TV: 'Vi snupper dem på straffe'

Bidte negle: Kerteminde Byskole trak pinen lidt for langt ud

De tre glade prismodtagere efter kampen. Målmand Viktor List i midten havde en super dag på kontoret. Foto: Carsten Lausten
De tre glade prismodtagere efter kampen. Målmand Viktor List i midten havde en super dag på kontoret. Foto: Carsten Lausten

Det var på forhånd ventet, at kampen mellem Kerteminde Byskole og Langeskov Skole skulle blive en tæt og lige kamp, det blev den også. De to skoler mødes ofte i Ekstra Bladet Skolefodbold og kender hinanden. Sidste års kamp endte med en 5-3 sejr til Langeskov.

Hjemmeholdet fra Kerteminde kom dog bedst ud, godt bakket op af det medlevende publikum, Efter tre minutter kom første kvalificerede skud, da Daniel Kjær trykkede af udefra, men Viktor List i Langeskov målet snuppede den med en klasseredning. Hans første på en god dag i buret.

Se kampfakta her.

'Over-List-et'
Kerteminde var mest på bolden, men uden at skabe noget. Man har en rigtig dygtig spiller i Johan Blirup, der er meget bevægelig, og som man prøvede at sætte i scene uden, at det dog rigtig lykkedes. Langeskov kom bedre med i kampen, uden at skabe nogle chancer. Men efter et hjørnespark, var der pludselig panik i Kertemindeforsvaret, der dog fik sparket den væk inden, en Langeskov angriber kom til. I den anden ende kneb det også for Kerteminde at skabe chancerne. Også her var det på dødboldene man var tæt på efter flere gode hjørnespark.

Er det svært at skabe noget i en kamp, er det altid dødbolde og hurtige omstillinger, der er måden at åbne et forsvar på. Således også i dag. Efter 23 minutter faldt Kertemindes angriber Viktor Emil Thomsen ned i banen, modtog bolden og spillede den perfekt videre til Johan Blirup, der endelig kom en mod en med en forsvarer, der blev rundet, og så blev Viktor List i målet 'over-List-et', Fuldt fortjent føring til hjemmeholdet, der også holdt til pausen.

Langeskov fik klare ordrer i pausen. Foto: Carsten Lausten
Langeskov fik klare ordrer i pausen. Foto: Carsten Lausten

Skyd på mål!
Hjemmeholdet var godt tilfreds i pausen, mens Langeskovs træner Jan Boye, havde flere ting der skulle rettes til. Blandt andet en midtbane der knækkede helt over ind imellem i første halvleg.

-Vi skal spille mere direkte, og skyd så på mål. Deres målmand er helt kold, lød ordren.

Det var dog igen Kerteminde der satte sig på spillet og virkede som om, man havde kontrol over kampen. Langeskov fik tilkæmpet sig nogle dødbolde, men det gav ikke noget. Tættest på var Lucas Thorhøj, der i en god position headede over mål. Så var der mere bund i Kertemindes angreb, også selvom man for ofte spillede for langsomt. De søger for meget efter at finde Johan Blirup i stedet for at tage chancen selv. Det gør det for let for modstanderne at forsvare sig imod. Det var dog tæt på et par gange. Især efter 47 minutter, her udnyttede Viktor Emil Thomsen igen sin fysik og lagde bolden af til Johan Blirup, der også afsluttede fint, men igen en god redning af Langeskovs bedste i dag, Viktor List.

Rytter og co. red sejren hjem

Snæver sejr
I forrige runde var Langeskov meget ineffektive i angrebet, det var de ikke idag. Alle ventede på 2-0 målet, men ud af ingenting satte Langeskov efter 53 minutter et godt angreb op. De vandt en returbold, der havnede ude hos Sebastian Folke på venstrekanten. Han lagde en perfekt bold ind i panden på Daniel Schauer, og så var der udlignet. Ikke fortjent efter spil og chancer, men det er målene, der tæller. Kerteminde satte et sidste pres op, og efter et par halve chancer, fik Johan Blirup igen chancen i sidste minut, igen klarede Viktor List.

Så det endte i straffespark, noget som Kerteminde har prøvet før i år. De virkede også mest cool da det skulle afgøres. Eftersom Langeskov på to forsøg slet ikke ramte målet, endte det med en Kerteminde-sejr og dermed revanche for sidste års nederlag.

-Det er lige meget, hvem vi møder i næste runde, vi snupper dem i straffespark alligevel, lød det fra de glade knægte efter 5-4-sejren.

Effektivitet til forskel