TV: Slap for straffe

Puha: Afgjort fire minutter før tid

Kampen blev afgjort sent, så pigerne fra Lyshøj og deres træner slap for straffe. (Foto: Jens Ole LS)
Kampen blev afgjort sent, så pigerne fra Lyshøj og deres træner slap for straffe. (Foto: Jens Ole LS)

Pigerne fra Lyshøjskolen havde hjemmebane mod pigerne fra Sdr. Vang Skole.

Det var anden kamp for hjemmeholdets piger, mens de gæstende piger endnu ikke havde været i kamp, da deres programsatte første kamp blev vundet uden kamp.

Gæsternes anfører, Christina Gabriel, sagde inden kampen:

— Vi har endnu ikke spillet, så vi skal lige ind i kampen, og så skal det nok gå

Hjemmeholdets anfører, Maria Bruun, glædede sig også til opgøret.

— Vi tror på en god og fair kamp. Vi glæder os alle til at kæmpe for vores skole.

Se kampfakta her

TV: Sen sejr

Fangrupperne tog opmærksomheden
Begge hold gik friskt til sagen og begge hold prøvede på bedste vis at spille fodbold. Det meste af spillet foregik dog på banens midte, og de enkelte afslutninger, der var tale om, stod hjemmeholdet for. De tiltvang sig da også tre-fire hjørnespark. Men gæsternes gode keeper, Hana Haskic, blev aldrig sat på alvorlige opgaver.

Nogen sindsoprivende forestilling blev det derfor ikke til i første halvleg. Den bedste underholdning kom da også fra de to holds fangrupper, der var mødt talstærkt op.

Den forløsende scoring
Anden halvleg startede på samme måde som første halvleg sluttede. Men stille og roligt fik Lyshøj-pigerne et overtag i spillet. Som kampen skred frem blev presset større og større mod gæsternes mål. Samtidig blev det mere og mere sjældent, at Sdr. Vang-pigerne kom over midterlinjen.

Selvom hjemmeholdet pressede mere og mere, så var det så som så med gode og farlige afslutninger. Gæsterne havde i holdets anfører, Christina Gabriel, en meget velspillende libero med stort overblik. Når det ikke lykkedes hende at stoppe hjemmeholdets angreb, så greb keeperen godt ind.

Først i anden halvlegs 10. minut var der rigtig fare på færde, da der opstod et voldsomt klumpspil foran Sdr. Vang Skoles mål. Gæsternes forsvar havde svært ved at få bolden clearet ud af farezonen og hjemmeholdet evnede ikke at udnytte klumpspillets tilfældige muligheder.

Fire minutter før tid lykkedes det så endelig for Lyshøj-pigerne at omsætte deres overvægt i spillet til en scoring. Det var Amalie Beirholm, der tog et par hurtige træk på tværs af banen, og resolut knaldede bolden i kassen uden for Sdr. Vang- keeperens rækkevidde.

'Hundene' gøede

Umiddelbart inden denne scoring blev Lyshøjskolens træner spurgt om, hvordan hun havde det, hvis holdene skulle ud i straffesparkkonkurrence.

— Det vil jeg ikke være glad for, svarede hun.

— For Sdr. Vang Skolen har en rigtig god keeper.

Men hun slap for straffe og Lyshøj-pigerne snuppede en fortjent sejr.