TV: Satte den flot i kassen

Målfarlige modstandere: Kristoffer og hans hold var bedre til at ramme netmaskerne

Emil Bue fra Dalumskolen fik en travl dag i målet. Foto: Lars Pedersen
Emil Bue fra Dalumskolen fik en travl dag i målet. Foto: Lars Pedersen

Højmeskolens drenge skulle på hjemmebane forsøge at revanchere deres pigeholds exit til Dalumskolen.

Optimismen var til at tage og føle på. Hjemeholdets træner Ulas Kilic nævnte da også, at han havde en drøm om at gå videre i Ekstra Bladet Skolefodbold med skolen, inden han skulle på pension.

Værterne har bestemt heller ikke været forvænt med sejre i turneringen i de senere år. Men denne gang ser spillermaterialet ganske spændende ud.

Se kampfakta her.

Ikke ønskemodstander alligevel

Lagde et stort pres
Hjemmeholdet var tæt på at få en ønskestart i kampens andet minut. Bolden blev spillet ned bag udeholdets centrale forsvar, hvor den hurtige Victor Greve dukkede op og sendte bolden mod mål.

Emil Bue i gæsternes mål hev dog en af de helt store redninger frem og fik afværget, men nu var tonen ligesom lagt an.

Hjemmeholdet sad på det meste af spillet i starten af kampen.

Men man måtte alligevel prise sig lykkelige for målmanden Patrick Errboe, der i kampens ottende minut fik slået et nærgående forsøg fra gæsternes Bastian Leander op på overliggeren og i spil igen.

Anføreren Kristoffer fik sat et mål i kassen. Han spillede en flot kamp, men brændte dog et straffespark. Foto: Lars Pedersen
Anføreren Kristoffer fik sat et mål i kassen. Han spillede en flot kamp, men brændte dog et straffespark. Foto: Lars Pedersen

TV: Udnyttede hjemmebanefordel

Uventet føring
I kampens 17. minut kom udeholdet lidt overraskende foran 1-0. Det var et godt gennemspillet angreb, som endte med, at Emanuel Yeboah stod alene fri med Patrick Errboe. Angriberen lagde smart bolden i kassen.

Hjemmeholdets reserver havde overbefolket udskiftningsboksen for at komme i læ for den tiltagende regn. Det var dog stadig ret optimistisk, at kampen nok snart ville vende. Det skulle hurtigt vise sig, at de fik ret.

Blot fire minutter efter at være kommet bagud, fik værterne tilkendt et frispark på kanten af straffesparksfeltet. Anføreren Kristoffer Schow viste sublim sparketeknik og sparkede bolden ind bag en chanceløs Emil Bue til stillingen 1-1.

I første halvlegs sidste minut fik hjemmeholdet tilkæmpet sig et straffespark. Og atter blev Kristoffer Schow hentet frem for at sparke, men denne gang svigtede sparketeknikken, og bolden røg et pænt stykke uden om mål.

Victor fik også nettet én gang. Efter hans scoring gav gæsterne næsten op. Foto: Lars Pedersen
Victor fik også nettet én gang. Efter hans scoring gav gæsterne næsten op. Foto: Lars Pedersen

Sådan gik finalerne i Odense

Fik taget pusten
Udeholdet lagde godt fra land i anden halvleg. De kom til et par mindre chancer ved blandt andet Jacoub Bakayoko. Men det var uden, at det blev rigtigt farligt.

Gæsternes pres faldt hurtigt i intensitet. I anden halvlegs tiende minut kom den store forløsning for hjemmeholdets tilskuere, da Victor Greve sendte en perfekt bold ind foran mål til Mass Sise. Han kunne let udplacere Emil Bue til 2-1, og nu var hjemmeholdet mod sejrskurs.

Udeholdet faldt totalt sammen i de efterfølgende fem minutter, hvor først Casper Hjortebjerg og dernæst Victor Greve fik scoret. Bagud 4-1 var kampen naturligvis afgjort.

Udeholdet havde lidt svært ved at holde gejsten oppe. Hjemmeholdet fik flere store tilbud og burde have vundet mere end de 4-1, som slutresultatet blev.

Værterne er dermed videre til næste runde, hvor de skal møde Ådalsskolen fra Bellinge. Det er et hold, som Højmeskolens Victor Greve tror, de kan slå. Han kender nemlig flere af spillerne fra Dalum I.F, hvor den hurtige angriber spiller på U16-holdet.

Se Kristoffer fra Højmeskolen score sit mål her: