TV: Ny fisk på krogen

Overbevisende: Søhusskolen fortsætter de flotte takter

Søhusskolen var bare bedre i torsdagens opgør. Foto: Carsten Lausten
Søhusskolen var bare bedre i torsdagens opgør. Foto: Carsten Lausten

Søhusskolen har traditionelt set haft et godt pigehold, og tilbage i 2008 vandt holdet kredsen og faldt i slutspillets semifinale mod de senere mestre fra Kjellerup Skole.

Siden har skolen haft gode hold, men har været uheldige med at løbe ind i Kroggårdsskolen og Havrehedsskolen tidligt i turneringen. I sidste runde slog man sikkert Kroggårdskolen med 5-0, og Havrehedsskolen kan man tidligst møde i kredsfinalen, så måske er det i år, skolen har muligheden for at nå langt igen?

Bare bedre
Torsdagens kamp mod Ubberud Skole gav i hvert fald et fingerpeg i den retning. Ubberud Skole spillede faktisk fint fodbold, men i dag blev de ganske enkelt overmatchet. Se kampfakta her.

Ikke mindst Søhusskolen utroligt stærke midtbane med Line Pedersem, Mathilde Tesgaard og Anna Krog blev noget af en opgave for kommende modstandere, da de stod da for syv af dagens otte mål.

Særligt Anna Krog er blevet en rigtig veteran inden for Ekstra Bladet Skolefodbold. Hun debuterede i 5. klasse med et hattrick, og hun er nu oppe på ti kampe og 15 mål i verdens største skolefodboldturnering. Desuden har hun imponerende fire fidusbamser hjemme på hylden.

- Jeg kan godt huske den første kamp, fortalte hun efter kampen.

- Det var stort. Det hold, vi har i år, er det bedste, jeg har spillet på. Jeg tror på, vi kan komme langt, afsluttede hun.

Bed på krogen

Hurtigt fra start
Torsdag skulle der kun gå otte minutter, før hun var på tavlen for første gang. Her blev hun spillet godt fri og satte den sikkert i kassen. Derefter gik det stærkt, og efter 14 minutter stod det 4-0. Først tordnede Line Pedersen et langskud i kassen, og derefter slog Anna Krog til igen og placerede bolden op i krogen fra kanten af feltet. Og endelig tog Mathilde Tesgaard en god solotur til stor jubel for hjemmepublikummet.

Inden pausen øgede Anna Krog yderligere til 5-0, da hun blev spillet fri midt for mål.

Pausesnakken hos Ubberud handlede derfor også meget om at få stoppet Anna Krog. Man rykkede holdets bedste Emma Knoth fra backen og ind på den defensive midt, for at mindske rummet for hende. Hos Søhus brugte man pausen til at rokere lidt rundt.

Søhusskolen får en lille peptalk i pausen. Foto: Carsten Lausten
Søhusskolen får en lille peptalk i pausen. Foto: Carsten Lausten

TV: Opskriften på succes

Fortsatte, hvor de slap
Ubberud Skole kom godt ud efter pausen, hvor de fik presset spillet frem - dog uden at skabe det store. Til gengæld slog Søhusskolen til ti minutter inde i anden halvleg på deres første chance. Her var det Lune Thomsen, der afsluttede, hvorefter keeper Klara Basso halvklarede og tæt under mål kunne Sophia Rasmussen heade returen ind.

Et par minutter efter bragede Mathilde Tesgaard et langskud i kassen. I resten af kampen sad Søhusskolen på spillet, hvor de skruede en anelse ned for tempoet. Det var da også passende, at Anna lukkede kampen med en flot solotur to minutter før tid.

I næste runde venter Kystskolen.

- Jeg kender dem ikke, men vi har gode muligheder med det hold, vi har, sagde Anna Krog.

Søhusskolen havde allieret sig med nogle friske drenge. Se videoen, hvor de annoncerer Mathilde Tesgaards scoring:

Prisvinderne efter kampen. Foto: Carsten Lausten
Prisvinderne efter kampen. Foto: Carsten Lausten

KAMPFAKTA:

Resultat:
Søhusskolen - Ubberud Skole, 8-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mathilde Tesgaard, Søhusskolen
Emma Knoth, Ubberud Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Caroline Clemensen, Ubberud Skole