Udspillet, men vandt på straffe

Sådan er fodbold: Man skal kende sin besøgelsestid

Aarupskolens piger var under massivt pres, men vandt på straffe. (Foto: Preben Nielsen)
Aarupskolens piger var under massivt pres, men vandt på straffe. (Foto: Preben Nielsen)

Det er ikke altid det bedste hold, der vinder. Det er en sætning vi tit hører, når det drejer sig om fodbold. Det blev også en kendsgerning i dagens pigekamp mellem hjemmeholdet Aarupskolen og gæsterne fra Lillebæltskolen.

Se kampfakta her

Det var en slags lokalopgør, og som Lillebæltskolens anfører Josefine Rasmussen sagde før kampen:

— Nu har vi mødt dem to gange tidligere i skolefodboldturneringen og tabt. I dag må det være vores tur.

Lillebæltskolens Josefine Rasmussen. (Foto: Preben Nielsen)
Lillebæltskolens Josefine Rasmussen. (Foto: Preben Nielsen)
 

Tilfældig scoring
Det var der da også meget, der tydede på, at det skulle blive. De dominerede nærmest totalt hele kampen igennem, men det var alligevel hjemmeholdet, der kom i spidsen. Det skete efter godt fem minutters spil, da de tiltvang sig et hjørnespark. Det blev afværget, men en af Lillebæltskolens forsvarere begik efterfølgende frispark i højre side uden for målfeltet. Hjemmeholdets forsvarer Louise Larsen sparkede ind over, sikkert for at ramme en medspiller, men ingen hverken med- eller modspillere rørte bolden, der nærmest trillede ind over målstregen til 1-0 føring.

Lillebæltskolen fortsatte dog med at angribe og havde kort efter en afslutning på indersiden af trekantsammenføjningen, samt yderligere nogle kvalificerede afslutninger, men når det var inden for målrammen, tog den meget velspillende målvogter Mette Steenholdt sig af det. Hendes indsats blev senere belønnet med en fidusbamse.

Se også: TV: Heftig lussing

Se også: TV: Offensive lækkerier

Midt i halvlegen lykkedes det dog en af banens bedste spillere Josefine Rasmussen at passere hjemmeholdets målvogter, men målet blev annulleret for offside.

Trods de mange nærgående forsøg, så skulle vi helt hen til det 58. minut før det lykkedes for Lillebæltskolen at få udlignet. Igen var det Josefine Rasmussen, der efter en lang solotur sparkede bolden sikkert i nettet. 1-1 ved pausen.

Ikke et resultat, der afspejlede spillet på banen.

Hård kamp om bolden. (Foto: Preben Nielsen)
Hård kamp om bolden. (Foto: Preben Nielsen)
 

Stor dominans
I pausen roste Lillebæltskolens holdleder sine spillere for fight og gåpåmod og også godt spil. Han instruerede især anføreren om at blive fremme, og gå nu ind og lav de par mål, der skal til for at få det afgjort.

Det var imidlertid hjemmeholdet, der lagde stærkt ud og under et angreb efter bare godt et minuts spil, fumlede en af Lillebæltskolens forsvarere med bolden. Den blev pillet fra hende og sendt ud i venstre side, hvor en af hendes forsvarskollegaer var nødsaget til at tage ulovlige metoder i brug for at stoppe en af hjemmeholdets angribere. Dommeren pegede på straffesparkspletten.

Straffesparket blev sikkert udnyttet Nicoline Gejl.

Se også: Betalte tilbage for brændte chancer

Se også: TV: Dramatisk søster-opgør

Der skulle dog ikke gå mange minutter før der igen var balance i regnskabet. Det var Lillebæltskolens myreflittige og driblestærke Nicoline Hoè, der efter endnu en solotur afsluttede med at sparke bolden i mål.

Lillebæltskolen fortsatte presset på modstanderne og kom til mange afslutninger, der enten blev reddet af målvogteren eller blev sparket over mål. Det fik holdlederen til at udbryde:

— Lærer I ikke at kigge på jeres snørebånd, når I sparker på mål?!

Trods den store overvægt i spillet og de mange chancer til udeholdet formåede de ikke at scoret og hjemmeholdet havde kun meget få forholdsvis ufarlige angreb. Dermed sluttede det 2-2.

Se også: TV: Lækre langskud

Se også: Lige ved og næsten

Afgørelse fra pletten
Det var et resultat, som Lillebæltskolens holdleder havde frygtet. Han var godt klar over, at i en straffesparkskonkurrence ville fordelen være hos hjemmeholdet i kraft af deres stærke målvogter.

Det blev dog en spændende afslutning, hvor der efter de fem spark stadig stod uafgjort, nu 4-4, idet begge hold havde brændt tre gange. På de sjette spark blev der scoret, men på det syvende brændte Lillebæltskolens skytte og da hjemmeholdet scorede på deres tilsvarende, var Aarupskolens piger videre til femte runde.

Mette blev den afgørende faktor i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Preben Nielsen)
Mette blev den afgørende faktor i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Preben Nielsen)

Se også: TV: Fysisk affære

Se også: Mål: Skal klare os bedre end drengene

Ærgerligt at skulle sige farvel til de evigt fightende piger fra Lillebæltskolen, der jo har stolte traditioner i skolefodboldturneringen, hvor de gennem mange år er nået langt. Også Aarupskolen kan dog fremvise gode resultater i tidligere skolefodboldturneringer, senest for to år siden, hvor de tabte kredsfinalen.

I den finalekamp var også målvogter Mette Steenholdt med. I foirbindelse med, at hun i dag fik en fidusbamse, fortalte hun, at hun også det år, hvor de var i kredsfinalen, havde fået en fidusbamse.