Venstreorienteret gennembrud

Suverænt: Laura Faurskov har et skarpt blik for sine medspillere

Laura Faurskov leverede særligt en stor præstation i første halvleg af kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Laura Faurskov leverede særligt en stor præstation i første halvleg af kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Kolding Kommune har en Venstre-borgmester, men det er nok ikke grunden til, at pigerne fra Brændkjærskolen i første halvleg af kvartfinalen mod Vitaskolen stort set førte alle sine angreb frem i venstresiden.

Det skyldes snarere, at holdet er godt besat på den position i form af Laura Faurskov.

- Hun er den gode gammeldags wingtype, der har et godt blik for sine medspillere, lød det anerkendende fra træner Peder Larsen.

- Det havde hun også i denne kamp, men også i kredsfinalen mod Hjallelseskolen gjorde hun sig også bemærket med oplæg til begge vores scoringer, lød roserne fra træneren.

Sidste semifinalist i vest fundet

Giver et stærkt sammenhold
Laura spiller til daglig på U16 ligaholdet fra Kolding Q, og hun elsker at spille turneringsfodbold, men også Ekstra Bladet Skolefodbold har en stor plads i Lauras fodboldhjerte.

- Det er rigtig godt for det sociale liv på skolen. Man mærker pludselig et stort sammenhold på skolen på tværs af klasserne. Og det er skønt, lyder det fra den sympatiske venstrefløj.

- Nu er vi nået til semifinalen, og den skal vi gerne vinde, for så er vi bedre end Kolding Realskole, og det er altid rart at have håneretten.

Med til historien hører, at Kolding Realskole i sidste sæson først blev slået ud i semifinalen. Og skal Brændkjærskolen klare det, kræver det en sejr i semifinalen, hvor modstanderen er Muldbjergskolen.

Laura Faurskov var fuldt fokuseret igennem hele opgøret. Foto: Henrik Schou
Laura Faurskov var fuldt fokuseret igennem hele opgøret. Foto: Henrik Schou

Semifinalerne er på plads

Fulgte med i sommers
De fleste unge fodboldspillere har et idol, og det har Laura selvfølgelig også. Og selvfølgelig skal idolet findes på det danske kvindelandshold. Det er en af holdets profiler, Katrine Veje, der spiller for franske Montpellier.

- Katrine er kantspiller, som jeg også er det. Da jeg så hende på TV til EM, fulgte jeg hende nøje – måske man kunne lure et par finesser.

Det har Laura allerede gjort, og især i første halvleg af kvartfinalen blev der vist prøver på det. Efter pausen blev hjemmeholdet bedre til at bruge hele banens bredde, og det gav Laura lidt flere pauser i spillet.

ZOOM: Brændkjærskolen - Vitaskolen

Blev kortvarigt nervøse
Mod slutningen af kampen var stillingen 2-0 til de lokale helte, og alt syntes sikkert.

- Vi førte 2-0, og jeg tænkte, at nu er den kamp lukket, lød det efterfølgende fra Laura.

- Men pludselig reducerede Vitaskolen. Det synes jeg ikke var helt fortjent. Lige pludselig blev vi lidt nervøse, men heldigvis red vi stormen af de sidste par minutter. Og det er længe siden, jeg har været så glad, som da slutfløjtet lød, kom det afsluttende fra Laura.

Brændkjærskolen er således klar til den afgørende kamp om en plads i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold, og så bliver det spændende, om Laura får håneretten over veninderne fra Kolding Realskole.