TV: Reservernes store dag

Slog til fra bænken: Kom på banen og afgjorde kredsfinalen

Der var kæmpe glæde hos pigerne fra Søhusskolen, der dommerens sidste fløjt lød. Foto: Henrik Schou
Der var kæmpe glæde hos pigerne fra Søhusskolen, der dommerens sidste fløjt lød. Foto: Henrik Schou

I pigernes kredsfinale på Fyn tog Søhusskolen fra det nordlige Odense hjemme mod Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden. Lunt vejr og en nyligt anlagt kunstgræsbane udgjorde de perfekte rammer for en seværdig finale, hvor to af reserverne skulle indtage hovedrollen i kampen.

Se kampfakta her.

TV: Uskarp Krog i Søhuset

Vidt forskellige udgangspunkter
Søhusskolen havde kvalificeret sig til kredsfinalen med en samlet målscore på imponerende 29-1, mens Erritsø Fællesskole havde en mere beskeden score på samlet 6-1 med sig i bagagen.

Trods de imponerende cifre på 29-1 inden kredsfinalen, så ville Søhusskolens træner, Nicolai Thomsen, ikke på forhånd påtage sig favoritrollen.

- Vi er bare stolte over at være nået så langt, og desværre har vi to spillere på skadeslisten i forhold til det hold, som vi startede op med i turneringen, sagde Nicolai inden kampen.

Carsten Bording fra Erritsø Fællesskole var også meget behersket i sin tro på sine spillere:

- Vi har en meget dygtig målmand, og så lever vi på en god defensiv, men vi scorer desværre ikke ret mange mål, så det bliver nok en tæt kamp, sagde Carsten forud for det spændende opgør.

Anfører: 'Fuck ja - vi skal i finalen'

Værterne bedst fra land
Det var Søhusskolen, der startede kampen bedst. Midtbanen bestående af Line Pedersen, Mille Nielsen og holdets topscorer Anna Krog boltrede sig rigtigt med flot kombinationsspil, og kampens første reelle målchance tilfaldt da også snart Anna Krog, men fra nært hold sendte hun bolden lige forbi den ene opstander. Carsten Bording havde uden tvivl læst Zoom-artiklen forud for denne kredsfinale, for han havde sat to spillere til hele tiden at være i nærheden af Anna Krog, og det så ud til at stække den ellers så målfarlige anfører.

Erritsøs forsvar som var bygget op som en 4-back kæde manglede styring, og alt for ofte glemte man at trække kæden med frem, når muligheden bød sig. I kampens 12. minut benyttede Anna Krog det alt for passive forsvar til at løbe igennem gæsternes forsvar midt for mål, men alene med Erritsøs dygtige målmand Anna-Maj Nikolajsen overplacerede hun sit skud og ramte den ene målstolpe. Det havde ikke været ufortjent, hvis Søhusskolen havde ført på nuværende tidspunkt, for gæsterne var meget sjældne gæster foran hjemmeholdets mål.

Erritsø forsøgte at spille bolden op gennem midtbanen via anfører Emma Wetche og den teknisk dygtige Verona Abdullahu, men herfra gik tingene desværre lidt i stå, da offensiven med Mathilde Bøgstrup og Mathilde Jørgensen havde svært ved at fastholde bolden mod det velfungerende Søhus-forsvar.

Der blev givet og taget i nærkampene, og dommeren tillod, at der blev gået til stålet. Foto: Henrik Schou
Der blev givet og taget i nærkampene, og dommeren tillod, at der blev gået til stålet. Foto: Henrik Schou

TV: Søhusskolen modtager guldet

Straffede modstanderen
Stik imod spil og chancer var det Erritsø Fællesskole, der først kom på scoringstavlen. Fem minutter før pausen kiksede Søhusskolen en pasning midt på egen banehalvdel, og Erritsøs anfører Emma Wetche var ikke sen til at sende bolden mod mål fra 25 meters afstand. Umiddelbart ikke en afslutning som burde volde Silke Nielsen i hjemmeholdets mål problemer, men den ellers så stabile målmand undervurderede skuddet, og så var udeholdet pludselig i front.

Carsten Bording var meget glad for at se sit hold i front, men han kunne alligevel ikke lade være med at have lidt ondt af Søhusskolens målmand og henledte tankerne på Liverpools målmand Karius, der droppede fælt i årets Champions League-finale mod Real Madrid.

Søhusskolen skulle dog kun lige bruge et par minutter på at sunde sig, og det var kun sort uheld, at de ikke fik udlignet i første halvlegs sidste minut, da Anna Krog bragede et frispark på sammenføjningen.

Husk: Kredsfinalen live på Facebook

Tilfredshed i pausen
Carsten Bording var en tilfreds træner i pausen, og fokus var, at man også i hele anden halvleg skulle have to spillere rundt omkring Anna Krog, når hun fik bolden. Samtidig skulle holdets offensiv sættes bedre i scene, for han fornemmede, at der til tider var usikkerhed at spore i Søhus-forsvaret. Alligevel valgte han kun at spille med en angriber i form af Alexandra Okotee, så der skulle ikke tages unødvendige risici fremad banen, men føringen skulle gerne forsvares hele vejen hjem.

Søhusskolens træner, Nicolaj Thomsen, valgte i pausen at få midterforsvareren Mathilde Tesgaard lagt frem på den centrale midtbane for at styrke holdets offensiv. En rokering der skulle vise sig at være en mindre genistreg, da Erritsø nu ikke kun kunne nøjes med at være ekstra opmærksomme på Anna Krog, men de måtte også hele tiden passe på Mathildes eksplosive ryk frem på midtbanen.

Søhusskolen var straks fra anden halvlegs start atter i teten og fik presset gæsterne meget langt tilbage på banen. Til trods for den totale dominans, så skal Erritsø have stor ros for at holde hjemmeholdet fra de oplagte chancer, og når der endelig var fare på færde, så havde Erritsø måske banens bedste spiller i form af målmand Anna-Maj Nikolajsen, der længe så ud til at blive Søhusskolens onde ånd.

Se pausesnakken hos Søhusskolen her:

Sådan gik finalerne i Vejle

Passerede plankeværket
Med 20 minutter tilbage af kampen så man de første opgivende tendenser hos flere af hjemmeholdets spillere, der slog ud med armene, når der for gud ved hvilken gang kom en Erritsø-spiller i vejen. Nicolaj Thomsen forsøgte med tilråb som 'kampen er ikke død endnu' for at få sine spillere til at fastholde presset på Erritsø.

Og nærmest i samme øjeblik tog Anna Krog bolden fra Erritsøs Verona Abdullahu og sendte den ud på venstre kant, hvor Luna Thomsen ventede. Luna Thomsen driblede mod mål og fik sendt et godt skud af sted, som Anna-Maj Nicolajsen kun kunne halvklare. Bolden landede nærmest på baglinjen, hvor Fie Jakobsen uhindret kunne sende den på tværs i feltet og lige ind foran mål, hvor Line Petterson kom spurtende og sendte bolden ind bag en forgæves sprællende målmand.

Udligningen gav fornyede kræfter og ikke mindst gejst til hjemmeholdet. Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Erritsøs mål, og ikke mindst Mathilde Tesgaard boltrede sig i sin nye rolle på midtbanen, hvor hun flere gange kunne sætte sin direkte modstander af og sætte sine medspillere i scene. Ikke mindst Luna Thomsen nød godt af Mathilde Tesgaards flotte afleveringer, men Luna Thomsen havde trods nogle gode dybdeløb ikke lige dagen, hvor hun skulle på måltavlen.

Hjemmeholdet fik endelig hul på bylden i anden halvleg og passerede den stærke målmand Anna-Maj Nikolajsen Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdet fik endelig hul på bylden i anden halvleg og passerede den stærke målmand Anna-Maj Nikolajsen Foto: Henrik Schou

TV: 'Den skulle bare ha'

Afgørelsen faldt
Med 12 minutter tilbage fandt kampen sin velfortjente vinder. Søhusskolen fik et unødvendigt hjørnespark, og på det efterfølgende indlæg fik Anna-Maj Nikolajsen kun vippet til bolden med det yderste af fingrene, så den landede på kanten af straffesparksfeltet hos en fri Fie Jakobsen.

Fie Jakobsen fik ikke det bedste træf på bolden, men bolden røg forbi både med- og modspillere i straffesparksfeltet, inden den fik det sidste skub over målstregen af netop indskiftede Nadia Christiansen. 2-1 til Søhusskolen. På dette tidspunkt kunne man ikke indvende noget imod føringen til hjemmeholdet, og så kunne man forvente, at værterne ville slå 'cruise controllen' til.

Imidlertid syntes Søhusskolens Line Pedersen, at der skulle bringes fornyet spænding ind i kampen, da hun med ti minutter tilbage måtte indkassere et gult kort.

- Vi stødte bare sammen, og jeg skulle ikke have haft et gult kort, sagde Line Pedersen efter kampen, men dommeren var af anden overbevisning.

Med en spiller i overtal forsøgte Erritsø at fremtvinge en udligning og var ganske tæt på med syv minutter tilbage af kampen, da Maya Bruuns afslutning blev rettet af og var ved at snyde Silke Nielsen i målet.

Tættere på en udligning kom Erritsø ikke, og derfor blev det heldigvis ikke kampafgørende, da kampens dommer i kampens sidste minut meget uforståeligt valgte at lade spillet fortsætte, da Luna Thomsen blev nedlagt ureglementeret i straffesparksfeltet. Søhusskolen vandt dermed kampen 2-1 og er dermed videre til forårets kvartfinaler, hvor de skal møde en endnu ukendt jysk modstander. Søhusskolens kvartfinale spilles i perioden mellem 25. og 28. marts 2019.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Søhusskolen - Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden, 2-1

Jublen kunne bryde løs hos pigerne fra Søhusskolen, der med sejren på 2-1 er videre til kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Jublen kunne bryde løs hos pigerne fra Søhusskolen, der med sejren på 2-1 er videre til kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Søhusskolen er i kvartfinalen

Frem og tilbage på banen
Efter kampen fangede vi Søhusskolens bedste spiller på dagen Mathilde Tesgaard til en lille snak om forårets kommende kvartfinalekamp. Samtidig fortalte Mathilde en smule om, hvorfor hun blev rykket frem og tilbage på banen i løbet af opgøret, hvor hun startede i det centrale forsvar

- Vi spillede ikke vores bedste kamp i dag, men jeg er sikker på, at vi stepper op til foråret, for så ved vi, at modstanderne bliver endnu bedre.

- Jeg tror faktisk, at vi skulle komme lidt længere frem på banen, og vi skulle spille den meget mere rundt på midtbanen. Jeg elsker jo bare at spille midtbane, og jeg synes, det er sjovt. Jeg kan også godt lide at spille i midterforsvaret, men jeg kan bedre lide at spille midtbane.

Hvordan er dine egne målsætninger til vinterpausen?

- Jeg er desværre røget ud af DBU’s talentsamling, så mit mål er først og fremme at kæmpe mig tilbage til det, og så glæder jeg mig bare til forårets kvartfinale, sagde en glad Mathilde Tesgaard efter kampen.

Vi fangede også Line Pedersen fra Søhusskolen, der også blev rykket frem og tilbage i løbet af opgøret, og hun var naturligvis også glad for sejren i kredsfinalen og pladsen i kvartfinalen.

- Jeg synes, vi fik den spillet godt rundt, men vi fik ikke lige spillet den sidste aflevering helt fri, så vi kunne få de rigtige og afgørende chancer, sagde en glad Line Pedersen efter kampen.

Baseret på turneringen indtil nu, så er der bestemt noget at glæde sig til for Søhusskolens piger, for selvom truppen er meget smal og dermed sårbar over for skader, så kan pigerne fra det nordlige Odense gå hele vejen, hvis tingene flasker sig. Holdet har med profiler som Mathilde Tesgaard, Anna Krog, Lærke Christensen næsten en komplet trup, og får den hurtige Luna Thomsen også gang i målscoringen, så ser det lovende ud.

Søhusskolens vej til kvartfinalen:

13. september: Kroggårdsskolen - Søhusskolen, 0-5

4. oktober: Søhusskolen - Ubberud Skole, 8-0

22. oktober: Søhusskolen - Kystskolen, 7-0

25. oktober: Tingløkkeskolen - Søhusskolen, 1-5

12. november: Søhusskolen - Broskolen, 4-0

15. november: Søhusskolen - Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden, 2-1

Hør her hele interviewet med Mathilde Tesgaard og Line Pedersen fra Søhusskolen: