TV: Sct. Hans stormer videre

31-0 efter tre kampe: Pigerne er ved at bygge en skræmmende målscore op igen

Amalie Strandholt strålede i opgøret. Foto: Preben Nielsen
Amalie Strandholt strålede i opgøret. Foto: Preben Nielsen

Det blev den ventede meget sikre sejr til de sejrsvante piger fra Sct. Hans Skole, da de havde taget turen fra den nordlige del af Odense til den sydøstlige, nemlig til Rosengårdsskolens hjemmebane.

Se kampfakta her.

Pigerne var klar til kamp:

TV: Landshold, fødselsdag og syv kasser

Hurtigt mål lagde linjen
Der skulle ikke gå mere end små fire minutter, før Sct. Hans store profil Sarah Sundahl havde bragt sit hold foran. Det var dog på et lidt tilfældigt og heldigt mål, hvor Rosengårdskolens målvogter ellers så ud til at have fuld kontrol over situationen,  men alligevel smuttede bolden i det regn- og stormfulde vejr mellem hænder og ben på hende og trillede overstregen til 1-0 føringen.

Pigerne fra Rosengård lod sig dog ikke mærke med modgangen og kæmpede bravt videre, især holdets store profil Anita Hasani, der i modsætning til mange af holdets øvrige spillere, til dagligt er fodboldspiller. Hun spiller fodbold i boldklubben Dalum. Mange af de øvrige spiller ikke klubfodbold.

Det var et heftigt vejr, der prægede kampen. Foto: Preben Nielsen
Det var et heftigt vejr, der prægede kampen. Foto: Preben Nielsen

Det ene frispark efter det andet
Ville have 12 mål
Den forskel på de to hold, hvor alle på Sct. Hans-holdet til dagligt spiller klubfodbold, blev især tydelig i anden halvleg.

Ved pausen førte Sct Hans pigerne sikkert 5-0, efter yderligere et mål af Sarah, Solbjørck Hansen og Mathilde Pedersen. Ved stillingen 3-0 fik Sct. Hans-pigerne tilkendt et straffespark. Det blev overladt til målvogter Laura Nielsen at sparke det, og det gjorde hun usvigelig sikkert.

En af Sct Hansskolens nye spillere, Signe Pedersen, der kun har været med i Ekstra Bladet Skolefodbold i år, i modsætning af flere af de andre, der også var med helt til semifinalen i sidste års turnering, sagde i en pause på udskiftningsbænken:

- Det er sjovt at spille Ekstra Bladet Skolefodbold, men vi får alligevel lidt mere modstand i den her kamp, end vi fik i den sidste, vi spillede. Dette blev sagt, da stillingen var 4-0.

I pausen roste Rosengårds træner pigerne for, at de havde fightet godt:

- Vi er kun bagud 5-0. De har kun scoret én gang i det sidste kvarter af halvlegen, bare gå ud og fortsæt med at fighte.

Fra Sct. Hans' træner og holdleder lød det:

- Vi vil have 12 mål. Vi er ikke tilfredse, før I har scoret 12 gange.

Se de to pausesnakke her:


TV: Stablede selv et hold på benene

Fik hvad de bad om
Næppe var bolden givet op, før den igen lå i netmaskerne bag Rosengårdskolens målvogter, der i starten af anden halvleg var den senere fidusmodtager Rebecca Njri. Hun var dog stærkt savnet i forsvaret og overlod hurtigt målmandstrøjen til en anden, så hun igen kunne komme ud og styre forsvaret sammen med en af banens bedste spillere Anita Hasani.

Sct. Hans' mål i det første minut af anden halvleg blev sat ind på et knaldhårdt langskud fra den senere fidusmodtager Amalie Strandholdt, der ved overrækkelsen sagde:

- Jeg har én magen til hjemme, den fik jeg i sidste års turnering.

Selvom Rosengårdsskolens træner forsøgte at styrke forsvaret ved igen at sende den lille fighter Rebecca Njri i marken igen, kunne de ikke forhindre de meget velspillende Sct. Hans piger i at score yderligere ni gange til slutcifrene 15-0.

Det skete ved yderligere fem mål af Sarah Sundahl, der dermed nåede op på syv scoringer. Indimellem kom også forsvarsspilleren Mathilde Pedersen på tavlen med to scoringer, så hun i alt nåede op på tre. Amalie og Solbjørck scorede hver en gang yderligere og kom dermed op på to hver.

Rosengårdskolens piger kæmpede bravt i hele opgøret. Foto: Preben Nielsen
Rosengårdskolens piger kæmpede bravt i hele opgøret. Foto: Preben Nielsen

TV: Ry rystede nerverne af sig
Et stort talent
Rosengårdskolens piger havde stor ære af kampen. Træneren fortalte inden kampstart, at de alle havde været noget overraskede over, at de gik videre efter den første kamp, netop fordi ikke mange af holdets spillere spiller fodbold til dagligt.

Mange af pigerne går kun i syvende klasse og en enkelt Alja Habibovic, der senere fik dagens fairplayhåndklæde, går i sjette klasse. Hun er uomtvisteligt et stort talent, der med lidt mere fysik vil kunne gøre sig gældende i kommende års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Den videre deltagelse havde betydet, at spillerne selv, med dagens fidusmodtager Rebecca Njri i spidsen, havde arrangeret træninger, således de kunne træne sammenspil og i det hele stå bedre rustet.

I dag rakte det altså bare ikke mod de meget velspillende storfavoritter fra Sct. Hans Skole, men næste år med lidt mere fysik, så kan det blive et spændende hold med potentiale til mere end årets tredje runde.