TV: Nervepirrende nulløsning

På vej på straffe: Drengene havde ikke mange chancer, men det blev en spændende affære

Ingen af holdene fik scoret i den ordinære tid, så kampen måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Carsten Lausten)
Ingen af holdene fik scoret i den ordinære tid, så kampen måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Carsten Lausten)

— Vi er så klar, lød det fra Glamsbjergskolens drenge inden dagens kamp mod Assensskolen.

Begge hold kom med store sejre i bagagen. Glamsbjerg med en 12-0 sejr, mens Assens havde vundet 14-2.

— Der var en pige, der scorede mod dem i den kamp, vidste Glamsbjerg-drengene og mente, at når piger kan, så ville de også kunne score mod Assens.

Det var fjerde år i træk, at de to hold mødtes, og det har været tætte kampe, der enten er endt i straffe eller er endt med 1-0 sejr til en af parterne.

Se kampfakta her.

TV: Fart over feltet

Tæt på fra start
Efter to minutter var det tæt på, at Jonas Kubke kom frem til en god mulighed, men Assens stærke keeper Nikolai Frederiksen fik reddet. Det var til gengæld signalet til en god Assens periode, hvor de havde overtaget og efter 10 minutter opsnappede Tobias Dideriksen bolden, men helt blank for mål overplacerede han den.

Derefter virkede det som om, holdene blev mere bange for at tabe. Der var masser af spil og kamp midt på banen, men det kneb med at producere chancer. Glamsbjerg satsede på at få sat deres topscorer Pelle Lundberg i scene med lange stikninger og kort før pausen lykkedes det. Pelle røg af sted imod målet, fik følt løftet den over målmanden, men også forbi målet, så fortsat 0-0 ved pausen.

Efter pausen var billedet det samme, masser af kamp midt på banen, og meget få målchancer.

Efter 39 minutter fik Assens bolden i kassen, men målet blev korrekt annulleret for frispark forinden. To minutter efter fik Glamsbjergs Jonas Kubke rigtig godt ram på bolden udefra, den havde kurs mod krydset, men Nikolaj Frederiksen fik snuppet den med en fantastisk redning. Efterfølgende havde Glamsbjerg flere gode muligheder, som han også snuppede flot. Til daglig er Nikolaj slet ikke målmand.

— Jeg spiller kant hos OKS i Odense, kunne han fortælle efterfølgende.

TV: Lige ved og næsten

To glade prisvindere. (Foto: Carsten Lausten)
To glade prisvindere. (Foto: Carsten Lausten)
 

Lugtede af straffe
Assens blev ved med at arbejde for det, men Glamsbjergs midterforsvar med Rasmus Berg og Diar Ali lukkede suverænt af.

Mod kampens slutning kom Assens til nogle store muligheder efter hjørnespark. Først ramte de overliggeren og på det efterfølgende hjørne fik Loui Martinnussen en stor mulighed tæt ind under mål, men han headede over.

Så derfor endte det med straffespark.

Assens vandt lodtrækningen og valgte at sparke først. De scorede på deres fire forsøg, mens Glamsbjerg brændte to og dermed er Assensskolen videre til næste runde.