TV: Målrig affære

Basser på stribe: Pigerne vidste godt, hvor målet stod i opgøret

Pigerne gik til stålet. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
Pigerne gik til stålet. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)

Alle betingelser var til stede for at få en god oplevelse, da pigerne fra Petersmindeskolen tog i mod de gæstende piger fra Vinding Skole.

De to hold har altid klaret sig godt i Ekstra Bladet Skolefodbold, og kampen skulle spilles på en lækker fodboldbane under en skyfri september-himmel.

Pigerne havde mange gode dueller. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
Pigerne havde mange gode dueller. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
 

Inden kampen var gæsternes anfører Klara Guld mest klar i mælet om kampens udfald, idet hun sagde:

- Stort set alle vores spillere spiller klubfodbold, så jeg mener, at vi er favoritter.

Hjemmeholdets anfører Cecilia Buhl ville ikke udtale sig om favoritværdigheden, idet hun sagde:

- Pigerne fra Vinding er stærke, så vi skal kæmpe alt det, vi kan.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Sejrede sikkert

Lyn og torden
Straks fra kampens start var der fart over feltet, og da begge hold viste, at de evnede at spille fodbold, så blev det alt i alt en ganske underholdende kamp med masser af gode detaljer.

Vinding-pigerne var nok mest boldbesiddende, mens Petersminde-pigerne var knivskarpe i deres omstillinger. Allerede efter fem minutter lykkedes det Signe Petersen på en sådan omstilling at bringe Petersmindeskolen foran 1-0.

Stille og roligt overtog gæsterne fra Vinding Skole mere og mere af spillet.

I det 15. minut kunne Alberte Stjerneholm så bringe balance i regnskabet, idet hun på et godt langskud fra 25 mester afstand udlignede til stillingen 1-1.

Omdrejningspunktet for Vindings overtag i spillet var Emilie Willemoes. Der skete noget, når hun førte bolden frem, og mange gode afleveringer blev serveret for hendes medspillere. Kort før pausen kunne Vinding-pigerne så bringe sig foran 2-1 ved Klara Guld.

Flere mål i vente
I anden halvleg fortsatte gæsterne fra Vinding med at have det meste spil og kom frem til mange gode afslutninger.

I det 42. minut scorede Emilie til 3-1 med et fladt skud fra en spids vinkel.

Indtil dette tidspunkt i anden halvleg var det kun få gange hjemmeholdets piger kom frem på gæsternes banehalvdel, men herefter fik de åbenbart ny energi, idet de nu kom mere ind i kampen.

Efter at have fastholdt et angreb lidt uden for Vindings straffesparkfelt lossede Signe en høj bold ind mod målet, så den stille og roligt dalede ind i nettet helt oppe under overliggeren – uden chance for gæsternes keeper. 3-2 til Vinding og så var der fornyet spænding om kampens resultat.

Lidt efter havde samme Signe faktisk muligheden for at udligne, idet hun på en hurtig omstilling kom frem til en afslutning, men hårdt presset af en forsvarsspiller skød hun direkte på modstandernes keeper.

Så tog Vindings Emilie sagen i egen hånd. To gange satte hun tingene på plads, idet hun i kampens sidste minutter med to mål sørgede for, at hun og hendes medspillere kunne vende hjem til Vinding med en 5-2-sejr.

De tre glade prisvindere: Camilla Stork, Pia Christiansen og Signe Petersen. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
De tre glade prisvindere: Camilla Stork, Pia Christiansen og Signe Petersen. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)