TV: Snuppede smal sejr

Tæt dyst: Laura Fratilescu var pigen bag målene

Laura Fratilescu scorede opgøret to basser. Foto: Lars Pedersen
Laura Fratilescu scorede opgøret to basser. Foto: Lars Pedersen

I pigernes anden runde på Fyn tog Højmeskolen hjemme imod Dalumskolen. Ingen havde lyst til at tage favoritværdigheden på sig, men begge hold rådede over flere klubspillere, så der var lagt op til en åben forestilling.

Se kampfakta her.

TV: Anførere i direkte duel

Lige løjer
Det stod hurtigt klart, at der ikke var den store forskel på de to hold, som både fysisk og teknisk matchede hinanden ganske godt. Meget spil kom til at foregå midt på banen, for begge hold spillede ud fra en stærk defensiv.

Der gik 10 minutter, inden publikum fik den første målchance at se. Hjemmeholdets anfører Marie Damgaard sendte et godt langskud af sted mod mål, som Ingrid Damberg i udeholdets mål ikke kunne holde. Bolden røg ud til Sofie Rosenly, men i anden omgang var Ingrid Damberg sikkerheden selv og fik sikret sig bolden.

Udeholdet fik efterhånden tilkæmpet sig et lille spillemæssigt overtag, men alt for meget spil skulle gå igennem holdets store profil Laura Fratilescu, som spillede på den centrale midtbane.

TV: Skræmte inden kampstart

Chance i vente
Første halvleg sluttede 0-0 og allerede i pausen begyndte et par af tilskuerne at snakke om, at der sikkert skulle findes en vinder på straffesparkskonkurrence.

Hør hjemmeholdets pausesnak her:

Heldigvis blev dette ikke nødvendigt, for i anden halvleg blev der løsnet op for de defensive bånd, og kampen var som forvandlet.

Der gik blot to minutter af anden halvleg, inden udeholdet bragte sig på 1-0. Kardi Bojang sparkede frispark, som i første omgang blev pareret af Tia Witt i hjemmeholdets mål, men riposten røg lige ud til Laura Fratilescu, der let kunne sende bolden i kassen.

Nu bølgede angrebene fra side til side, og publikum blev godt underholdt. Hjemmeholdets anfører Marie Damgaard blev lagt lidt længere frem som en hængende angriber lige bag ved Sofie Rosenly. Efter 10 minutters spil i anden halvleg var Marie Damgaard tæt på en udligning, men Ingrid Damberg nåede helt op under overliggeren og fistede bolden væk.

En stor chance til hjemmeholdet:

TV: Var bare skarpere

Lukkede og slukkede
Med 10 minutter tilbage af kampen blev udeholdet tilkendt et hjørnespark. Efter lidt tilfældigheder endte bolden hos Arushka Lafortune, der dog måtte se sit spark prelle af på målstolpen. En scoring på dette tidspunkt ville naturligvis have lukket kampen, men hjemmeholdet skal have ros for at spille deres chance i kampens slutfase.

Faktisk burde Marie Damgaard nok have udlignet med fem minutter tilbage af kampen, da hun i fri position på kanten af straffesparksfeltet sendte bolden snert uden om den fjerneste opstander.

Marie Damgaard forsøgte at få udlignet til slut i kampen. Foto: Lars Pedersen
Marie Damgaard forsøgte at få udlignet til slut i kampen. Foto: Lars Pedersen
 

Hjemmeholdets slutoffensiv gav naturligvis huller bagude, og som det ofte sker, så slog udeholdet kontra. Med to minutter tilbage af kampen modtog Laura Fratilescu bolden lige uden for straffesparksfeltet og med et velplaceret spark, sendte hun bolden ind bag Tia Witt til 2-0 til udeholdet.

Dalumskolen var naturligt nok meget glade for sejren, men var ikke særlig glade for udsigten til at skulle møde Hjalleseskolen i næste runde.Det bliver da uden tvivl også en svær nød at knække for Dalumskolen, men hvis man kan spille en hel kamp på samme måde, som man spillede i anden halvleg, så kan alting ske.