TV: Underholdende affære

Tæt opgør: De to holds drenge gav hinanden kamp til stregen

Der blev gået til vaflerne i opgøret. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
Der blev gået til vaflerne i opgøret. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)

I anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold tog hjemmeholdets drenge fra Ullerup Bæk Skolen imod gæsterne fra Gauerslund Skole.

Hjemmeholdets anfører, Anders Nielsen, udtalte sig inden kampen. 

— Vores første sejr i turneringen var en taktisk sejr over et bedre mandskab, og resultatet af dagens kamp vil være et spørgsmål om, hvem af holdene der bedst rammer dagen, var beskeden.

Se kampfakta her.

Gæsternes anfører, Alexander Joe, fangede vi også inden kampstart.

— Vi får det vanskeligt i dag, men vi tror da, at vi vinder kampen, lød den optimistiske melding. 

Se også: TV: Ære på spil

God fight
Det viste sig hurtigt, at det var to gode mandskaber, der mødte hinanden. Begge hold viste ikke alene dejlig fodbold, men det blev også en underholdende kamp med masser af fight og tætte dueller om bolden.

Holdene havde hver sin halvleg, hvad store målchancer angik. Gauerslund Skole var bedst i første halvleg, og havde ikke mindre end seks oplagte målchancer, hvor de kun manglede at skulle passere hjemmeholdet keeper, Jacob Jensen. Men Jacob er ikke håndbold-målmand for ingenting. På allerbedste vis gik han hver gang frem til den fremstormede angriber, så han helt fænomenalt dækkede sit mål, og dermed kom i vejen for en masse oplagte målchancer.

Ullerup-målmanden Jacob Jensen stod et brag af en kamp. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
Ullerup-målmanden Jacob Jensen stod et brag af en kamp. (Foto: Jens Ole Lund Sørensen)
 

Se også: TV: De brændte chancers kamp

Gauerslund-drengene var teknisk gode, og havde mange gode kombinationer mod de lidt fysisk stærkere drenge fra Ullerup Bæk Skolen.

Det var da også efter nogle flotte kombinationer - fire minutter før pausefløjt – at de kunne bringe sig foran med 0-1. Det var holdets dygtige anfører, Alexander, der sørgede for at sende bolden ind bag en prisgivet keeper i hjemmeholdets mål.

I første halvleg havde gæsterne store problemer med at passere keeperen, Jacob, i hjemmeholdets mål, og i pausen blev gæsternes anfører, Alexander, derfor spurgt, hvad de ville gøre i anden halvleg.

— Vi skal drible uden om ham, svarede Alexander.

Overtaget skiftede
Det blev ikke aktuelt for gæsternes angribere, for de kom ikke frem til de samme muligheder i anden halvleg.

Derimod var det hjemmeholdet, der nu tog teten og kom frem til adskillige gode afslutninger. I det 13. minut sled hjemmeholdets anfører, Anders Nielsen, sig fri lidt uden for straffesparkfeltet og med et drøn af et spark, ramte han den ene målstolpe. Samme spiller havde senere en oplagt chance, der skammeligt blev overplaceret, så bolden lige gik forbi målet.

Jo nærmere vi kom kampens afslutning, jo mere pressede Ullerup Bæk-drengene på for at få en udligning. Men med et godt kæmpende forsvar hos Gauerslund-drengene, og ikke mindst flere superredninger af holdets keeper, så lykkedes det holdet at holde stand.

Gauerslund Skole kvalificerede sig dermed til næste runde.