TV: Vekslende affære

Frem og tilbage: Det lugtede af en straffesparks-konkurrence, men et straffespark i ordinær tid afgjorde matchen

Der var mange store chancer i opgøret. (Foto: Preben Nielsen)
Der var mange store chancer i opgøret. (Foto: Preben Nielsen)

— Det er en kamp, vi skal vinde, lød det fra hjemmeholdet Nymarkskolens træner Jon Bøgedal.

— Vi ved godt, at modstanderen er et godt hold. Vi kender flere af spillerne og nogle af vores spillere spiller sammen med dem, men vi bør være stærkere, lød meldingen inden kampen.

Det gik dog ikke helt som forventet.

Se også: TV: Fuldførte comebacket

Ørstedskolens drenge, der i den første kamp havde vundet suverænt, uden alle skolens 9. klasses elever, der havde været på studietur, var nu tilbage i stærkeste opstilling. Derfor var det lidt af en overraskelse, at de i dag stillede op uden den suveræne topscorer fra sidste kamp. 

Træneren fra Ørstedskolen Jesper Lentz besvarede da også spørgsmålet.

— Han var godt nok også noget skuffet over ikke at skulle være med i dag. Men vi stiller stærkeste hold. Vi ved, at det er en svær modstander. Vi kender flere af spillerne, der spiller sammen med nogle af vores spillere, lød forklaringen.

Se kampfakta her.

Der var stor opbakning til hjemmeholdet. (Foto: Preben Nielsen)
Der var stor opbakning til hjemmeholdet. (Foto: Preben Nielsen)
 

Jævnbyrdigt opgør
Kampen var uhyre jævnbyrdig og temmelig hårdt spillet, hvilket tre straffespark også tydede på. Der blev gået til stålet.

Det var gæsterne fra Ørstedsskolen, der startede bedst og fik held til at presse hjemmeholdets forsvar. Det blev presset så hårdt, at en tilbagelægning til målmanden blev samlet op, hvilket medførte indirekte frispark. Frisparket blev dog afværget, men det var som om hjemmeholdet i det øjeblik slap koncentrationen. De fik ikke bolden tilstrækkeligt clearet, så den kom igen ind i feltet, hvor Magnus Bæk ekspederede den i nettet.

Glæden var dog kort, for allerede to minutter efter begik en af Ørstedskolens forsvarere straffespark, da bolden ramte ham på hånden. Anders Bang var usvigelig sikker fra pletten.

Holdene kunne nu gå til pause med stillingen 1-1.

Der snakkes taktik i pausen. (Foto: Preben Nielsen)
Der snakkes taktik i pausen. (Foto: Preben Nielsen)
 

De mange tilskuere havde nok forventet og håbet, at hjemmeholdet ville komme mere med ind i kampen i anden halvleg, når de fik vinden med sig. Ørstedsskolens træner forberedte i pausen sine spillere på, at de nu ville få modvind og de skulle tage deres forholdsregler. Det gjorde de så effektivt, at de efter få minutters spil bragte sig i spidsen ved Simon Mai, der passerede hjemmeholdets målmand.

Stillingen 1-2 holdt en tid, hvor der ikke var de helt store målchancer til nogle af siderne. Igen måtte der et straffespark til at bringe hjemmeholdet tilbage. Dommeren vurderede, at der var gået i ryggen på en af hjemmeholdets spillere i feltet, og igen eksekverede Anders Bang usvigeligt sikkert. Nu lignede det, at en afgørelse skulle findes efter straffespark.

Straffespark før slutfløjt
Det blev det da også på en måde, da den myndige dommer endnu engang pegede på pletten. Denne gang var det en af hjemmeholdets spillere, der forbrød sig i feltet. Ørstedsskolens Mikkel Rønholt var usvigelig sikker.

Nymarkskolen forsøgte sig nu med en yderligere offensiv, men Ørstedskolens forsvar med en meget velspillende Anders Lund stod solidt og holdt hjemmeholdet fra større chancer. De vandt dermed kampen med cifrene 3-2.

Det blev altså farvel til de meget velspillende drenge fra Nymarkskolen, der naturligvis var noget skuffede, idet de nok havde betragtet sig selv som favoritter.