TV: Vendte truende nederlag

Taktisk ændring gav pote: Det ændrede kampens forløb, da Merle Christoffersen blev sat på toppen

Både Sofie Fyhn (tv) og Merle Christoffersen (th) spillede en rigtig flot kamp. Foto: Lars Pedersen
Både Sofie Fyhn (tv) og Merle Christoffersen (th) spillede en rigtig flot kamp. Foto: Lars Pedersen

I pigernes 4. runde på Fyn havde Nyborg Friskole hjemmebanefordel mod Sct. Hans Skole fra Odense.

Holdets træner Dan Nielsen var inden kampen meget bevidst om, at gæsterne var storfavoritter. Men hans hold var allerede nået længere, end han på forhånd havde turdet håbe på. Nyborg Friskole gik lige akkurat videre i sidste kamp efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hvor der skulle hele 18 skud til for at finde en vinder.

Sct. Hans Skole havde inden kampen spillet tre kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold og havde en målscore på 23-0, hvilket naturligt aftvang respekt.

Se kampfakta her.

Bedst i blæst

Trodsede forventningerne
Stik mod forventning var det dog Nyborg Friskole, der kom bedst i gang med kampen. En storspillende Vigga Fredslund på værternes midtbane var her, der og alle vegne. Sct. Hans Skoles små, dygtige teknikere havde det svært i kampens begyndelse. Vigga scorede da også begge mål i sejren på 2-0 over Kerteminde Byskole.

Det var derfor ganske fortjent, at Nyborg Friskole kom først på måltavlen i kampens tiende minut, da Sofie Fyhn afsluttede et godt gennemspillet angreb.

Resten af halvlegen blev en meget chancefattig affære. For der blev lukket godt af i de to forsvar.

Største mulighed tilfaldt Sofie Fyhn i det 25. minut, da hun tæt under mål fik afslutte. Men Zahra Lebde i Sct. Hans Skoles mål fik afværget med en flot redning.

Der blev gået til stålet. Foto: Lars Pedersen
Der blev gået til stålet. Foto: Lars Pedersen
 
18 straffespark

Satte sig på spillet
Nyborg Friskoles træner Dan Nielsen var naturligvis ovenud tilfreds med sine spilleres indsats i første halvleg. Det eneste punkt, han reelt ønskede forbedret var, at de skulle have kantspillerne bedre med. Det var svært at trænge igennem Sct. Hans Skoles midterforsvar, hvor Caroline Andersen og Karla Rasmussen dannede et sikkert makkerpar.

Sct. Hans Skoles træner Lars Eriksen brugte pausen på at styrke offensiven. Thilde Wiig måtte vige pladsen som spydspids for Merle Christoffersen. Det skulle hurtigt vise sig at give gevinst.

Sct. Hans Skole kom nærmest som forvandlede ud til anden halvleg, og satte sig solidt på spillet.

Der var kun gået få minutter af anden halvleg, da gæsterne fik udlignet til 1-1. Et lidt uheldigt udspark fra målmand Karoline Vesterskov endte lige i fødderne på Freja Christiani. Fra 25 meters afstand kunne hun sparke bolden i en høj bue over målmanden og i nettet.

Caroline Andersen fra Sct. Hans Skole spillede en flot kamp i forsvaret. Foto: Lars Pedersen
Caroline Andersen fra Sct. Hans Skole spillede en flot kamp i forsvaret. Foto: Lars Pedersen
 
En stor mundfuld

Lukkede kampen
I kampens 37. minut burde Merle Christoffersen have bragt udeholdet på 2-1. Men hun måtte se sit forsøg klaret i flot stil af Karoline Vesterskov, der bortset fra fejlen ved 1-1 målet stod en flot og fejlfri kamp. Merle havde også i kampene forinden vist gode takter og scoret minimum et mål i hver kamp. I første kamp mod Henriette Hørlücks Skole scorede hun endda et hattrick.

Merle Christoffersen var en af kampens største oplevelser. Hun er teknisk meget dygtig, placerer sig godt, og så har hun et godt blik for sine medspillere.

Efterhånden som anden halvleg skred frem, lignede det mere og mere en afgørelse på straffespark. Men med seks minutter tilbage af kampen fik Sct. Hans Skole scoret til 2-1 efter et sublimt forarbejde af Merle Christoffersen.

Alt i alt blev det en flot og seværdig pigekamp med masser af flot spil undervejs. Nyborg Friskole kunne trods skuffelsen efter kampen konstatere, at de havde tabt med æren i behold. Sct. Hans Skole er dermed videre til 5. runde, hvor de skal møde Broskolen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nyborg Friskole - Sct. Hans Skole, 1-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Sofie Jensen, Nyborg Friskole
Caroline Andersen, Sct. Hans Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Sofie Fyhn, Nyborg Friskole

Se Merle vise sine evner her: