TV: Svensker afgjorde fremragende kamp

Fremragende kredsfinale: Oliver Olsson matchvinder i årets brag

Sådan jublede matchvinder Oliver Olsson efter sin sikre scoring på straffespark. Foto: Henrik Schou
Sådan jublede matchvinder Oliver Olsson efter sin sikre scoring på straffespark. Foto: Henrik Schou

KOLDING (Ekstra Bladet): Uden sammenligning den bedste kredsfinale i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Mere præcist kan det ikke siges om den fantastiske kredsfinale i den fynske kreds mellem Kolding Realskole og Nymarkskolen.

Den fyldte tribune på Kolding Stadion fik et brag af en herredyst, vi alle sent vil glemme. Super spillere på begge hold, hvor store profiler viste teknik og hurtighed, der ikke er set i nogle af de tidligere kredsfinaler. Ikke bare i nærheden af.

Begge hold ville have været klare favoritter vest for Storebælt til at nå i den endelige finale i verdens største skoleturnering torsdag 25.april 2019. Nu blev det Nymarkskolen, som i deres tredje kredsfinale på stribe endelig fik guldet med hjem til Svendborg efter den snævre 2-1-sejr. Samt ikke mindst pladsen i forårets kvartfinaler.

Galleri: Kolding Realskole - Nymarkskolen

Byttede roller
De to hold havde hver deres halvleg. Hjemmeholdet sad på alt i første akt, hvor de spillede smukt, hurtigt og mindst en klasse bedre end gæsterne. De havde læst på lektien her på Ekstra Bladet og fik presset Svendborg-holdet højt oppe, hvor de så udnyttede at være lavere og mere lette på fødderne til at blive farlige.

Kolding burde også have fordoblet pauseføringen på 1-0, da holdets anfører og bedste mand, Thais Paulsen, misbrugte en 100 procents chance. 20 sekunder senere lå bolden i nettet i modsatte ende til 1-1.

- Det var en vildt god kamp. Men i starten var det ikke godt nok. Da de kommer på 1-0, sidder de på det hele. Så vi havde virkelig brug for at komme ud til pausen og få rettet på tingene, forklarer Oliver Olsson fra Nymarkskolen.

Oliver Olsson i aktion på midten, hvor han både tog og gav med hård hånd. Foto: Henrik Schou
Oliver Olsson i aktion på midten, hvor han både tog og gav med hård hånd. Foto: Henrik Schou

I pausen fik de at vide, der skulle mere tryk på oppe foran. I første halvleg havde uskarpe Gabriel Nilsson ligget alene på toppen uden at få noget som helst ud af det. For stor en del af kræfterne blev også brugt på at invitere dommeren til at hive kort op af lommen med sine utallige små beskidte tricks, skubben og kommentarer til modspillerne. Heldigvis kom Gustav Storm ind og fik sat mere pres på helt fremme.

I samme minut, hvor Gabriel blev skiftet ud, udlignede Gustav Storm angrebet efter den enorme chance til 2-0.

- Efter pausen vinder vi næsten alle duellerne, det får dem også til at trække sig længere tilbage. De får heller ikke ret meget tid på bolden, sådan var de jo ellers rigtig farlige i første halvleg, lyder analysen fra Oliver Olsson, som spillede en stærk kamp på midtbanen.

En af utallige dueller på midtbanen for Oliver. Foto: Henrik Schou
En af utallige dueller på midtbanen for Oliver. Foto: Henrik Schou

Anfører: 'Fuck ja - vi skal i finalen'

Luftens herre
- Efter vores første mål skete der ligesom noget med os. Der gik ild i os, kan man sige. Vi tænkte alle sammen, at den her skulle vi ikke bare tabe. I år er det vores tur, lyder det med et smil fra den tårnhøje midtbaneslider fra Næsby Boldklub.

Han fik virkelig brugt sin fysik i de utallige dueller og satte uden tøven tænder og øjenbryn på spil i den hårdt spillede kamp, hvor drengene af dommeren fik lov til at gå til den. Og nogle gange lidt mere.

- Min rolle er at være den defensive, der ligger og rydder op foran forsvaret. Det er jeg bedst til.

Olsson er forudseende og har en kæmpe styrke i luften.

- Det er klart en af mine spidskompetencer, jeg vinder det meste af det, der foregår i luften. Ikke kun fordi jeg er høj, man skal jo også stå det rigtige sted.

Og det kan den 15-årige profil i den grad finde ud af. Flere på holdet er temmelig høje, men Oliver får mest ud af de ekstra centimeter, samtidig med han er hurtig på støvlerne.

Billedet taler for sig selv, Oliver var luftens herre. Foto: Henrik Schou
Billedet taler for sig selv, Oliver var luftens herre. Foto: Henrik Schou

TV: Storm skabte spænding

Svensker på holdet
Nymarksolen fik sat sig mere og mere på kampen og kom til de chancer, de havde savnet før pausen. Et af de farlige løb i dybden, resulterede pludselig i den største chance af alle i fodbold. Gæsternes angriber blev nemlig fældet i det forbudte felt med dommeren få meter bagved. Han signalerede klart for alle på stadion, at der ikke var straffe, men linjedommeren mente noget andet. Det lyttede dommeren til og ændrede sin kendelse til straffespark.

- Alle skreg bare med det samme, at jeg skulle sparke. Den tager Olsson!

- Det måtte jeg jo så gøre. Mit idol er Andreas Granqvist fra det svenske landshold. Han var suveræn til at sparke straffe, især ved VM for Sverige, hvor han satte flere ind fra pletten, forklarer Oliver og fortsætter:

- Jeg er selv født i Sverige og er halvt svensk. Så det er nok derfor, jeg netop har en svensker som idol.

Der skulle lige gives et kort og tales lidt med hjemmeholdet, så Oliver fik lov at stå længe ved bolden, før han måtte sparke. Det fik kun presset til at blive endnu tungere.

- Allerede før kampen, havde jeg sagt, at jeg ville sætte den højt lige i midten, hvis vi kom ud i straffe. Så det gjorde jeg bare, kommer det med endnu et stort smil fra matchvinderen, der scorede stensikkert og kunne juble med resten af holdet.

(Se sparket her)

Bolden lige sat ind bag keeperen fra pletten. Foto: Henrik Schou
Bolden lige sat ind bag keeperen fra pletten. Foto: Henrik Schou

Nymarkskolen klar til kvartfinalen

En procent eller to
Det resultat holdt hjem, og Nymarkskolen har før kvartfinalerne en målscore på 31-1. Før kredsfinalen var der slet ikke scoret på dem, men de har også et stort og stærkt forsvar.

- Nu har vi tabt den kredsfinale to gange, det ville ikke være til at bære med en mere. Så vi gav den bare fuld gas, da dommeren endelig fløjtede kampen af, fortæller den svenske profil.

Holdene havde en halvleg hver, begge kunne have vundet og kaldt det fortjent. Det var fysikken over for teknikken, hvor fysikken sejrede.

- Vi vandt fortjent nok, men den kunne også være gået til dem. Vi har intet i første halvleg, men vi sidder på dem i anden. Det var som om, vi lige ville det en procent eller to mere.

De fik lov at spille hårdt i kredsfinalen, der heldigvis var på ægte græs. Foto: Henrik Schou
De fik lov at spille hårdt i kredsfinalen, der heldigvis var på ægte græs. Foto: Henrik Schou

Meget mere var det måske ikke, det var virkelig marginalerne i denne fremragende kredsfinale. Drengene viste sig som fantastiske ambassadører for det bedste af det bedste, som Ekstra Bladet Skolefodbold har at byde på. Desværre måtte en af dem nøjes med sølv.

Nymarkskolen fik guld om halsen og er klar til kvartfinalerne til marts mod en af de øvrige kredsvindere vest for Storebælt.

Sådan siger Oliver om straffesparket:

Galleri: Kolding Realskole - Nymarkskolen

Super, super stemning. Foto: Henrik Schou
Super, super stemning. Foto: Henrik Schou

TV: Nymarkskolen får guldmedaljer

Endelig lykkedes det for Nymarkskolen efter to tabte kredsfinaler i træk. Foto: Henrik Schou
Endelig lykkedes det for Nymarkskolen efter to tabte kredsfinaler i træk. Foto: Henrik Schou