TV: Skarpest fra pletten

Chancefattigt: Det var svært at spille sig frem til chancer på grund af vinden

Gæsterne var under meget pres i første halvleg. Foto: PBC
Gæsterne var under meget pres i første halvleg. Foto: PBC

Onsdag tog Agedrup Skole imod Henriette Hørlücks Skole i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Der var sol fra en skyfri himmel og en blæst, der nok i sidste ende havde lidt betydning for kampens resultat.

Se kampfakta her.

Kynismen sejrede

Målløst
Fra kampens start var det værterne, der førte an. Allerede efter en fire minutters spil brændte det på i gæsternes forsvar. Nickolai Jocic opfangede en tværaflevering i højre side af straffesparksfeltet. Men for ham og det øvrige hold måtte de med ærgrelse se, at bolden i stedet for at gå i kassen tog opstanderen og sprang tilbage i spil.

Der gik mere end ti minutter, inden udeholdet nåede på besøg i straffesparksfeltet hos Agedrup Skole. Men de havde så også modvind i første halvleg. På det efterfølgende kontraangreb var Christian Emil ikke langt fra at gøre det til 1–0.

Men trods et stort pres fra hjemmeholdet sluttede første halvleg 0-0.

Der var masser af kamp om bolden. Foto: PBC
Der var masser af kamp om bolden. Foto: PBC

Fodbold slog volleyball

Overtog spillet
I anden halvleg var det så hjemmeholdets tur til at føle modvinden. Men det forhindrede dog ikke Noel Thagesen i tage et langt ryk nærmest fra midterlinjen op langs den ene sidelinje og slutte af med et fladt skud fra en spids vinkel. Bolden var i den anden side i forhold til Oscar Ejersted i målet. Agedrup Skole førte nu med 1–0.

Værterne tilspillede sig faktisk flere chancer i løbet af de efterfølgende 10-15 minutter. Men de formåede ligesom i første halvleg ikke at omsætte det til mål. Langsomt men sikkert overtog drengene fra Henriette Hørlücks Skole mere og mere af spillet. De skabte flere chancer, uden at det dog gav mål.

Et par minutter før slutfløjt blev hjemmeholdet reduceret til ti mand, og i de døende minutter lykkedes det for udeholdet at udligne og dermed sikre en mulighed for at gå videre i straffesparkskonkurrencen.

Afgjort i straffe
Hjemmeholdet skulle sparke først, og det scorede de på. Så blev det udeholdets tur. Allerede ved første spark gik det galt, idet Mathias Lauridsen forhindrede en udligning med en god redning. Derefter fulgtes de to hold ad og skiftedes til at score. Så da femte straffespark også sad i kassen, kunne kampens dommer fløjte af. Agedrup Skole er dermed videre til næste runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se det afgørende mål i straffesparkskonkurrencen her: