TV: Spydspids slog til

Videre: Topangriber leverede dagens detalje

Klar til kamp. Foto: Lars Pedersen
Klar til kamp. Foto: Lars Pedersen

Drengene fra Næsby Skole tog hjemme i mod Tarup Skole i drengenes første runde af Ekstra Bladet Skolefodbold på Fyn. Begge hold stillede op med en del klubspillere, så på forhånd var der lagt op til en seværdig kamp med et fornuftigt teknisk niveau. Se kampfakta her.

Pres fra start
Det var udeholdet, der slog takten an fra kampens første minut ved at lægge et højt pres på hjemmeholdet, og samtidig stod det hurtigt klart, at udeholdets spillere havde en klar fysisk fordel.

De skulle da også kun bruge fem minutter, inden de fik scoret kampens første mål. Et perfekt slået frispark fra Lucas Krøll endte kort inde under mål lige i panden på Youssef Isam, der let kunne dirigere bolden ind bag en chanceløs Mikkel Andersen i hjemmeholdets mål.

Værterne havde svært ved at spille sig ud af udeholdets pres, og man fornemmede hurtigt, at det nok snart ville gå galt igen. Og blot fire minutter efter første scoring gik det galt igen: En løs bold i hjemmeholdets forsvar blev ikke clearet rettidigt, og så var det ingen sag for Eman Vranic at bringe gæsterne på 2-0.

Se også: Lod fødderne tale

Dagens detalje
Efter 18 minutter faldt kampens flotteste detalje; et godt gennemspillet angreb blev afsluttet af Youssef Isam, der med en akrobatisk drejning fik sendt bolden mod mål med hælen. Bolden havde sikker kurs mod nettet, men Youssefs holdkammerat Asger Sandberg kunne ikke dy sig for at forsøge at "stjæle” scoringen ved at hjælpe bolden det sidste stykke over stregen, men med det resultat, at kampens udmærkede dommer korrekt fløjtede for offside.

Youssef Isam var i særdeleshed udeholdets bedste på dagen, og derfor var det en god mulighed for Næsby til at komme tilbage i kampen, da Youssef Isam blev udvist i ti minutter.

Youssef Isam var her, der og alle vegne i onsdagens opgør. Foto: Lars Pedersen
Youssef Isam var her, der og alle vegne i onsdagens opgør. Foto: Lars Pedersen

Se også: TV: Gæster fik tur i møllen

Èn i undertal
Udeholdet trak sig længere tilbage på banen med en spiller i undertal, og det udnyttede Næsby til at få deres første reelle målchance i kampen, da hjemmeholdets bedste spiller Aiman El-Aina sendte en bold i dybden til Simon Lohman. Udeholdets keeper Mikkel Jørgensen afværgede dog med en flot fodparade. Første halvleg endte 2-0 til udeholdet, hvilket var velfortjent.

Se Youssef Isams scoring, der blev underkendt:

Se også: Kynismen sejrede

Gik ned i tempo
Anden halvleg nåede på intet tidspunkt samme niveau som første halvleg, og vi skulle hen til kampens slutminutter, før der kom en ny scoring.

Her var det Youssef Isam, der uselvisk lagde bolden videre til Malthe Beck, der tæt under mål kunne lægge bolden under hjemmeholdets keeper, Mikkel Andersen. Derefter lukkede og slukkede Malthe Beck til 4-0, og Tarup Skole er derfor videre til anden runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.