ZOOM: Brændkjærskolen - Muldbjergskolen

Piger: Det er tid til at finde pigernes finalist i vest

Brændkjærskolen tager imod Muldbjergskolen i kampen om at få lov at spille med ved finalerne i Odense. Foto: Henrik Schou
Brændkjærskolen tager imod Muldbjergskolen i kampen om at få lov at spille med ved finalerne i Odense. Foto: Henrik Schou

Mandag 16. april kl. 13 venter den anden semifinale vest for Storebælt. Pigerne fra Brændkjærskolen tager imod Muldbjergskolen i braget om at vinde en plads i denne sæsons finaler.

Se kampfakta her.

Brændkjærskolen: Har kæmpet igennem
Pigerne fra Brændkjærskolen har haft sikker kurs imod semifinalen fra første runde. De var dog under pres i kreds- og kvartfinalen.

Brændkjærskolens vej til semifinalen

14. september: Sdr. Vang Skole - Brændkjærskolen, 0-3 (Vundet uden kamp)

25. september: Brændkjærskolen - Lyshøjskolen, 5-1

6. oktober: Kolding Realskole - Brændkjærskolen, 0-2

25. oktober: Brændkjærskolen - Erritsø Fællesskole, 10-0

31. oktober: Kirstine Seligmanns Skole - Brændkjærskolen, 0-7

13. november: Havrehedskolen - Brændkjærskolen, 0-9

15. november: Brændkjærskolen - Hjalleseskolen, 2-1

6. april: Brændkjærskolen - Vitaskolen, 2-1

Holdets samlede målscore: 37-3

Mangler en egentlig keeper
Forsvaret har stået meget solidt igennem hele sæsonen. De har blot lukket tre mål ind. Andrea Hansen går altid forrest. Hun læser spillet godt. Igennem sæsonen har Emilie Billing været holdets forsvarskaptajn. Hun stod dog på mål i hele kredsfinalen og i første halvleg af kvartfinalen.

Emilie Billing gik på mål, fordi holdet ikke har en decideret målmand på holdkortet. Pigerne har klaret sig igennem med fremragende forsvarsspil indtil nu. Men i dette opgør står holdet overfor en helt igennem giftig offensiv. Her kan det blive afgørende, at hjemmeholdet ikke har en keeper, der er vant til at stå på mål. Gæsterne vil uden tvivl forsøge at udnytte dette ved at skyde udefra. Forsvaret skal derfor for alvor stå sin prøve, for udeholdet må simpelthen ikke få pladsen til at forsøge langskud.

Sille Fuhlendorff og Sofie Hornemann fejrer scoringen til 1-0 i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Sille Fuhlendorff og Sofie Hornemann fejrer scoringen til 1-0 i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Landsholdsspiller på toppen

Skal over kanterne
Midtbanen er virkelig stærk. Sille Fuhlendorff og Ajla Julardzija imponerer hver gang på den offensive midtbane. De kom dog til at løbe mange meter i kvartfinalen, fordi der manglede tyngde på den defensive midtbane. Her kan holdet med fordel spille med Emilie Billing, der gjorde det godt på positionen i anden halvleg af kvartfinalen.

Laura Faurskov har gjort det godt på venstrekanten for holdet, men pigerne skal have mere gang i spillet i højre side. Ellers bliver simpelthen for ensidigt og for let at dække op imod for gæsternes stærke forsvar.

U16-landsholdsspiller Sofie Hornemann kommer ikke til at være med i dette opgør, da hun ikke må spille, fordi hun skal til samling med U16-landsholdet tirsdag. 

Se vejret for kampen her.

Muldbjergskolen: Har ikke set sig tilbage
Pigerne fra Muldbjergskolen er stormet frem i denne sæson. De har ikke på noget tidspunkt været under pres.

Muldbjergskolens vej til semifinalen

7. september: Frydenstrandskolen - Muldbjergskolen, 0-10

21. september: Muldbjergskolen - Nordstjerneskolen, 16-0

9. oktober: Muldbjergskolen - Hjørring Private Realskole, 11-1

11. oktober: Hjallerup Skole - Muldbjergskolen, 0-12

24. oktober: Aabybro Skole - Muldbjergskolen, 1-3

27. oktober: Muldbjergskolen - Gug Skole, 7-0

6. november: Højslev Skole - Muldbjergskolen, 0-5

3. april: Kjellerup Skole - Muldbjergskolen, 0-5

Holdets samlede målscore: 69-2

Skal stå sin prøve
Forsvaret har præsteret solidt. De har blot lukket to mål ind i otte kampe og har holdt buret rent i de seneste tre kampe. Holdet har dog ikke for alvor prøvet at være under pres i det bagerste forsvar. I denne kamp skal forsvaret for alvor stå sin prøve. Her vil en spiller som Freja Sarka få stor betydning, da hun virkelig har imponeret i defensiven.  

I målet står Laura Jensen. Hun er udtaget til samling med U16-landsholdet og har flere gange vist, hvorfor det er tilfældet. Hun har god lyd på og har haft flere vigtige redninger. Laura kan blive en meget vigtig spiller for udeholdet overfor værternes stærke offensiv. Specielt overfor Sille Fuhlendorff, der flere gange har vist sin giftige sparketeknik frem.

Pigerne fra Muldbjergskolen har haft meget at fejre i denne sæson. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Muldbjergskolen har haft meget at fejre i denne sæson. Foto: Henrik Schou

TV: Kantklipperen

Mål efter mål
Rent offensivt har holdet nærmest været umulige at standse. Det er tydeligt, at mange af pigerne spiller sammen i Fortuna Hjørring. Spillere som Mathilde Esbensen, Signe Timmermann og Julie Andersen skaber mange chancer og kan finde hinanden i blinde.

Karoline Kristensen fik debut i turneringen i kvartfinalen. Her blev hun kampens spiller og scorede to mål. Der er ingen tvivl om, at holdet består af mange dygtige profiler. Holdet mangler dog en dirigent, der går forrest, når spillet ikke kører. Der er simpelthen ikke nok lyd på hele vejen rundt. Det er holdet nødt til at få styr på før dette opgør, hvor de møder deres hidtil stærkeste modstander.  

Her bliver kampen afgjort
Det kan blive fuldstændig afgørende for kampens udfald, at hjemmeholdet ikke har en decideret målmand, mens udeholdets keeper netop er udtaget til samling med U16-landsholdet. Men det er to meget dygtige mandskaber, der står overfor hinanden i dette opgør. De små marginaler vil derfor blive afgørende.

Find semifinalen på Facebook her.