TV: Seden snuppede sikker sejr

Mål på stribe: Der var aldrig for alvor tvivl om kampens udfald

Mathias Christensen løb med sit holds fidusbamse. Foto: Lars H.P.
Mathias Christensen løb med sit holds fidusbamse. Foto: Lars H.P.

Da Seden Skole fra Odense på hjemmebane tog imod Rågelund Efterskole, så gjaldt det retten til at avancere til turneringens fjerde runde.

En kamp som Seden Skole på forhånd var storfavoritter til at vinde, idet Rågelund Efterskole er en meget lille skole for primært ordblinde elever. Trods de få elever så kunne Rågelunds træner stolt fortælle, at man nu i flere år har deltaget i turneringen.

- Elevsammensætningen spænder over elever fra hele landet, så hvert år til august kommer der nye elever, og så har vi kun fire-fem uger til at spille et hold sammen, så det er ikke så nemt, fortalte træner Kim Pedersen.

Se kampfakta her.

Vandt håneretten over sin far

Hård modstand
Allerede fra kampens første minut stod det klart, at det ville blive en kamp med ryggen mod muren for Rågelund. I løbet af kampens første 10 minutter havde Seden Skole et par oplagte målchancer, hvor det kun var flot målmandsspil af Rasmus Brunsholm, der forhindrede at man kom hurtigt bagud.

Alligevel var det Rågelunds dygtige midtbanespiller Oliver Folmand, der efter 13. minutters spil burde have bragt sit hold foran. Efter at have afdriblet to forsvarsspillere, så var Oliver Folmand helt alene igennem, men han fik overplaceret sit skud. I det hele taget var Oliver Folmand den centrale figur på Rågelunds hold, og det stod hurtigt klart, at det meste fremadrettede spil skulle gå igennem hans fødder.

Oliver Folmand var den helt store profil på udeholdet. Foto: Lars H.P.
Oliver Folmand var den helt store profil på udeholdet. Foto: Lars H.P.

Travl dag på kontoret

Så kom målene
Kampens første scoring faldt i 19. minut, da Sedens Niclas Degnemark sendte et frispark af sted nærmest fra midterlinjen. Bolden ramte jorden et par meter før mål, og da hverken med- eller modspillere fik ram på den, så snød den Rasmus Brunsholm i målet.

Se målet til 1-0 her:

Seden Skoles føringsmål forplantede sig til usikkerhed i Rågelunds forsvar. I løbet af de næste fem minutter så havde Seden Skolen nettet yderligere to gange til stillingen 3-0. Målene blev sat ind af henholdsvis Matthias Hansen og Admar Alispahic.

Se målet til 3-0 her:

3-0 føringen til Seden Skole i pausen var nok et mål for højt, for indimellem spillede Rågelund godt med, og med lidt held så havde enten Oliver Folmand eller Lasse Madsen scoret mod slutningen af første halvleg.

Seden Skoles pausesnak bar da også præg af, at træner Martin Nibe var rigtig godt tilfreds med sit holds indsats i første halvleg. Eneste lille minus var, at Rågelund havde haft lidt for mange omstillinger. Samtidigt var der fokus på, at man skulle blive ved med at holde bolden langs jorden, hvor Seden Skole qua deres tekniske færdigheder var modstanderne overlegne.

Sluttede lidt ærgerligt
Bolden var knapt givet op til anden halvleg, da Oliver Folmand igen brød igennem Sedens forsvar og kunne have bragt lidt spænding tilbage i kampen. Desværre for Rågelund så fandt Calle Povlsen i Sedens mål storspillet frem, da det endelig gjaldt.

I stedet for en reducering så lukkede Seden Skole reelt kampen med deres scoring til 4-0, da Enes Mert sendte bolden i kassen i en situation, hvor flere Rågelund spillere appellerede kraftigt for, at Enes Mert skulle have haft hånd på bolden.

Denne situation og et par efterfølgende diskutable kendelser var med til, at kampens sidste 10 minutter blev præget af meget voldsomt spil, hvor et par spillere måtte sendes til afkøling på bænken.

- En lidt ærgerlig afslutning på en ellers god kamp, var de ord Seden Skoles vinder af fidustrolden Mathias Christensen brugte. Midt i tumulten nåede Seden Skole at score til 5-0 ved Andreas Vikkelsøe-Pedersen, da han blev spillet smart fri i straffesparksfeltet af netop Mathias Christensen.

Seden Skole råder over et meget homogent hold, og det bliver spændende at følge holdet i næste runde. Holdets største svaghed skal dog nok findes i forsvaret, hvor man tillod Rågelund at få alt for mange chancer i forhold til, at man havde en stor overvægt i boldbesiddelse.