TV: William og 'Plankeværket'

En i hver ende: William og keeper Andreas blev afgørende i hver deres ende af banen

'Plankeværket' skal snart på træningslejr i mægtige Liverpool. I dag vogtede han buret i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Preben Nielsen)
'Plankeværket' skal snart på træningslejr i mægtige Liverpool. I dag vogtede han buret i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Preben Nielsen)

Dels vandt skolens drengehold med 3-1 over Kerteminde Byskoles hold. Dels havde to af hjemmeholdets spillere fødselsdag, Louis Larsen og Mads Langkilde fyldte år. Sidstnævtes mor kom med hjemmebagt kage til hele holdet. Kagen blev indtaget efter kampen sammen med sodavand fra Carlsberg.

Flot opbakning til Danehof. (Foto: preben Nielsen)
Flot opbakning til Danehof. (Foto: preben Nielsen)
 

Se kampfakta her

Forud var gået en meget velspillet og uhyre jævnbyrdig kamp mellem to gode hold, der var stærkt besat på alle pladser. Og selvom 3-1 lyder som en sikker sejr, så var kampen meget jævnbyrdig og kunne let være tippet over til den anden side.

Danehofskolens tre-dobbelte målscorer, William Stilund, bragte hjemmeholdet foran efter syv minutters spil. Efter det var der pænt med chancer i begge ender, men hjemmeholdet råder over et solidt forsvar med en helt eminent målmand i Andreas 'Plankeværket' Søndergaard, der gennem hele kampen var yderst påpasselig og ofte virkede som en ekstra forsvarer, når han i ægte Manuel Neuer-stil ryddede op i straffesparksfeltet. Dertil kom, at hans eminente lange udspark satte hver gang et farligt kontraangreb i gang.

Ufarlige var Kerteminde spillerne langt fra. De råder over et par hurtige folk i Simon Due og Jens-Verner Blirup. Det var også netop Jens-Verner, der hen mod slutningen af første halvleg fik overlistet den ellers fremragende målmand og udlignet til 1-1.

Se også: Hurtig basse

Se også: David mod Goliat

Blackout
Det var også stillingen ved pausen. I pausen lød direktivet fra Kertemindes nye træner Mads Koldegaard:

— Længere frem på banen og pres mere på, spil sammen, det er de hold der spiller bedst sammen, der vinder kampene.

I starten af anden halvleg så det også ud til, at budskabet var gået ind. Kerteminde startede som lyn og torden og var ofte nærgående foran Danehofskolens mål, blandt andet med et par skud lige forbi og et brag på overliggeren.

Netop som vi kunne forvente en Kerteminde-scoring slog topscorer William Stillund til i den anden ende og bragte hjemmeholdet på 2-1. Kerteminde pressede fortsat på, men passere den meget velspillende Andrfeas Søndergaard, kunne de ikke.

I stedet blev det igen hjemmeholdet, der slog til igen. Ikke helt efter spil og chancer fik de øget til slutresultatet 3-1. Det var efter at en af Kertemindes meget stærke forsvarere Mads-Ole Madsen, der i en tidligere kamp fik fidusbamsen, måtte udgå i midten af anden halvleg:

— Jeg fik simpelthen et blackout. Jeg ved ikke, om det er fordi jeg er begyndt at spille amerikansk fodbold, og der har jeg på det seneste fået nogle ordentlige slag i hovedet.

Danehof-forsvaret får bolden under kontrol. (Foto: Preben Nielsen)
Danehof-forsvaret får bolden under kontrol. (Foto: Preben Nielsen)
 

Ikke helt på toppen
Efter kampen sagde Kertemindes Tobias Geisler:

— Vi var ikke helt på toppen i dag. Vi har et par ærgerlige skader og måtte undvære vores normale målmand til kampen i dag, og en af vores normale forsvarsspillere er ude med et skadet knæ, så det er bare ærgerligt at tabe sådan en kamp, hvor vi ellers var meget lige.

Se også: Små og hurtige

Se også: TV: Simons show

Danehofskolens stærke målmand, Andreas Søndergaard, fortalte efter kampen, at han til dagligt spiller på OB's bedste U15-hold, der ligger nummer to i deres række. I uge 43 venter der ham en stor fodboldmæssig oplevelse, idet han skal på et uges træningsophold i den engelske storklub Liverpool.

— Jeg skal over for at prøve at måle mig med deres målmænd på samme alder, så det glæder jeg mig meget til.

Danehofskolens pigespiller, Karoline Vestermann, fortalte efter kampen, at hun også spiller fodbold i OB, på U17 hold. Hun har spillet en kamp før på skolens drengehold, og i dag var hun inde en stor del af kampen.

— Det er lidt hårdere at spille med drengene end det jeg er vant til i pigeturneringen. Men jeg ser frem til den kommende kamp og forhåbentlig flere minutter.

1 af 2 Frispark til Danehof. (Foto: Preben Nielsen)
2 af 2 'Plankeværket' skal snart på træningslejr i mægtige Liverpool. I dag vogtede han buret i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Preben Nielsen)