TV: 'Ruud er en mur'

Reddede dagen: Keeper Emil Ruud sørgede for sejren efter straffe

Emil Ruud blev den helt store helt i straffesparkskonkurrencen. Foto: Ole Larsen
Emil Ruud blev den helt store helt i straffesparkskonkurrencen. Foto: Ole Larsen

265 minutter. Så lang tid gik der i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold, før Emil Ruud blev passeret. Alligevel endte Hunderupskolens målmand med at blive den store helt i et brag af en fodboldkamp mod Højmeskolen i 5. runde.

Kampen mellem de to Odense-skoler manglede nok spillemæssige lækkerier. Men den havde alt andet: Højt tempo, stor intensitet, masser af nærkampe, målchancer og spænding til sidste sekund. Oven i alt det fik tilskuerne så en straffesparkskonkurrence.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Passeret for første gang
- Det var en super kamp at være med i, sagde to af kampens store profiler, Bastian Hartvig fra Hunderupskolen og Højmeskolens Jeppe Frandsen efter den barske fight.

Hunderupskolen gik ind til kampen som favoritter: Målscoren på 21–0 talte for sig selv. Da holdets anfører og store profil, Bastian Hartvig, allerede efter fem minutter scorede til 1-0 på et godt oplæg fra Valdemar Stokke, så lignede det endnu en sikker sejr.

Men midt i første halvleg havde Højmeskolens langsomt men sikkert ædt sig ind i kampen på hård fight og masser af løb.

I front for gæsterne var de hurtige angribere Mass Sise og Jeppe Frandsen hele tiden farlige. Da Mathias Larsen fra midtbanen fandt hullerne i Hunderupskolens forsvar, så begyndte målmand Emil Ruud mur at vakle.

Indenfor to minutter havde Jeppe Frandsen to kæmpe chancer. Først sparkede han forbi mål, og kort efter ramte hans skud stolpen.

- Selvfølgelig skulle jeg have scoret. Kampen havde nok fået et andet resultat, hvis jeg bare havde sparket de to ind, sagde en ærgerlig Jeppe Frandsen efter kampen.

Men Højmeskolen fik scoret inden pausen. Den tredje friløber udnyttede topscorer Mass Sise, og efter 265 minutters spil måtte Emil Ruud hente bolden ud af netmaskerne for første gang.

Mass Sise har dermed scoret i alle de kampe, han har spillet i denne sæson. Senest scorede han et enkelt mål i sejren på 3-1 mod Pårup Skole 2.

Spillerne gik til stålet i den tætte kamp. Foto: Ole Larsen
Spillerne gik til stålet i den tætte kamp. Foto: Ole Larsen

Fra målmand til målmager

Måtte afgøres på straffe
Hunderupskolens træner, Morten Rasmussen, var bestemt ikke tilfreds med sit holds indsats trods 1-1.

- Vi er ikke klar. Vi er snydeheldige med, at de ikke har scoret mindst to mål mere, tordnede Morten Rasmussen.

Han blev ikke modsagt.

Anden halvleg blev en lang fight med chancer i begge ender. Et gult kort for brok til Højmeskolens Mass Sise i starten af halvlegen gav Hunderupskolen et overtag. Bastian Hartvig skabte med dynamiske gennembrud store chancer til sine medspillere. Men både Magne Clement og topscorer Gustav Gaarde misbrugte på det skammeligste.

Da Højmeskolens vikarmålmand, markspilleren Oscar Breckling, med en blanding af mod og held kom i vejen for meget, så endte kampen i en straffesparkskonkurrence efter 1-1 i ordinær tid.

Kort vej hjem

Klar på stregen
Her trådte Hunderupskolens målmand så for alvor ind på scenen. Emil klarede to af Højmeskolens forsøg, og da Hunderupskolen scorede på sine fire første spark var hjemmeholdets 5-3 sejr en kendsgerning.

Se hele straffesparkskonkurrencen her:

- Vi har en fantastisk målmand og ham er vi rigtig glade for i dag, indrømmede anfører Bastian Hartvig.

Så Emil Ruud fik sig en fortjent tur i luften af kammeraterne, mens medspillere og tilskuere skreg:

- Ruud er en mur, Ruud er en mur, Ruud er en mur.

Hunderupskolen er dermed klar til en af kredssemifinalerne på Fyn. Her skal de møde Nymarkskolen, Svendborg om den eftertragtede plads i kredsfinalen.

Se værterne tiljuble Emil Ruud her: