TV: Perlemål sikrede billetten

Juvelen fra sjette: Katrine Suhr leverede dagens detalje

Broskolen leverede en nervøs præstation, men vandt, da de tørnede sammen med  Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan.
Broskolen leverede en nervøs præstation, men vandt, da de tørnede sammen med Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan.

Der blev varmet godt op i den skønne efterårssol, inden onsdagens opgør mellem Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan og Broskolen i Ekstra Bladet Skolefodbold blev sparket i gang.

Se kampfakta her.

Se videoen fra opvarmningen her:

Imponerende målscore
Udeholdet måtte nok tage favoritværdigheden på sig efter en imponerende indledning på turneringen med en målscore på 25-0, mens hjemmeholdet havde vundet sine kampe med en målscore på 9-4. Alle mål var imponerende nok blevet scoret af samme spiller Camille Nielsen, der blandt andet nettede fem scoringer mod Tingagerskolen.

Det var da også Camille Nielsen og Brobyskolerne, der virkede mest klar efter opvarmningen. I kampens andet minut kom hun nemlig frem til en stor chance, som den nyudnævnte U16-landsholdsmålmand Louise Braun kun kunne halvklare. Nanna Johansen fulgte op og sparkede riposten i kassen. Nu stod den 1-0 til hjemmeholdet.

Broskolen satte sig nu på spillet, men værterne fra Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan lurede hele tiden på at kunne sende banens hurtigste Camille Nielsen af sted med en lang aflevering. Samtidig lagde man et stort løbearbejde for dagen, der tydeligt stressede Broskolens piger til upræcise afleveringer.

Tv: Enmandshær slog til

Fra distancen
Kan man ikke spile sig frem til noget, må man jo prøve at skyde, og det resulterede i en udligning. Efter 12 minutter fik Mia Pedersen en lidt tilfældig bold på kanten af feltet, hvor hun trykkede af og sendte den op i krogen uden chance for keeper Caroline Hannibalsen.

Det ændrede dog ikke meget på spilmønstret. Broskolen havde bolden det meste af tiden, men det gik for langsomt, og man flyttede sig ikke nok for hinanden. Josefine Ladegourdie forsøgte at få ro på spillet med nogle gode enkle afleveringer, men uden held.  Igen skulle der et langskud til, før gæsterne kunne score. Denne gang var det Katrine Suhr, der tog chancen, og via Caroline Hannibalsens handsker røg bolden i nettet.

Tomandshær på togt

Perlemål
Værterne var farlige på enkelte angreb - måske fordi gæsternes forsvar virkede tøvende i flere situationer, men mål gav det ikke. Mål var der til gengæld i Katrine Suhr. Efter et flot opsat angreb blev Caroline Eriksen sendt til baglinjen, hvor hun lagde den ind foran mål. Her dukkede Katrine Suhr op og helflugtede bolden i kassen til pausestillingen 1-3. Et perlemål og uden tvivl dagens detalje, som var med til at indbringe Katrine sit holds fidusbamse efter kampen. Katrine går kun i 6. klasse, så der er god chance for flere scoringer i årene, der kommer.

Pigernes topscorerliste

Trykkede den af
Kampbilledet var det samme efter pausen. Broskolen sad på spillet, mens værterne fightede igennem, og man lurede hele tiden på små fejl i forsvaret, der kunne bringe dem tilbage i kampen. Broskolen fik mere spil på Brobys banehalvdel, men spille sig igennem kunne man fortsat ikke. De kunne til gengæld finde ud af at afslutte. Efter et angreb med flere gode afleveringer lagde Katrine Suhr bolden til rette for Josefine Ladegourdie, der trykkede af. Igen fik Caroline Hannibalsen en hånd på, men bolden røg ind.

Det tog det sidste af gassen fra hjemmeholdet, der nu bare vil undgå et stort nederlag. Det blev til yderligere et mål, og igen var det Josefine Ladegourdie, der stod bag.

Efter et godt angreb blev hun spillet fri, men hendes afslutning snuppede Caroline Hannibalsen, men returen røg op i luften, og den headede Josefine ind. Der var chancer til flere scoringer i anden halvleg, men en god målmand og et stærkt midterforsvar i Kristence Milling og Julie Larsen holdt scoren nede på 1-5. Broskolen har et godt hold, men man har brug for at få mere gang i spillet i de kommende kampe.

16 nervøse spark

Profilen mellem stængerne
Hos Broskolen har man Louise Braun i målet, der er en rigtig dygtig keeper. Faktisk så dygtig, at hun er udtaget til U16-landsholdet, der skal spille to testkampe mod Tyskland den 30. oktober og den 1. november.

- Jeg er super glad og stolt over udtagelsen, fortalte hun efter kampen.

- Det bliver stort at skulle ud i rødt og hvidt og repræsentere sit land, sagde hun.

Om dagens kamp var hun dog mere forbeholden.

- Det bliver for rodet efter deres scoring. Målet kommer efter en kommunikationsfejl mellem os i forsvaret, afsluttede hun.

Se interviewet med Louise Braun efter opgøret:

Prisvinderne efter kampen. Foto: Carsten Lausten
Prisvinderne efter kampen. Foto: Carsten Lausten
 

KAMPFAKTA:

Resultat:
Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan - Broskolen, 1-5

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Julie Larsen, Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan
Katrine Suhr, Broskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Kristence Milling, Brobyskolerne, Afdeling Pontoppidan