TV: 'Veteranen' det fynske mareridt

Av for Fyn: Ida Eriksen nu oppe på 29 mål efter tre kasser storsejr i kvartfinalen

Ida 'Veteranen' Eriksen har enorm betydning for sit hold. Det viste hun endnu en gang med tre mål i 5-1-sejren i kvartfinalen - og nu 29 total. (Foto: Henrik Schou)
Ida 'Veteranen' Eriksen har enorm betydning for sit hold. Det viste hun endnu en gang med tre mål i 5-1-sejren i kvartfinalen - og nu 29 total. (Foto: Henrik Schou)

BILLUND (Ekstra Bladet): Vi kender vist alle den slags mareridt, der bare kommer tilbage igen og igen. Ikke til at slippe af med. Præcis sådan må det være at skulle stå på mål, når Ida Eriksen fra Sct. Hans Skole kommer hamrende ned mod målet. Så er de små 18 kvadratmeter altså pludselig rigtig, rigtig store at vogte. Der er ikke noget at gøre, andet end at samle bolden op fra nettet. Igen og igen. Et mareridt.

Kvartfinalen ude mod BillundSkolen var ingen undtagelse. Den 15-årige holdt sin helt egen legestue i Billund. Ikke med klodser fra LEGO, der jo stammer fra byen, men på det lokale stadion. Hjemmeholdet måtte lægge ryg til en afklapsning på hele 5-1, som kunne være blevet en hel del større, hvis Ida havde haft lidt mindre vintersøvn i øjnene og ikke brændt en række meget store chancer. Nu scorede hun 'kun' tre gange og er alene som topscorer i Ekstra Bladet Skolefodbold med hele 29 mål.
Nyheder Galleri: BillundSkolen - Sct. Hans Skole

Tynde på kanten
Sct. Hans Skole stillede op med kun to fra 9.klasse, tre fra 7.klasse og resten går i 8.klasse. Det er et meget ungt hold, der faktisk burde være endnu stærkere i næste sæson. Langt de fleste af deres modstandere stiller udelukkende med elever fra sidste klassetrin. Men det betyder intet for Sct. Hans.

- Til hverdag i klubben spiller vi med i drengerækken hos dem, der er et år yngre. Otte af dem på skoleholdet er de samme som på klubholdet i Marienlyst. Det er en kæmpe fordel at kende hinanden ud og ind. Her er vi nu rykket op i Mesterrækken, så det går da meget godt, fortæller den farlige forward med et smil.

- Vores eneste minus på skoleholdet er, at vi ikke har så stærke kanter. Det er faktisk de eneste to, der rigtigt mangler fra vores klubhold. Holdet her i Ekstra Bladet Skolefodbold har ikke helt den samme rutine, men ellers er vi stærke i alle tre kæder. Mest centralt på banen.

Netop dette skal nok vise sig at blive mere end almindeligt spændende i semifinalen. Sct. Hans Skole møder nemlig på hjemmebane Ungdomsskolen Ry, som har den bedste pige-kantspiller tilbage i turneringen vest for Storebælt i skikkelse af Vilja Pedersen. Lige netop med et fantomtræk langs venstre side og skråt ind mod mål efter en drømme-frispilning i dybden satte hun den livgivende scoring ind i kvartfinalen i Ry. Kun de mere moderne kameraer kan nå at fange 'Fighter-Vilja' piskende ned ad linjerne.

Der skal mindst to spillere til at få Ida Eriksen væk fra bolden. (Foto: Henrik Schou)
Der skal mindst to spillere til at få Ida Eriksen væk fra bolden. (Foto: Henrik Schou)

Jyllandsyd TV: Bye Bye Billund

Brændte kæmpe chancer
Ida Eriksen debuterede allerede i Ekstra Bladet Skolefodbold som 11 årig, da hun gik i 5.klasse. Hun har derfor fået øgenavnet 'Veteranen' af Ekstra Bladet, da hun allerede har spillet mange vigtige kampe i verdens største skoleturnering. Der er dog stadig noget at lære, det kniber nemlig gevaldigt med at få det kolde venstreben op på samme høje niveau som det højre. For meget skal lige rykkes over til den anden fod først, det koster tid.

- Jeg foretrækker helt klart at få bolden over til højre fod, det er den bedste. Men jeg træner selvfølgelig mit venstre, så det også bliver skarpt, forklarer hun.

Det er også nødvendigt, hvis hun skal tage det næste skridt op og blive mere end bare god på Fyn. Så skal man være så farlig, at det næsten er lige meget, om man løber den ene eller den anden vej mod målet. På den måde ved forsvarere ikke, hvad de kan forvente.

Ellers er der ikke mange fingre at sætte på talentet. Bortset fra de brændte chancer i kvartfinalen:

- Jeg ved det godt. Det ligner mig altså ikke at skyde forbi på den måde, kommer det med et stort et grin, da talen falder på de tre-fire store spildte muligheder i anden halvleg.

Man kan vel heller ikke rigtig tillade sig at brokke sig over tre mål i en kvartfinale og en total på 29.

Første scoring i hus - fynsk jubel. (Foto: Henrik Schou)
Første scoring i hus - fynsk jubel. (Foto: Henrik Schou)

Isabel kan sætte fart på både med og uden bold. Ofte halser modstanderen efter. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: Guld-back drømmer om finale på 'hjemmebane'

Ikke et delebarn
Men Ida har naturligvis store ambitioner og stiller store krav til sig selv. Uvist af hvilken årsag sparkede hun hvert hjørnespark, hvor det er lidt svært at score flere mål fra selv, men til sidst sagde hun stop.

- Jeg sendte Katrine Andreassen ud for at sparke dem, nu ville jeg altså have det sidste mål med. Jeg havde jo lavet de to, så jeg var oppe på 28 og delte pladsen som nummer et på topscorerlisten.

At dele er ikke nok for en farlig angriber:

- Jeg vil selvfølgelig være nummer et. Det er da klart. Så nu var det en andens tur, jeg kunne ikke klare at se de bolde ryge forbi mål længere. Den førsteplads stod der mit navn på allerede før kampen, så de skulle bare i kassen.

Planen lykkedes for 'Veteranen', som kort efter scorede kampens sidste mål i 5-1-sejren.

Lige her bliver 'Veteranen' alene på topscorerlisten med sit tredje mål. (Foto: Henrik Schou)
Lige her bliver 'Veteranen' alene på topscorerlisten med sit tredje mål. (Foto: Henrik Schou)

SÅ lykkedes det da fotografen at få et lille smil ud af hende. (Foto: Henrik Schou)
SÅ lykkedes det da fotografen at få et lille smil ud af hende. (Foto: Henrik Schou)

Lover flere kasser
29 mål kunne nok gøre de fleste tilfredse, men Ida vil have mere, mere, mere.

- Jeg har ikke tænkt mig at hvile på tronen. Der skal flere mål på kontoen. Lad os sige 32 i alt. To i semifinalen og et enkelt i finalen.

Selvsikkerheden fejler ikke noget:

- Vi tænker allerede på finalen. Det gjorde vi allerede før kvartfinalen. Men så måtte vi lige slå bremserne i og fokusere, den skulle jo lige vindes først, kommer det hurtigt fra profilen.

Der ligger bare et ekstra pres på netop Sct. Hans Skole fra Odense.

- Det at nå finalen i Odense som det andet hold i træk fra Odense, det ville jo være helt vildt. Det er selvfølgelig drømmen over alle drømme. Opbakningen vil være helt enorm, det så man også sidste år, hvor Kroggårdsskolen vandt det hele hjem til Fyn.

Ida 'Veteranen' Eriksen topper nu pigernes topscorerliste. (Foto: Henrik Schou) Fyn 'Veteranen' skubbede 'Dronningen' af tronen

Pokalen bliver hjemme
'Veteranen' spiller på et godt hold, der er ikke rigtig for alvor svage punkter og en målscore nu på 60-1. Det er lidt svært at udtale sig om forsvaret, da der i kvartfinalen blev scoret mod fynboerne for første gang. Ellers holdes bolden primært over midten, hvor den sidder sikkert på fusserne af Ida og især den fantastiske Katrine Andreassen, der spillede en fantomkamp i kvartfinalen og var banens bedste spiller.

Den høje rødhårede hurtigløber - kaldet 'Kometen' af Ekstra Bladet - blev for blot to måneder siden 14 år og går kun i 7.klasse. Det kan ingen se, de når faktisk heller ikke at se så meget af hende. Kun det røde hår danse bag hende. Hurtighed og styrke kombineret med fremragende teknik og overblik er en genial cocktail. Klasse!

Katrine Andreassen i et af RIGTIG mange hurtige løb mod mål. Afleveringer over en halv banelængde lige til fødderne kan hun også. Sjældent hos en 14-årig pige. Virkelig en spiller at holde øje med - og nyde! (Foto: Henrik Schou)
Katrine Andreassen i et af RIGTIG mange hurtige løb mod mål. Afleveringer over en halv banelængde lige til fødderne kan hun også. Sjældent hos en 14-årig pige. Virkelig en spiller at holde øje med - og nyde! (Foto: Henrik Schou)

Bolden er der styr på. Blikket er rettet fremad banen i søgen efter en fri medspiller. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: 'Kometen' med overblikket
Derfor kan topscoreren godt være lidt nervøs:

- Jeg var da lidt nervøs i aftes. Men jeg prøvede bare at forberede mig mentalt sammen med mine sommerfugle i maven.

At sove hjalp ikke det store:

- Det var svært at få noget ned til morgen. Men jeg var ikke bange. Mere spændt på den fede måde, for vi var så sikre på, holdet ville vinde. Det gør vi også næste gang. Vi skal bare nå den finale i Odense. Den vinder vi også, så pokalen kan blive, hvor den hører til: i Odense.

Nyheder Galleri: BillundSkolen - Sct. Hans Skole

Se med derude i landet - her er den nye dronning af topscorer-listen. (Foto: Henrik Schou)
Se med derude i landet - her er den nye dronning af topscorer-listen. (Foto: Henrik Schou)

Stolt mor
Havde Ida været en dreng, ville man have kaldt hende for selvglad efter hendes udsagn. Men sådan er de slet ikke sagt.  Det er hun slet ikke. Hun har stor tiltro til sig selv og sit hold, som hun også roser meget. Hun er heller ikke den type angriber, der bare hamrer på alt selv, bolden kan lige så ofte ryge videre til en anden, som står bedre placeret. Holdets succes kommer før hendes egen - men nummer et skulle hun altså have lov at blive i fred!

Faktisk er hun slet ikke så glad for rampelyset:

- Hun er en meget ydmyg pige, der ikke så gerne vil være i fokus, forklarer hendes mor og fortsætter:

- Men hun vil da være topscorer i sådan en kæmpe stor turnering som Ekstra Bladet Skolefodbold mere end noget andet, det betyder vildt meget. Og hun er da slet ikke færdig med at score, det er jeg sikker på. Hun har lige fået nye støvler til kunstgræs (som semifinalen spilles på), dem har der været mange mål i allerede. Så der skal nok komme flere, lyder det fra en stolt Malene Eriksen.

Semfinalen i Odense spilles tirsdag 19.april.
Læs ALT om slutspillet her

Hør 'Veteranen' fortælle her:


Nyheder Galleri: BillundSkolen - Sct. Hans Skole
Fin opbakning igen i Billund. (Foto: Henrik Schou)
Fin opbakning igen i Billund. (Foto: Henrik Schou)

Julia (i midten med gule støvler) har netop scoret det første mål i turneringen på Sct. Hans. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: Scorede første mål på Sct. Hans Skole
Glade tøser - 5-1 er en sjælden stor sejr i en kvartfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)
Glade tøser - 5-1 er en sjælden stor sejr i en kvartfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)

1 af 3 En lille jubel efter første scoring - armene kom først helt op senere, da titlen var i hus som dronning. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Hård fight og glidende tacklinger. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Ida 'Veteranen' Eriksen har enorm betydning for sit hold. Det viste hun endnu en gang med tre mål i 5-1-sejren i kvartfinalen - og nu 29 total. (Foto: Henrik Schou)