. (Foto: Preben Nielsen)
Christoffer Fredsgård kæmpede imod overmagten. (Foto: Preben Nielsen)
 

Stor forståelse
Det var tydeligt, at alle spillere på Sanderumskolens hold spiller fodbold til dagligt.

Jeppe Måltyv

Holdets topscorer Jeppe fortalte da også inden kampstart, at han og et par af de andre spiller sammen på Dalums U-17 hold. Der var en stor indbyrdes forståelse mellem hjemmeholdets spillere. I modsætning hertil var dagens modstander, hvor langt fra alle er vant til at spille fodbold. Forskellen blev tydeligere og tydeligere efterhånden, som kampen skred frem.

Hjemmeholdet fortsatte i anden halvleg, hvor de slap i første og scorede yderligere seks gange. Målene i anden halvleg blev fordelt på fem spillere. Det kunne let være gået endnu værre for drengene fra Marie Jørgensens skole, hvis modstanderne havde koncentreret sig lidt mere.

På den anden side havde de dog selv nogle muligheder og afslutninger, men ind ville bolden ikke.

Kagen lokkede
Hjemmeholdets træner Lars udtalte sig midtvejs i kampen.

— Jeg har lovet dem kage, hvis de kunne vinde med mindst 10 overskydende mål, lød den lokkende besked.

Om det var udsigten til kage, eller det, at de bare ville vise deres overmagt, der fik spillerne til at kæmpe videre i uformindsket tempo kampen ud, skal være usagt. Men det gjorde de, der blev absolut ikke givet ved dørene.

Kasper Dagg sørgede for, at hans skole blev tilmeldt turneringen. (Foto: Preben Nielsen)
Kasper Dagg sørgede for, at hans skole blev tilmeldt turneringen. (Foto: Preben Nielsen)

Træneren fra Marie Jørgensens Skole fangede vi også.

— Hvis det ikke havde været for Kasper Dagg, var holdet nok slet ikke blevet tilmeldt. Han havde fortalt skoleinspektøren om turneringen, og skoleinspektøren havde villet overveje, men Kasper havde forstået det som et ja og tilmeldt holdet, lød det fra Marie Jørgensens Skole efter kampen, som tog nederlaget pænt.

TV: Lige ved og næsten