TV: Var ligeglad med favoritværdigheden

Lige affære: Ingen af holdene fik for alvor sat sig på kampen

Vestre Skole kæmpede bravt, men forgæves. Foto: Preben Nielsen
Vestre Skole kæmpede bravt, men forgæves. Foto: Preben Nielsen

Det blev en jævnbyrdig affære i det vestfynske, da Ejby Skoles drenge tog imod Middelfartdrengene fra Vestre Skole.

Ud fra foregående års resultater pegede meget på, at skulle være Vestre Skole, der skulle løbe af med sejren, også fordi, der var flere spillere på holdet, der sidste år nåede helt til sjette runde og først tabte til de senere semifinalister fra Kolding Realskole.

Se de to hold hilse på hinanden før start her:

Se kampfakta her.

Vil vinde turneringen kun med uafgjort

Lige match
Det stod dog ret hurtigt klart, at det ville blive en jævnbyrdig kamp. Der var meget spil på midten af banen, mange nærkampe, der afstedkom nogle frispark, som var de farligste chancer. Det var dog gæsterne fra Vestre skole, der havde den første afslutning mod mål. Det var den senere fidusmodtager Matias Lundgren Hansen, der forsøgte sig, men lige forbi.

Efterhånden fik hjemmeholdet tilkæmpet sig mere og mere af spillet og også nogle få chancer. En sådan blev i første omgang afværget af Vestre Skoles glimrende målmand Oliver Arnvig, men han fik kun fistet bolden på overliggeren, og riposten headede Jakob Larsen sikkert i nettet til en fortjent 1-0 føring.

Der var fortsat meget spil midt på banen, men ikke egentlig gennemspillede angreb, før i de allersidste minutter af halvlegen, hvor Vestre Skoles senere fidusmodtager Matias Lundgren smart spillede holdets anfører Emil Pape helt fri. Denne betænkte sig ikke og sparkede elegant bolden ind til pausestillingen 1-1.

Travl dag på kontoret

Lukkede og slukkede
I pausen fik drengene fra Ejby Skole at vide af deres træner:

- Vi sidder på det meste. I skal bare tæt op til deres anfører (målscorer Emil Pape), så har vi helt styr på dem.

Hør fra pausen her:

Anden halvleg formede sig mest af alt som første, kun meget få gennemspillede angreb, stadig en del nærkampe. En nærkamp resulterede i et gult til en Vestre spiller for en ulovlig skuldertackling.

Udvisningen medførte ingen ændring i spilfordelingen. Det var fortsat hjemmeholdet, der sad på det meste. Spilovertaget blev først udnyttet med små 10 minutters spilletid tilbage, da Ejbys Markus Christensen, der i dag optrådte som midterangriber modtog bolden midt for mål og udplacerede Vestre Skoles målmand.

Herefter var det alt på et bræt for Vestre Skole, der blev fra trænerteamet på sidelinjen råbt:

- Fremad, alle mand frem, især i forbindelse med dødbolde. Der blev uafbrudt råbt, fremad fremad, men større muligheder for udligning kom der ikke.

Derfor 2-1 til Ejby skole, der dermed er klare til fjerde runde.

Det bliver spændende at følge dette meget homogene hold, der er uden de helt store indivudialister, men som tilsammen udgør et hårdt kæmpende kollektiv.