TV: Uskarp Krog i Søhuset

Fyn er fin: Anna Krog og Søhusskolen humpede i kvartfinalen

Anna Krog (rød) i en af mange dueller på midtbanen, hvor hun bør blive under hele kampen. Foto: Henrik Schou
Anna Krog (rød) i en af mange dueller på midtbanen, hvor hun bør blive under hele kampen. Foto: Henrik Schou

ODENSE (Ekstra Bladet): Det lignede træningsøvelser i det meste af første halvleg, da Søhusskolen mødte Erritsø Fællesskole i kredsfinalen på Fyn. Hjemmeholdet behandlede gæsterne som de kegler, der bruges ved opvarmning. Bolden blev spillet rundt i trekanter uden afbrydelser, og det lignede bare spørgsmål om tid, før den ville være at finde bag Erritsø-keeperen.

Anfører Anna Krog gik forrest i opspillet, hvor hun også kom til flere gode chancer både med skud udefra og i direkte løb mod buret. Men målene udeblev, mens frustrationen steg hos den høje midtbaneprofil.

Erritsø var spillet helt ned under både kunstgræs og det øverste jordlag, de var præcis så farlige som et snefnug er for et hustag.

Lige til det gik galt for hjemmeholdet.

Galleri: Søhusskolen - Erritsø Fællesskole

Våd klud i ansigtet
Uden på noget tidspunkt at have været i nærheden af mål, eller bare have haft en afslutning, svingede anfører Emma Wetche højreskøjten fra 35 meter og skød direkte på målmanden, som havde solen i øjnene og glemte at gribe. 0-1 i første forsøg.

- Vi har alt spillet i starten, men så begynder vi at slappe for meget af og får ikke holdt det høje pres. Forsvaret hænger, og vi får ikke taget de rigtige løb, forklarer Søhusskolens anfører Anna Krog.

Den holdning blev dyr, for nu var de bagud efter at have siddet på det hele. Som i alt.

- Det er bare løgn, var min første tanke. En mega våd klud i ansigtet. For vi havde jo det hele for vores fødder. og så var de alligevel foran. Det gav ingen mening!

Anna har stor erfaring med Ekstra Bladet Skolefodbold, som hun har spillet siden femte klasse, hvor hun smukt debuterede med et hattrick i sin første kamp.

Krog holder modstanderen bag sig, når den gode fysik bruges til at styre slaget i cirklen. Foto: Henrik Schou
Krog holder modstanderen bag sig, når den gode fysik bruges til at styre slaget i cirklen. Foto: Henrik Schou

TV: Reservernes store dag

Bliver stresset
Siden er den talentfulde midtbanespiller blevet 15 år og optræder i Odense Q sammen med to af de øvrige profiler fra holdet i kredsfinalen.

- Vi var pressede, fordi vi var nervøse. Vi er kun kommet til tredje runde i mine fem år, nu stod vi i kredsfinalen, forklarer Anna og uddyber:

- Normalt er vi ellers gode til at blive ved at spille bolden rundt og vente på chancen, men i dag stressede vi for meget. Især efter deres mål.

Lange bolde afløste den fine teknik, og pigerne løb forvirrede rundt som høns uden hoveder. Odense-holdet mangler i den grad en leder, der træder i karakter på banen både spillemæssigt og bruger munden til at dirigere.

Et godt bud på den rolle er normalt anføreren, hende så man ikke meget til i en kamp, der vist hurtigst muligt skal glemmes. Anna Krog havde en skidt dag på kontoret, hun har ellers været flot spillende i de tidligere runder og er noteret for 13 mål i fem kampe.

- Jeg kan ikke rigtig finde det gode spil frem, når jeg bliver stresset. Det er lidt en ond cirkel, lyder den ærlige analyse fra Anna selv.

Der er lidt at tænke over for både hende selv og den kommende modstander i kvartfinalen. For måske kan Anna stresses og dermed pilles ud af kampen, det vil være et stort minus for de fynske mestre.

Også helt inde under mål i hovedspillet er Anna Krog stærk. Foto: Henrik Schou
Også helt inde under mål i hovedspillet er Anna Krog stærk. Foto: Henrik Schou

TV: 'Den skulle bare ha'

Håbløst
- Jeg bliver frustreret, når det ikke kører. Så bliver jeg mere fysisk og går hårdere ind i nærkampene, når jeg bliver sur.

Oftere og oftere slog hun ud med armene og så opgivende ud, når de hurtige pasninger ikke virkede. Hun brugte også oceaner af kræfter på at løbe alt for meget over hele banen frem for at holde sin plads og styre den midtbane, hun ellers havde så godt styr på i starten.

- Som anfører skal jeg blive bedre til at fordele spillet og især hjælpe de andre til at stå der, hvor de skal være. I dag burde jeg have fået forsvaret med frem, vi havde jo mindst fire bagude, selv om bolden var på den modsatte halvdel, forklarer kaptajnen.

Helt korrekt, det så i perioder håbløst ud. Som om de slet ikke gad bagude. Søhus var uden tvivl det klart bedste hold og burde med det materiale aldrig have tilladt bare en smule spænding i kredsfinalen. Men for mange spillede for sig selv og byttede pladser, som vinden blæser. Så er det svært at spille holdspil.

(SE DE 35 FEDE FOTOS FRA KREDSFINALEN HER)

Dejlige smil efter udligningen. Foto: Henrik Schou
Dejlige smil efter udligningen. Foto: Henrik Schou

Sådan gik finalerne i Vejle

Super keeper

Anna Krog er bedst i medgang og har noget at arbejde med i forhold til at være presset. Men hun ved det godt og knokler med det i klubben.

- Jeg er ved at lære at løbe på de rigtige tidspunkter, så jeg ikke er overalt. Men jeg vil bare så gerne op at score, lyder det med det store smil på.

- Selvfølgelig vil jeg gerne være matchvinder, men bare vi vinder.

Det gjorde Søhusskolen også i kredsfinalen, for 0-1 blev til 1-1 ved Line Petterson og til slut 2-1 og en plads i forårets kvartfinaler i verdens største skoleturnering

- Da vi kom på 1-1 var det bare sådan: Puha, nu er der kun en vej. Nu skal den bare være der. De andre tabte pusten lige der, det skulle udnyttes.

Hjemmeholdet havde godt med chancer, og kun den super dygtige keeper, Anna-Maj Nikolajsen, holdt spændingen i live med flere fantastiske redninger. Hun var klart sit holds bedste og årsagen til, at nederlaget blot blev på 2-1.

Søhus-pigerne hoppede op i hinandens arme efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Søhus-pigerne hoppede op i hinandens arme efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

TV: Søhusskolen er i kvartfinalen

Bliver sindssyg
- Der faldt virkelig en kæmpe sten fra mit hjerte, da Nadia Christiansen endelig fik scoret til 2-1. Hun er ellers normalt ikke med, så det var helt vildt, forklarer Anna om matchvinderen, der netop var skiftet ind før sin livsvigtige kasse.

- Så gik jeg tilbage og blev på den defensive midtbane for at holde den hjem.

For det måtte bare ikke gå galt. Ikke så tæt på.

- Jeg hader, hader at tabe. Jeg bliver sindssyg, og der går lang tid, før jeg kommer over det, forklarer hun og fortsætter hurtigt:

- Især i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er jo mit sidste år nu, så jeg skal bare ikke tabe. Det er sidste chance, den skal udnyttes helt til finalen.

Sådan siger Anna Krog om kampen:

Galleri: Søhusskolen - Erritsø Fællesskole

Så tæt på var Anna Krog, da hun hamrede kuglen afsted ved 0-0. Foto: Henrik Schou
Så tæt på var Anna Krog, da hun hamrede kuglen afsted ved 0-0. Foto: Henrik Schou

Galleri: Søhusskolen - Erritsø Fællesskole